GTX 1070 için 2K 60 Hz mi yoksa FHD 144 Hz mi?

TN panele bu kadar ön yargılı bakmayın, bu tamamen alışkanlıkla alakalı.
Eski monitöre alışıp başka bir monitöre geçtiğinde gözünün alışması için kendine zaman vermelisin.
IPS panelden TN panele geçtim, bende bu dediklerimi yaşadım ve su anda alıştım gayet iyi her şey.
Teknoloji yerinde saymıyorum sonuçta, 10 yıl önce ile şimdi ki bir mi mesela.
IPS panel ne kadar iyi olsa da,
Tepki ve gecikme süreleri açısından oyuncu için günümüzde en iyi TN panel ne yazık ki
Bana bunlar önemli değil diyorsan eğer, karar senin.

Konsolların hala 30FPS olduğu bir dünyada (standart olanları baz alıyorum) ve ekran kartlarının da sabit 144FPS veremediği bir dünyada 60HZ hala geçerli bir üründür dolayısıyla tercih edilebilir. Önce ekran kartları çoğu oyunda sabit 144FPS verebilsin ondan sonra bu durum değişebilir.

Ben hala 1080P'nin yeterli seviyede olduğunu düşünüyorum o yüzden özellikle de competitive oyunlar oynuyorsanız 1080P 144HZ monitör almak bence daha doğru bir tercih olur. Oynamıyorsanız oynadığınız türde oyunların 2K oyunların ortalama kaç FPS oynattığına bakın 60 üzeriyse tercih sizin. Ama uzun vadede veremeyeceği için ekran kartınızı da yenilemeniz gerekecektir.

IPS panelin gerçeği daha iyi yansıtması TN panelin soluk görüntü verdiğini göstermez. Görüş açısı gibi dezavantajı olsa da oyun veya filmlerde karanlık sahnelerde daha başarılı. Zaten ekrana yandan veya üstten bakmıyorsunuz sadece kendiniz kullanıyorsanız tam karşıdan bakıyorsunuz TN panel ile oynadığım oyunu IPS de oynarken gamayı ayarını full açıyorum. Monitörden monitöre de değişiyor bunu da kesin bir şekilde gözlemleyerek bilgi edindim. TN panel ile ilgili çok yanlış şeyler anlatılıyor.

@Commodore 64 GTX1060, 1080P ye fazla geliyor derken? Tam tersine az geliyor. Bu kartın amacı FHD 60FPS dir. Fakat kimse grafik ayarlarından bahsetmez. Ağır oyunları ultrada 60FPS açamıyor yanlış bilgilendirme yapmayın. Ayrıca i7-4790 ile darboğaz yaşamanız imkansız. Vardır bir sıkıntı.

Konsolların hala 30FPS olduğu bir dünyada (standart olanları baz alıyorum) ve ekran kartlarının da sabit 144FPS veremediği bir dünyada 60HZ hala geçerli bir üründür dolayısıyla tercih edilebilir. Önce ekran kartları çoğu oyunda sabit 144FPS verebilsin ondan sonra bu durum değişebilir.

Ben hala 1080P'nin yeterli seviyede olduğunu düşünüyorum o yüzden özellikle de competitive oyunlar oynuyorsanız 1080P 144HZ monitör almak bence daha doğru bir tercih olur. Oynamıyorsanız oynadığınız türde oyunların 2K oyunların ortalama kaç FPS oynattığına bakın 60 üzeriyse tercih sizin. Ama uzun vadede veremeyeceği için ekran kartınızı da yenilemeniz gerekecektir.
Yahu ne alaka? Ekran kartım 1070 Ti ve 100 FPS den aşağı almıyorum oyunlarda 60 Hz mi kullanayım şimdi? Kim öğretiyor size bu ezber kalıpları anlamış değilim.

Yahu tamam arkadaşım sizsiniz. Aynen 60 Hertz oyun odaklı bir monitör. Kullanmaya devam edin 60 Hertz o zaman. Her şeye muhalefet olmaya çalışmayın bir kere de. Adamda 1070 var daha ötesi var mı? Eğer 144 Hz alacak durumunuz yoksa anlarım ama saçma sapan muhalefet olmaya çalışmayın.
Muhalefet değil Caulfield Beyciğim, neden böyle düşündüğünüzü merak etmiştim. Tabii ki ben de 144 Hz değerlerinin daha akıcı olacağını biliyorum, fakat her zaman 120-140 seviyelerinde hangi kart olsa problemler yaşar, az da olsa.

Calvary Beyciğim de 2k 144Hz demiş, gayet mantıklı bir seçim olur, zaman var ise gerçekten değerlendirmek gerek.

1080P Ultra mı? Yoksa 2K Low - Medium ayarlar mı? DSR açtığımda Nvidia üzerinden sanal çözünürlükle 2K'yı rahat oynatıyor gibi. Çoğu kişi 144 Hz al demiş bana ama 144'ü çoğu son oyun veremiyor ki 1080p çözünürlükte. Ama 2K çözünürlükte 60 FPS alabiliyorum makul ayarlarda. Benim önem verdiğim şey görüntü kalitesi. Mesela ben AOC'un 75 Hz'lik TN panelini de kullandım. Çamur bildiğiniz başka bişe değil. Mesela oyun açıyordum çamur gibi gözüküyor kaplamalar daha 4-5 ay olmadan sattım. Şu an 29 inçlik LG 29UM68P monitörünü kullanıyorum. Bu da IPS lakin çözünürlük uyumsuz geliyor çoğu oyunda. Tamam ayarı var lakin 16:9 olması da benim için önemli.

Yahu ne alaka? Ekran kartım 1070 Ti ve 100 FPS den aşağı almıyorum oyunlarda 60 Hz mi kullanayım şimdi? Kim öğretiyor size bu ezber kalıpları anlamış değilim.

60HZ kullanın diye bir şey söylemedim, alıntıladığınız mesajda 144HZ demiştim ben de. Ortada "60HZ'den vazgeçin artık" denilecek seviyede bir durum olmadığını söyledim. Daha o kadar ilerlemedik. Oyunlarda 90-100FPS alan insan pekala hâlâ 60HZ monitör kullanabilir. Ama 144HZ'nin de daha avantajlı olduğunu reddedemeyiz.

1080P Ultra mı? Yoksa 2K Low - Medium ayarlar mı? DSR açtığımda Nvidia üzerinden sanal çözünürlükle 2K'yı rahat oynatıyor gibi. Çoğu kişi 144 Hz al demiş bana ama 144'ü çoğu son oyun veremiyor ki 1080p çözünürlükte. Ama 2K çözünürlükte 60 FPS alabiliyorum makul ayarlarda. Benim önem verdiğim şey görüntü kalitesi. Mesela ben AOC'un 75 Hz'lik TN panelini de kullandım. Çamur bildiğiniz başka bişe değil. Mesela oyun açıyordum çamur gibi gözüküyor kaplamalar daha 4-5 ay olmadan sattım. Şu an 29 inçlik LG 29UM68P monitörünü kullanıyorum. Bu da IPS lakin çözünürlük uyumsuz geliyor çoğu oyunda. Tamam ayarı var lakin 16:9 olması da benim için önemli.
1070 ekran kartıyla low ayarlarda oyun oynadıktan sonra ne anlamı kaldı Allah aşkına ya :D niye böyle sorularla geliyosunuz anlamadım.

1070 ekran kartıyla low ayarlarda oyun oynadıktan sonra ne anlamı kaldı Allah aşkına ya :D niye böyle sorularla geliyosunuz anlamadım.
Güzel kardeşim orda görüntü açısından 2K low - medium ayarı 1080p ultra ayardan iyi midir diye sordum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı