GTX 1070 FPS sorunu

Lc35

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar FPS drop alıyorum. Düşük GPU kullanımım var. Kaliteli bir oyun denemedim ama DOTA2 oynarken dediğim gibi FPS drop oluyor ve 1920x1080P çözünürlük kullanıyorum. Sebebi nedir yardımcı olur musunuz ?

Sistem;
i5 6500
H170 Gaming m3
Zotac GTX 1070
600W PSU

FPS drop çok moral bozucu bir şey yardımlarınızı çözüm önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler

@BERWAR yardımlarınızı çözüm önerilerinizi bekliyorum. Saygılar

Konu özetle 1070 için FPS drop, düşük GPU kullanımı yaşamamak için hangi monitör tercih edilmeli ?

1080p 144 HZ 1 MS mi ?

1440p 60-75 HZ (max) 5 MS mi ?

1080P'de tam performans çalışmadığı için 2K öneriyorum. Yalnız 1080P senin için yeterliyse 144 HZ'de alabilirsin, DSR çözünürlüğü artırabilirsin, 1080P olan monitörü. Ayrıca şöyle bir durumda var, 1080P ile 2K'da aldığın FPS değerleri farklı olacak, 1080P'de 2K monitöre göre oyun grafik kalitesini daha yüksek ayarlarda açman daha kolay, çünkü ilerde çok güçlü oyunlar çıkarsa 2K için GTX 1070 yetersiz gelme ihtimali de var, ancak bu durum uzun bir zaman alır.

Merhaba;

Klasik bir dar boğaz örneği. Öncelikle işlemcin gerçekten sınırda bu kart için. Ben bu kartı ilk aldığımda i5 6600K vardı. İşlemcimi değiştirip i7 6700K 'ya geçtiğimde kartımdan yaklaşık %20 daha fazla verim aldım .

İkinci sorun çözünürlüğün. Technopat'ın youtube'da MSI GTX 1070 testi var. Mutlaka izlemelisin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bence 1440p monitör ve işlemcini bir üst kademeye çıkararak sorunu çözebilirsin ( bu seçenek bütçen müsait ise) veya 1070'i iade edip hemen bir altında yer alan ve göz kırpan GTX 1060 6gb seçeneğini değerlendirmelisin. ( bu da bütçe durumun sınırlı ise). Sana her iki yol da büyük oyun zevki verecektir. Ama unutma işlemci iyileştirmesi ile birlikte Z170 chipsetli bir anakarta da geçmen gerekebilir.

Her türlü işin içinden çıkman için sana iki yol yazdım. Başka soruların da olursa çekinme. Technopat büyüm bir aile.

Saygılarımla
İsrafil Önal

144 HZ önermesinin nedeni akıcılık farkı yüzünden.
İyi hoş ama şimdi çok sevdiğim bir oyun olan DOTA 2 oynuyorum ve kart inanın 1080p'de %27 GPU kullanımı yaşıyor her şey son ayalarda. Hal böyle olunca çok ani gelişen olaylarda hop hemen FPS düşüşünü kafaya yiyorum.

Neden ? GPU kullanımı düşüyor ve FPS düşüşüne sebep oluyor. Neden 1080P bu kadar ısrar ediyorsun. Açıklarsan çok sevinirim hocam. Teşekkürler.
1070'in 1080p'de Dota2 gibi bir oyunda tam çalışamadığı gerçeği var ortada. 1080p Dota2'de kart kendini zorlamıyor, 2k'ya veya 4k'ya alın kartı zorlayın. Okuduğuma göre yorumlarınızda kartın tam performans çalışma sorunu yok.

1080p 144hz bir monitör alırsanız DSR yaparsınız ve Dota'da mesala 2k'da yüksek FPS'ler de yırtılma olmaz. 2k alırsanız da DSR'da olduğundan daha iyi görünür. 1080p benim önerim olur çünkü yeni ekran kartı veya yeni bir monitör kolay kolay değişmiyor, 3-4 yıl sonra 2k'da yüksek ayarda açmaya yetmezse ekran kartın 1080p'ye düşürür devam edersin.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı