RX 9060 XT hangi marka ve model alınmalı?

• Konuyu başlatan Winhor
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 85
  • Görüntüleme 727
13-14 GB kullanımda 90-92 derece arasına çıkıyor, 11GB kullanılırken de 88-90 derece arasında.-100mv verip kart gücünü %10 kıstım 3 4 derece düştü. Mesela Resident Evil 2 remake oynarken kart çok rahat 180FPS gördüğü için. Monitörüm 180 Hz V-Sync açık olunca sabitleniyor. Ve kart 140W tüketiyor mesela o zaman VRAM 75 dereceye düşüyor. Kısacası kart ne kadar güç tüketirse VRAM de doğru orantılı sıcaklık artıyor.

Daha 1.5 yıl garantisi var. Garanti bitene kadar patlamaz ise kart, garanti bittiği gün termal pedleri falan her şeyi yenilerim. Garanti dışı kalmasın diye şu an kartı açmak istemiyorum.
Bende kart 150watt %100 kullanım 12gb vram kullanımı varken vramler 70i geçmiyor hocam bana piyango falan çıkmış galiba :D yada markadan dolayı herhalde powercolor reaper var bende

Bende kart 150watt %100 kullanım 12 GB VRAM kullanımı varken VRAM'ler 70i geçmiyor hocam bana piyango falan çıkmış galiba :D ya da markadan dolayı herhalde PowerColor reaper var bende.

Bende de PowerColor reaper var. Ya bir sensör hatası gibi bir şey var kartta, ya da ben çok şanssızım. Genel olarak 80-86 da çalışıyor zaten 9070 VRAM'leri bakalım kart patlarsa da umarım garanti devam ederken patlar :).

Bende de PowerColor reaper var. Ya bir sensör hatası gibi bir şey var kartta, ya da ben çok şanssızım. Genel olarak 80-86 da çalışıyor zaten 9070 VRAM'leri bakalım kart patlarsa da umarım garanti devam ederken patlar :).

Bir yerde okuduğuma göre Samsung bellek olanlar Hynix olanlara göre 10 derece serin çalışıyormuş. Sizdeki Hynix olabilir bir kontrol edin. GPU-Z'den bakabilirsiniz.

Bir yerde okuduğuma göre Samsung bellek olanlar Hynix olanlara göre 10 derece serin çalışıyormuş. Sizdeki Hynix olabilir bir kontrol edin. GPU-Z'den bakabilirsiniz.

Evet hocam Hynix ilk aldığım gün kontrol etmiştim lakin 10 derece fazla çalıştıklarını bilmiyordum. Yani benim bildiğim 105-110 dereceye kadar sıkıntı olmuyor biraz abartıp 2750'ye çektim sıcaklık değeri değişmedi ve bellekler frekans kısmadı, geri aldım sadece denemek için yapmıştım. Kafam çok karıştı bu konuda güvenebileceğim herhangi bir kaynak bulamadım her ağızdan farklı bir söz çıkıyor.

Evet hocam Hynix ilk aldığım gün kontrol etmiştim lakin 10 derece fazla çalıştıklarını bilmiyordum. Yani benim bildiğim 105-110 dereceye kadar sıkıntı olmuyor biraz abartıp 2750'ye çektim sıcaklık değeri değişmedi ve bellekler frekans kısmadı, geri aldım sadece denemek için yapmıştım. Kafam çok karıştı bu konuda güvenebileceğim herhangi bir kaynak bulamadım her ağızdan farklı bir söz çıkıyor.

Kaynağıda buldum, inceleyebilirsiniz. Hatta 20W daha az çekiyormuş Samsung bellekler.

Kaynağıda buldum, inceleyebilirsiniz. Hatta 20W daha az çekiyormuş Samsung bellekler.

Gerçekten söylediğiniz gibi. Umarım dayanımını da bu fazladan 10 dereceye göre ayarlamışlardır :D.içime su serpecek bir şeyler arıyorum ama bulamadım hala derece konusunda.

Eki Görüntüle 2600282

Bu modelmi yoksa puremi daha iyi arada 275 TL bir fark var.
Bende bunun aynısı var ve soğutma performansı olarak gayet memnunum, çökme vb. durumlarla karşılaşmadım.
Pure daha çok beyaz kasalar için kullanıyor ama o modelin Pulse'dan daha iyi olduğunu duydum.
İkisi arasından ise Gigabyte derim.

Bende bunun aynısı var ve soğutma performansı olarak gayet memnunum, çökme vb. durumlarla karşılaşmadım.
Pure daha çok beyaz kasalar için kullanıyor ama o modelin Pulse'dan daha iyi olduğunu duydum.
İkisi arasından ise Gigabyte derim.

Hocam yeni bir forum konusu olduğunu görünce sorayım dedim vatan da Pure 16 600'a düşüyor ama kasa siyah fanlar beyaz setup full beyaz bir tek kasa siyah sizce çok göze batar mı? Ekran kartının beyaz olması.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı