GTX 1070 FPS Düşmesi

Şuan GTA 5'de resimlerde de görüldüğü üzere ekran kartı kullanımı %98'lerde seyrediyor fakat FPS değeri 55-60 civarı. Bunun sebebi sizce ne olabilir ?

Dikkat etmedim fanların devrine fakat GTA 5'deki düşük FPS kafamı çok bulandırıyor.
Hocam diğer oyunlardaki sorununuz çözüldü mü?

Bu sorunun tek sebebi Ryzen mi sence ?
Büyük ihtimal. Şöyle söyliyim; ETS2 gibi grafikleri çok iyi olmayan bir oyunda 40-60 fps alırken bugün indirmiş olduğum Rise of the Tomb Raider gibi çok yüksek ekran kartı ve işlemci isteyen oyunda daha çok fps alıyorum. Sorun yazılımsal, inşAllah yakın zamanda düzelir. Bir de bir şey sormak istiyorum; Şuan RAM'lerim 2133Mhz'de çalışıyor. 2933Mhz'ye aldığımda sistem kapanıyor BİOS pilini çıkarıp tekrar takmam gerekiyor. 2933Mhz'ye çıkartmam için XMP'yi açmam mı gerek? :)

Büyük ihtimal. Şöyle söyliyim; ETS2 gibi grafikleri çok iyi olmayan bir oyunda 40-60 fps alırken bugün indirmiş olduğum Rise of the Tomb Raider gibi çok yüksek ekran kartı ve işlemci isteyen oyunda daha çok fps alıyorum. Sorun yazılımsal, inşAllah yakın zamanda düzelir. Bir de bir şey sormak istiyorum; Şuan RAM'lerim 2133Mhz'de çalışıyor. 2933Mhz'ye aldığımda sistem kapanıyor BİOS pilini çıkarıp tekrar takmam gerekiyor. 2933Mhz'ye çıkartmam için XMP'yi açmam mı gerek? :)

O konuda fikrim yok malesef. Bende 2933 MHz'de çalıştıramıyorum. 2133 MHz kullanıyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı