GTX 1070 PUBG %50 GPU Kullanımı Sorunu

Daha fazla  
  • Sistemim;
  • Asus ROG Strix GTX 1070
  • 16 GB RAM
  • i7 7700
  • Strix B250G Gaming Anakart
Sistemim de her şey güncel ve hepsini 2 defa indirip yavaş yavaş manuel olarak tekrar yükledim. Ekran kartını DDU ile indirip tekrar yükledim bir şey farketmedi. PUBG'de optimizasyon sorununu biliyorum. Bir çok kez format attım yine fayda etmedi. Bunları baştan belirtmek istedim her yerde konu açtım ama çözüm bulamadım lütfen yardım edin.

Arkadaşlar ben bilgisayarımı alalı 3 haftayı geçti ya da geçmedi fakat 3 haftadır bilgisayarda oyun bile oynayamadım. Bilgisayarım da ki sorun benim gördüğüm kadarıyla MSI Afterburner programını açıp hangi oyuna girersem gireyim GPU kullanımı %40-%55 arası seyrediyor. Ve enteresan bir şekilde PUBG gibi optimizasyon sıkıntılı bir oyunda oyunu 1 kişinin bile olduğu yerde kasarak oynuyorum kimse olmadığında da 121-122 FPS'den yukarı çıkmıyor. Yani bu demek oluyor ki benim anladığım kadarıyla tabii ki ekran kartı performansının tamamını çözemediğim bir şekilde vermiyor. Eğer çözebilecek, çözebilen biri varsa lütfen yardımcı olsun. Gerekirse İstanbul içinde bu sıkıntıdan anlayan biri varsa kasayı yanına da getirebilirim evimde de misafir edebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam CS:GO fazla sistem zorlamıyor. Rainbow oyunu hakkında fazla bilgim yok.PUBG için ise yılbaşından sonra optimizasyon sorunu kalkacak. Yılbaşı sonrası PUBG’de tekrar test edin.
Evet o yüzden kasmadan onu ve rainbowu oynayabiliyorum zaten. Test etmelik bir durum yok test serverinde zaten gelecek yeni güncelleme gelmiş sayılır. Onda da %50 GPU kullanımı ve düşük fps görüyorum. Biliyorum uzun zamandır da oynuyorum PUBG yi ama ben hiç bir bilgisayarda böyle kasma görmedim. 120 fps alıp akıcı oynadım her zaman. 70 alıp yine akıcı oynadım ama bu bilgisayar da ki sıkıntıyı çözemedim. Bütün forumlarda bu muhabbet dönüyor kimse çözememiş. Burda da çözebiln suana kadar yok benim gördüğüm kadarıyla.

PUBG oyununda 120 FPS alıyorsan sorun yok demektir. Daha fazlasını beklemen o sistem için anormal değil, fakat oyun optimizasyon sorunlu. Senin sisteminle aynı özellikte sistemi olanlar da 120 FPS civarı alıyorlar. Bana göre anormal bir şey yok. Anakarta, işlemcinin ekrankartının fazla gelmesi nasıl oluyor onu anlamadım. Ben Gigabyte H97 HD3 anakart ile İ7 4790 ve GTX 1080 kullanıyorum. Anakartın, işlemciyi de, ekran kartını da kısıtladığını görmedim. Son olarak arkadaşın sisteminde darboğaz olması imkansız. Eğer oynadığın oyuna göre yeterli FPS alıyorsan ki, bana göre alıyorsun. PUBG oyununda 120 FPS sistemin iyi olsa da, sisteminden daha fazlasını beklesen de, dediğim gibi aynı sisteme sahip olanların aldığı ortalama FPS değerini alıyorsun.

Dostum PUBG'den ziyade başka oyunlarda da denemen gerekli. Battlefield 1, GTA 5, Witcher 3 gibi yeni çıkan oyunlarda denesen daha iyi olur. Bir de şöyle söyleyeyim benim önce ki konuma bakarsan bende buna benzer bir sorun yaşamıştım. Bende ki RAM DDR4 16 GB ama tek slottu. İki slota çıkarınca FPS artıyor, GPU artıp, CPU azalıyor. Youtube'a PUBG Dual Ram vs Single Ram yazarak aratabilirsin. CS:GO da 1024x768 kenar yumuşatmalar hariç hepsi en düşükte 300-500 arası FPS alıyorum.

PUBG oyununda 120 FPS alıyorsan sorun yok demektir. Daha fazlasını beklemen o sistem için anormal değil, fakat oyun optimizasyon sorunlu. Senin sisteminle aynı özellikte sistemi olanlar da 120 FPS civarı alıyorlar. Bana göre anormal bir şey yok. Anakarta, işlemcinin ekrankartının fazla gelmesi nasıl oluyor onu anlamadım. Ben Gigabyte H97 HD3 anakart ile İ7 4790 ve GTX 1080 kullanıyorum. Anakartın, işlemciyi de, ekran kartını da kısıtladığını görmedim. Son olarak arkadaşın sisteminde darboğaz olması imkansız. Eğer oynadığın oyuna göre yeterli FPS alıyorsan ki, bana göre alıyorsun. PUBG oyununda 120 FPS sistemin iyi olsa da, sisteminden daha fazlasını beklesen de, dediğim gibi aynı sisteme sahip olanların aldığı ortalama FPS değerini alıyorsun.
Dediğin doğru dostum. Ben hiç kimsenin olmadığı bir yerden bahsediyorum. Attığım görüntülere bakıcak olursan dağın tepesinde bir yerde yatıyorum kimse yok 70 fps ve kasıyor onu anlatmaya calısıyorum. CS:GO da cache haritasında rekabetçi maçında en düşük ayarlarda 200-220 görmek sizce normal mi ? Pubg de en düşük te kimsenin olmadığı yerde 80-90 görüp kasarak oynamak sizce normal mi ?

Dostum PUBG'den ziyade başka oyunlarda da denemen gerekli. Battlefield 1, GTA 5, Witcher 3 gibi yeni çıkan oyunlarda denesen daha iyi olur. Bir de şöyle söyleyeyim benim önce ki konuma bakarsan bende buna benzer bir sorun yaşamıştım. Bende ki RAM DDR4 16 GB ama tek slottu. İki slota çıkarınca FPS artıyor, GPU artıp, CPU azalıyor. Youtube'a PUBG Dual Ram vs Single Ram yazarak aratabilirsin. CS:GO da 1024x768 kenar yumuşatmalar hariç hepsi en düşükte 300-500 arası FPS alıyorum.
Bende ki 2 slot zaten. Demek istediğinizi anlamadım kusura bakmayın. Ben örnek olarak PUBG açtım direk girmesi etmesi kolay diye. CS:GO da aynı işlemci ağırlıklı bir oyun olmasına rağmen. Rainbow da %50-%65 GPU kullanımı ve düşük FPS. Yani bilgisayarda darboğaz olcağını zannetmiyorum ama olablir de tabii ki onu da bilemeyiz. Sorunun kaynağını bilsem onu gider yükseltirim de dert değil ama suan inanın ne yapacağımı hiç bilmiyorum. Nereye yazarsam yazayım darboğaz yok pubg de değerler normal optimizazyon yok csgo da tek işlemci kullanıyor muhabbeti oluyor. ben ilk defa böyle sistem kullanmıyorum her oyunu da oynadım sağlam sistemlrde ama böyle kasma böyle fps düşüklüğü pubg de de görmedm csgoda da görmedim. Yani suan yanımda olup oyunlarda 2 dk vakit geçirseniz derdimi anlıcaksınız...

Bence yılbaşından sonrasına kadar PUBG optimizasyon sorunu çözülmesi için bekleyin. Devam ederse RAM MHZ’ini yükseltirsiniz.
Gelmesine gerek yok ki hocam zaten test serverinde optimizasyon ve fps drop sorunu sıfıra inmiş durumda. Ama 2 arkadaşımın bilgisayarlarıyla kıyasladığımızda hepsinin 144 fps aldığı yerde ben 110-120 alıyorum ve GPU kullanımı yine %50 oluyor %55 arası seyrediyor. Sorun tek pubg de değil. Point blank da oynuyorum ki o oyunun işlemciyle ekran kartını zorlamasıyla etmesiyle alakası yok oyunda smoke içinde kasıyor. CS:GO da smoke içi 150 fps görüyorum. Rainbow da 100-110 görüyorum. Gibi gibi gidiyor. Ekran kartının %50 de çalışmasının sebebi ekran kartında olan bir sıkıntıysa değiştirirm dert değil. Servise göndersem ekran kartınız sorunsuz çalışmaktadır deyip geri yollayacaklar çünkü bütün forumlarda yazılan şikayetimvar da yazılan yazılara baktım bu konuyla ilgili hepsinde aynısı olmus. Ama ekran kartını değiştirip zarara girmeme rağmen durum yine devam ederse o zaman büyük sıkıntı...

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı