Çözüldü GTX 1070 Sistem Donma Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

CgrMrcc

Hectopat
Sistemim;
MSI B350M GAMING PRO
Asus Dual GTX 1070 8G
Kingston HyperX Fury 8GB 2133MHZ DDR4 CL15
Ryzen 5 1600X
WD Blue 1 TB
Everest 700W supply

başlıkta yazdığı gibi sistemde donma sorunu var ve her yerde mesela Opera tarayıcıdan oyununa kadar her yerde donma sorunu oluyor. Yardım ederseniz sevinirim.

Çözüm
Sorun PSU'daymış Vatan Bilgisayar'a götürüp iade talebinde bulundum garantiye yollandı ve ürünün sorunlu olduğu anlaşıldı.
Ek olarak şu anda Xigamtek Shogun G Serisi 80+Gold 750W aldım ve sorunum düzeldi.
Sisteminizi Everest gibi kalitesiz PSU'ya emanet ederek büyük bir hata yazmışsınız. Sorun yüksek ihtimalle PSU kaynaklı. Üzerindeki değerleri sisteme yansıtmıyor.
Tamam Everest PSU'lar kalitesiz önermiyoruz fakat da direk sorunun ondan kaynaklı olduğunu söyleyemeyiz.

PSU'yu değiştirdikten sonra bellek takviyesi yapmanız gerektiğini düşünüyorum.
Bileşenlerin güçlü olsa bile Bellek ve Disk'ten kısınca istediğiniz performansı göremeyebilirsiniz.
Ryzen işlemciler için daha yüksek MHz değerli ve 16 GB bellek kullanmanızı öneririm.
Ek olarak bütçe bulduğunuzda SSD takviyesi yapmanızda fayda sağlayacaktır.

Bağlantıdaki raporu oluşturun. Raporu Google Drive yükleyip buradan paylaşın.
AIDA64 HTML Raporu Oluşturma Rehberi

Bakım yönergelerini uygulayın.
Temel Sistem Bakım ve Performans Optimizasyonu Yönergesi

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı