FurthestEagle
Megapat
Daha fazla
Bir kere 8 Gb VRAM geleceğe dönüklük açısından AMD hanesine yazıyor. AMD kartların sürücü güncellemeleriyle sürekli performansı artıyorken, Nvidia'da ise eski kartlar bilinçli olarak öldürülüyor. Teorik işlem gücü olarak RX 480'in %50 civarı daha üstün olduğunu göz önünde bulundurduğunuzda, RX 480 çok daha mantıklı bir seçim olacaktır. Her yıl ekran kartınızı satıp yenisini almıyorsanız Nvidia kartlar almak pek mantıklı değil. Özetle; Nvidia'ya para harcarsınız, AMD'ye yatırım yaparsınız...
Edit: Beyza arkadaşımız Asus Strix önermiş ancak kesinlikle tavsiye etmem. Aklında bulunsun; Asus'un AMD kartları pek iyi olmaz. Asus kartların Voltaj Düzenleme Modüllerinde soğutma yok, dolayısıyla kartı OC etmeniz mümkün olmuyor. Hem bütçe dostu hem de yüksek performanslı Saphire Nitro+ modelini alırsanız memnun kalırsınız. 1150 TL gibi bir fiyatı vardı 8 GB'nin en son.
Nvidia eski kartlarını bilinçli olarak öldürüyor mu? İlk başta ben hep buna inanırdım. Nvidia moda markası diye düşünürdüm. Ama gel gör ki performans düşüşü yaşayan insanların sorunu % 80 kendi pclerinden kaynaklanıyor. Nvidia yeni driver çıkarıp gpu ve cpu kullanımını arttırmaya çalışırken, fazla ısınan parçalar throttling yaparak kendini kısıyorlar. Suç nvidiada değil, nvidiayı yetersiz bileşenlerle besleyen bilgisayarda.