GTX 1060 vs RX 480

Bir kere 8 Gb VRAM geleceğe dönüklük açısından AMD hanesine yazıyor. AMD kartların sürücü güncellemeleriyle sürekli performansı artıyorken, Nvidia'da ise eski kartlar bilinçli olarak öldürülüyor. Teorik işlem gücü olarak RX 480'in %50 civarı daha üstün olduğunu göz önünde bulundurduğunuzda, RX 480 çok daha mantıklı bir seçim olacaktır. Her yıl ekran kartınızı satıp yenisini almıyorsanız Nvidia kartlar almak pek mantıklı değil. Özetle; Nvidia'ya para harcarsınız, AMD'ye yatırım yaparsınız...

Edit: Beyza arkadaşımız Asus Strix önermiş ancak kesinlikle tavsiye etmem. Aklında bulunsun; Asus'un AMD kartları pek iyi olmaz. Asus kartların Voltaj Düzenleme Modüllerinde soğutma yok, dolayısıyla kartı OC etmeniz mümkün olmuyor. Hem bütçe dostu hem de yüksek performanslı Saphire Nitro+ modelini alırsanız memnun kalırsınız. 1150 TL gibi bir fiyatı vardı 8 GB'nin en son.

Nvidia eski kartlarını bilinçli olarak öldürüyor mu? İlk başta ben hep buna inanırdım. Nvidia moda markası diye düşünürdüm. Ama gel gör ki performans düşüşü yaşayan insanların sorunu % 80 kendi pclerinden kaynaklanıyor. Nvidia yeni driver çıkarıp gpu ve cpu kullanımını arttırmaya çalışırken, fazla ısınan parçalar throttling yaparak kendini kısıyorlar. Suç nvidiada değil, nvidiayı yetersiz bileşenlerle besleyen bilgisayarda.

Nvidia eski kartlarını bilinçli olarak öldürüyor mu? İlk başta ben hep buna inanırdım. Nvidia moda markası diye düşünürdüm. Ama gel gör ki performans düşüşü yaşayan insanların sorunu % 80 kendi pclerinden kaynaklanıyor. Nvidia yeni driver çıkarıp gpu ve cpu kullanımını arttırmaya çalışırken, fazla ısınan parçalar throttling yaparak kendini kısıyorlar. Suç nvidiada değil, nvidiayı yetersiz bileşenlerle besleyen bilgisayarda.

Bir önceki sayfanın sonunda verdiğim Gamers Nexus linkini izlemenizi ve özellikle Doom(Opengl) ile BF1(DX11) sonuçlarını incelemenizi rica ediyorum. Ondan sonra konuşalım.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı