GTX 1060'tan RTX 3070'e geçmek

"Besler mi?" sorusunun cevabını şuanda vermek çok zor. Ya yakın besler ya da beslemez. Ekran kartınız 1200 lira civarı eder muhtemelen. PSU olarak yeterli gelip gelmeyeceğini de söylemek zor ama 750 Watt bir psu ya geçmeniz gerekebilir. Bu durumda kendi kullandığım Gigabyte G750H'ı önerebilirim. Kendi r5 3600'üm umarım besleyebilir. :D İşlemciyi daha alalı birkaç ay oldu tekrar değiştiremem. :D

Darboğazın çok sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Zaten işlemciyi yükseltmek istediğinizde darboğaz ortadan kalkar. O zamana kadar ya DSR ile yüksek çözünürlükte oynarsınız ya da ekran kartı öncelikli oyunlar oynarsınız. Onun dışında kesinlikle PSU değiştirilmeli.

RTX 3060 daha duyurulmadı ve performansının ne olacağını bilmiyorum o yüzden RTX 3070 almayı düşündüm. Benim isteğim 1080P Ultra ayarlarda 100-120+ FPS verebilmesi. Şuan hem işlemci hem ekran kartı değiştirmeye bütçem yetmez.

2K çözünürlük bandında bile AAA tip işlemci tabanlı şu an 9100F ile önermediğimiz 1660S ile sıkıntı yapan yeni nesil modern oyunlarda bu işlemci de benzer şekilde yetersiz kalıp darboğaz yapacaktır büyük ihtimal, kısacası bu ekran kartı tam performansında kullanılmak isteniyorsa CPU değişmeli, geçici süre 4K çözünürlükte varsa TV'de yoksa DSR ile kullanılabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı