GTX 1070 sistem FPS düşmesi

Monolit Ramiz

Hectopat
Daha fazla  
Sistemim GTX 1070 Intel Core i5 6600K. 2 gün öncesine kadar herhangi bir problemim yok iken dün bilgisayarımda ciddi problemlerle karşılaştım. BF1 oynarken hiçbir zaman FPS'im altmışın altına düşmezdi (sabitlemiştim). Dün oynarken ise 40-50 arasında gidip geliyordu. R6 oynarken de oyun gayet akıcıyken sürekli takılmaya başladı. İşlemci sıcaklığım 40 civarlarında geziyor. Fan hızını arttırmayı denedim fakat bir şey olmadı. Bilgisayarı alalı yaklaşık 2 sene oldu acaba içindeki tozlar ile mi alakalı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu tarz durumlarda sistemin oyun içi kaynak kullanımını bizlerle paylaşmanız sorunu çözmemiş açısından daha iyi olacaktır.

İlk tavsiyem GPU'nun sürücülerini güncelleştirmeyi ya da iyi çalıştığını gördüğünüz eski bir sürümü kurmayı deneyin.

İkinci olarak BIOS'unuzu varsayılan ayarlara döndürerek FCLK ayarını 1000 mhz yapmayı deneyebilirsiniz.

Bu tarz durumlarda sistemin oyun içi kaynak kullanımını bizlerle paylaşmanız sorunu çözmemiş açısından daha iyi olacaktır.

İlk tavsiyem GPU'nun sürücülerini güncelleştirmeyi ya da iyi çalıştığını gördüğünüz eski bir sürümü kurmayı deneyin.

İkinci olarak BIOS'unuzu varsayılan ayarlara döndürerek FCLK ayarını 1000 mhz yapmayı deneyebilirsiniz.
Yaklaşık 1 aylık sürücüyü kurdum fakat değişen bir şey olmadı. Oyun içi değerler de şu şekilde (ayrıca oyun boyunca 60 fpsyi göremediğimi de belirteyim) : Hızlı Resim - Aaaaa

Hızlı Resim - Geforce

Resimler 1 Mb'yi geçtiği için beni mazur görün. Peki sizce sorun donanımsal mı yoksa yazılımsal mı ?
Optimizasyon kaynaklı olabilir.
Sanmıyorum
Şuan yaygın olan sorunlardan biri olabilir grafik kartının sürücüsünü güncelledin mi acaba ?
Evet

Son düzenleme:
Paylaştığınız resimde işlemci kullanımınız %100'e ulaşmış. Darboğazdan müzdaripsiniz gibi görünüyor. Daha önce böyle bir sorun olmadıysa arka planda çalışan uygulamalarınızı gözden geçirmenizi tavsiye ederim.

Hatta ilk olarak Ctrl + Alt + Esc ardından açılan pencereden başlangıç sekmesine gelerek kullanmadığınız uygulamaları başlangıcını devre dışı bırakın.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı