GTX 1060'dan Hangi Ekran Kartına Geçilmeli?

Neden Nvidia şart? Nvidia babasının şirketi mi diye sormak istiyor insan...

RTX 2060 alabilirsin.
AMD ekran kartı olarak HD 5570 ve R9 280 ve RX 470 kullandım. Ve şahsen AMD yazılımlarından kesinlikle haz etmediğimi fark ettim bu bilgisayarımla.
HD 5570 ve R9 280 kişisel bilgisayarımdı RX 470 ise 2 haftalık kullanım bu arada.
O yüzden Nvidia tarafımca tercihimdir.
Şu anlık sisteminiz gayet yeterli düzeyde. Güncellemeye gerek yok. Yeni nesil AAA oyunlar oynamayacaksanız tabi.
Rainbow six siege gibi oyunlarda 144 FPS barajını görmekte biraz zorlanıyorum hatta çoğu zaman 80 ila 120 arasında takılıyorum. Ve ayarları en sona indirsem bile ekran kartımın kullanımı düşüyor anlamadığım bir şekilde, tabi bu başka bir konu başlığı.
RX 5700 alın tabii biraz bekleyin firmalar kendi soğutucularıyla birlikte piyasaya sürsün.
Aslında iyi bir seçenek, yeni ekran kartları arasında sadece ona baktım. Ama üst taraftada yazdığım gibi AMD yazılım tarafı en azından ekran kartı için bana istediğim pratikliği vermiyor diyelim.

Ekran kartı almak yerine şu anlık RAM'inizi 16 GB yapmak daha iyi olacak. 8 GB 2400 MHz ile oyunlarda tam performans alamazsınız. Muhtemel bu şikayetten dolayı güncelleme yapmak istiyorsunuz.
Ramlerimin tamamen dolduğunu asla görmedim. 7,5 gördüğüm en yüksek değerdi o sırada okulum için gerekli olan bir elektronik devre programı arkada açıktı ama evet kesinlikle 16

Ramlerimin tamamen dolduğunu asla görmedim. 7,5 gördüğüm en yüksek değerdi o sırada okulum için gerekli olan bir elektronik devre programı arkada açıktı ama evet kesinlikle 16
RAM'lerinizin tamamen dolduğunu göremezsiniz zaten. Hiçbir bilgisayarda göremezsiniz.
1060 gayet yeterli bir kart. 3 sene falan daha gider. Keşke VRAM 6 GB olsaymış ama bu da kötü değil.
Şimdilik anakartınızın desteklediği en yüksek MHz'ye sahip dual channel 16 GB RAM alın. Paranızı da kenara atmaya başlayın, arkadaşın dediği gibi ileride köklü değişim yaparsınız.

RAM'lerinizin tamamen dolduğunu göremezsiniz zaten. Hiçbir bilgisayarda göremezsiniz.
1060 gayet yeterli bir kart. 3 sene falan daha gider. Keşke VRAM 6 GB olsaymış ama bu da kötü değil.
Şimdilik anakartınızın desteklediği en yüksek MHz'ye sahip dual channel 16 GB RAM alın. Paranızı da kenara atmaya başlayın, arkadaşın dediği gibi ileride köklü değişim yaparsınız.
TUF B350-M Paşamı çok severek almıştım. İyiki de almışım 2666Mhz'ye kadar normal 3200 ise O.C destekliyor. Ama 3200 Mhz ram bulmak zor sanırsam.

Armor GTX 1060 kullanıyorum, ekran kartını ileride değiştireceğimi düşünerek monitorümü de 2K 27 inch olan MAG27CQ olarak almıştım. Her ne kadar sizler gibi açıp kaç FPS alıyormuşum, kaç dereceleri görmüşüm gibi testlerim olmasa da şu ana kadar her hangi bir sorunla da karşılaşmadım. Ekran kartımı da değiştirecek olsam Rtx 2070 den aşağısına değiştirmem gözüyle baktım hep. Tabi ogün geldiğindeki teknoloji ve fiyatlar belirleyecek her şeyi.

AMD ekran kartı olarak HD 5570 ve R9 280 ve RX 470 kullandım. Ve şahsen AMD yazılımlarından kesinlikle haz etmediğimi fark ettim bu bilgisayarımla.
HD 5570 ve R9 280 kişisel bilgisayarımdı RX 470 ise 2 haftalık kullanım bu arada.
O yüzden Nvidia tarafımca tercihimdir.
Tercihine saygı duyuyorum. Sıfır tercih edersin değil mi? Sıfır olarak RTX 2060'dan iyi bir model bilmiyorum. Bütçeyi arttırmayı düşünürsen 2060 super modeline de bakabilirsin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı