GTX 1070 AMD FX 4.4 GHz İşlemci Darboğaz Yapıyor Mu?

Şuanda işlemci mi voltaj vermeden auto ile 4.9 a çektim fakat sürekli 4.9 GHz hızında çalışıyor. Bu bir problem teşkil eder mi ? eskiden kullanım kadar çıkıyordu 2 GHz 3 GHz 4 GHz değişiyordu fakat şuan sürekli sabit.

Sıcaklık durumları nasıl? Boşta kaç ve oyunlarda kaç?

Ek olarak en azından bir yarım saat şu testi yapar mısın? Prime95 download version 29.5 build 5

İndirip, blend testi uygula. Kutucuklarda, testin sonunda herhangi bir problem verip vermediği yazar.

Sıcaklık durumları nasıl? Boşta kaç ve oyunlarda kaç?

Ek olarak en azından bir yarım saat şu testi yapar mısın? Prime95 download version 29.5 build 5

İndirip, blend testi uygula. Kutucuklarda, testin sonunda herhangi bir problem verip vermediği yazar.

Asus Al Suite programı ile otomatik kendi yaptığında 5.0 çıktı ve mavi ekran verdi sonra yeniden başlatıp kendisi 4.7 almış Overclock 10 dakika sistem kararlılık testi yaptım ve sonuç resimdeki çıktı. Ben bu işlemciyi 5.0 GHz çekmeyi düşünüyorum mavi ekran sebebini RAM olduğunu düşünüyorum program RAM MHz arttırıyordu.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    4,7 KB · Görüntüleme: 88
Asus Al Suite programı ile otomatik kendi yaptığında 5.0 çıktı ve mavi ekran verdi sonra yeniden başlatıp kendisi 4.7 almış Overclock 10 dakika sistem kararlılık testi yaptım ve sonuç resimdeki çıktı. Ben bu işlemciyi 5.0 GHz çekmeyi düşünüyorum mavi ekran sebebini RAM olduğunu düşünüyorum program RAM MHz arttırıyordu.

BIOS'a girerek, sadece CPU ratio oranını artır. RAM'i şimdilik default hızda çalıştır. 4.8GHz'e getirmeyi dene ve öyle test et. (Dediğim programla. Ayrıca AIDA64 Extreme ile stres testine de sokabilirsin. Minimum-maksimum sıcaklık değerlerini görmüş olursun.)

Herhangi bir problem çıkmazsa, RAM'lerin değerlerini artırırsın. XMP desteği var mı RAM'de?

BIOS'a girerek, sadece CPU ratio oranını artır. RAM'i şimdilik default hızda çalıştır. 4.8GHz'e getirmeyi dene ve öyle test et. (Dediğim programla. Ayrıca AIDA64 Extreme ile stres testine de sokabilirsin. Minimum-maksimum sıcaklık değerlerini görmüş olursun.)

Herhangi bir problem çıkmazsa, RAM'lerin değerlerini artırırsın. XMP desteği var mı RAM'de?

Bus Frequency ile 4.94 e getirdim. 10 Dakika AIDA64 Extreme ile stres testi yaptım. Sonuçlar resimde mevcut. Voltaj ayarları ile oynamadım bir sorun teşkil eder mi acaba.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    13,2 KB · Görüntüleme: 80
1070 fazla kaçmış o işlemciye. Fx serisi zaten düşük çekirdek performansı yüzünden ölü doğmuştu. 1060'ı gecmeseydiniz.
Konu açtığınız zaman kimse demedi mi size 1070 almayın diye?
Aslında almak zorundaydım çok uygun buldum 2. el olarak. Ek olarak şuan 1070 1060 göre daha iyi performans veriyor.

Darbogaz yiyorsun.
Total islemci kullanimina bakmak yerine, her cekirdege ayri ayri bak. O zaman yuksek kullanim goreceksin. Tek cekirdek performansi kotu oldugu icin sonuc bu.

Yine de fps iyi, kafaya takma. Darbogaz para kaybidir yalnizca.

Bus Frequency ile 4.94 e getirdim. 10 Dakika AIDA64 Extreme ile stres testi yaptım. Sonuçlar resimde mevcut. Voltaj ayarları ile oynamadım bir sorun teşkil eder mi acaba.

Testi yaptığın sırada minimum-maksimum sıcaklık değerleri yazar. O görüntüyü at ve bir de 10 dakika falan değil en az yarım saatlik bir test yok. Prime95 Blend Test'i de unutma.

FX serisi işlemciler benim gözümde çöptür. Kendim kullandığım için söylüyorum. Hemen satılıp yerine Ryzen serisini tavsiye ederim, ben öyle yaptım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı