Çözüldü GTX 1070 Sistemde CSGO Düşük FPS Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Minpachie

Kilopat
Daha fazla  
Geçtiğimiz ay bir sistem topladım fakat ne yaptıysam yapayım CSGO ve bazı oyunlarda FPS drop sorunu çözemedim.
Ekran kartı ve Windows sürümüm güncel. Oyunlar güncel. 144 Hz monitörüm var fakat yer yer 144 FPS altına düşüyor.
Takılmalarıda hissedebiliyorum. Ekran kartı ayarlarına hiç dokunmadım. Zaman zaman DSR açıp denedim fakat sonuç aynı.
Sistemim aşağıdaki gibidir;
  • AMD Ryzen 5 2600
  • MSI B450 PRO-M2
  • GSKILL 3000MHz (2x8GB)
  • ADATA SU650 SSD
  • WD 1TB HDD
  • ASUS DUAL GTX 1070 OC EDITION
1920x1080 Bütün ayarlar en sonda

Çözünürlüğü yükselttiğim fotoğrafları atmıyorum çünkü düşüşler ara ara oluyor resimden anlaşılamıyor.
2K çözünürlüğe alsam da, 1280x720 çözünürlüğe alsam da sonuç aynı.

Çözüm
@onur siyamoğlu ‘nun yardımıyla sorunu çözdüm gibi görünüyor. Ekran kartı sürücülerini kurdum ve güncelledim. Güç planı seçeneklerini de Ryzen ayarına getirdim. Başlatma seçenekleri kodlarını düzenledim. 1024x768 çözünürlüğüne aldım oyunu. Oynamak istediğim ayar bu şekildeydi ve sıkıntı yaşamadım. Oyunu SSD'ye taşımadım fakat droplar düzeldi. 1920x1080 çözünürlükte fazla oynamadım, ki zaten o çözünürlükte oynayamıyorum CS:GO'yu. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Herkes bir şeyler anlatmış. Dostum bu drop problemi CS:GO da oluyor başka oyunda olmuyor. İlginçlik burasında zaten. Ben de çok çektim. Yerli yabancı forumları gezdim ve bence gelmiş geçmiş en geniş rehber olabilecek bir yazı yazdım link yasak mı bilemedim ama vereceğim sonra bana dua edeceksin. Hatta bana bence Steam trade ile bağış yapmalısın :)
Olay şöyle. Demişsin ki her şeyi güncel kullanıyorum. Bu bile yanlış. Windows 1703 de CS:GO muhteşem çalışıyordu. 1803 ile darma duman ettiler oyunu. Windows eski olmalı.
nvidia’ya gelecek olursak o da güncel oldum mu CS:GO’ya yaramıyor. 391.01 iyidir eski sürücü güven bana ;)
Windows un o kadar çok özelliği var ki bunların silebildiğini silmeli, disable yapabildiğini yapmalısın.
Misal oyuna ilk bağlandığında daha çok dropun vardır. Sonradan azalıyordur kesin :) hepsini yaşayan ve problemini çözen birisi olarak link vereceğim :)
Ama şu arkadaşlara cevap vermeden de edemeyeceğim. Neymiş insan gözü şöyleymiş de şu fps yeterliymiş. :) cahil cahil cümleler. 150 ile 300 arasındaki bilgisayarlara peş peşe oturun görelim aynı mı mermiler nasıl fark ediyor. Geçin şu cümleleri.
Buyurun çözümü:
CS:GO Ayarları Geniş Rehber 2019 (Anlık Drop Çözümü ve Fps Artışı) | Karalama Defterim
Hocam sen ayarları çok düşürmüşsün, kendince doğru olabilir ama Ryzen 5 1600 ve GTX 1060 6GB ile ayarları düşürmek CPU kullanımı azaltıyor ve drop oluşuyor. 3.6 Ghz. Hızında işlemci çalışınca drop oluyor, CapU kullanım düşük akabinde 3.8 Ghz. çıkınca CPU kullanımı artıyor fakat yine en fazla %80 oluyor. İlk 20dk oyun yağ gibi akıyor fakat bir süre sonra fan işlemci 70 derece çıktığı için soğutmak için çok güç veriyor ve drop başlıyor. Ayrıca sesten başım ağrıyor. Sorunlarım bu. Yardımcı olacak arkadaş varsa, seve seve dinlerim.

CS:GO ultra ayarlarda oynanacak bir oyun olmamakla birlikte, grafiksel yönden kötüdür. Battlefield tarzi oyunlar oynasan tamam diyeceğim, medium ayarlarla oyna işte. Zaten fark yok.

Kardeşim ne alaka ya. İşlemci İntel AMD olması ne alaka yani ?

Nasıl ne alaka? Ryzen 7 1700 + GTX 1070 Ti ile 1280x720 çözünürlükte 120 180 arası fps alınıyor.

I7 4790K işlemci kendi grafik sürücüsü ile 1280x720 çözünürlükte 200 220 arası fps alınıyor.

I7 4790K + GTX 780 ile ortalama 270 fps alıyordum.

I7 9700K + GTX 1070 Ti ile ortalama 350 fps alıyorum.

İşlemci ne alaka değil. Cs Go eşit tek çekirdeğin işlemci gücüdür.
Oyunun başlatma seçeneklerinde bu ayarları kullanıyorum. Eklemem veya çıkarmam gerek ayar var mıdır?
-novid -freq 144 -threads 6 -nojoy +mat_queue_mode -2 -tickrate 128 +exec autoexec -console -fps_max 0
+exec autoexec kodunun alakasını çözemedim. Cfg kodun mu var? Fps Max 0 kodunu silmeniz tavsiye edilir. Olmasının ya da olmamasının bir etkisi yok. Oyun kendi kodlarını gereği fps max 300 ü kullanıyor. 300 fps üstüne geçmeninde pek bir manası yok.
-nojoy kodununda bir çok bilgisayarda fps düşürdüğü söyleniyor.
-console komutu oyun başlangıcında konsolu açmanızı ayarlar. Fps ile alakası yok.

-high kodunun etkisini bir çok oyuncu test edip onaylamıştır.

Size tavsiyem.

-novid -high -freq 144 +mat_queue_mode -2 -tickrate 128

Nasıl ne alaka? Ryzen 7 1700 + GTX 1070 Ti ile 1280x720 çözünürlükte 120 180 arası fps alınıyor.

I7 4790K işlemci kendi grafik sürücüsü ile 1280x720 çözünürlükte 200 220 arası fps alınıyor.

I7 4790K + GTX 780 ile ortalama 270 fps alıyordum.

I7 9700K + GTX 1070 Ti ile ortalama 350 fps alıyorum.

İşlemci ne alaka değil. Cs Go eşit tek çekirdeğin işlemci gücüdür.

+exec autoexec kodunun alakasını çözemedim. Cfg kodun mu var? Fps Max 0 kodunu silmeniz tavsiye edilir. Olmasının ya da olmamasının bir etkisi yok. Oyun kendi kodlarını gereği fps max 300 ü kullanıyor. 300 fps üstüne geçmeninde pek bir manası yok.
-nojoy kodununda bir çok bilgisayarda fps düşürdüğü söyleniyor.
-console komutu oyun başlangıcında konsolu açmanızı ayarlar. Fps ile alakası yok.

-high kodunun etkisini bir çok oyuncu test edip onaylamıştır.

Size tavsiyem.

-novid -high -freq 144 +mat_queue_mode -2 -tickrate 128
Peki bu threads kodunun ne gibi bir olumsuz etkisi var?

Drop sorununu sanırım baya bi düşürdüm. 1024x768 çözünürlüğe aldım. İşlemci 3.85Ghz’de çalışıyor. OC GENIE özelliğini açtım. -threads 12 ekledim ve oyunda %99 CPU kullanımı oluyor. Eve geçince cfg’den Max_fps “0” kodunu kaldıracağım. En azından bu ayarlarda oyun oynanılabiliyor.
Dostum bence sisteminle alakası yok. Bir süredir CS:GO da sürekli drop oluyor. Oyunla alakalı olduğunu düşünüyorum. Başka hangi oyunlarda drop yaşıyorsun?
Eğer bana soruyorsan başka oyunlarda drop sorunu yaşamıyorum.

Peki bu threads kodunun ne gibi bir olumsuz etkisi var?
+mat_queue_mode -2 yazdıktan sonra bir daha threads 12 yazmanıza gerek yok. Bazı amd sistemlerde fps düşürdüğüne dahi şahit oldum. Ben mat_queue_mode -2 de kullanmıyorum açıkçası. Çoklu işlemci kullanımı açıksa ikisine de hiç gerek yok orasıda ayrı. Genede yazıyorlar.

+mat_queue_mode -2 yazdıktan sonra bir daha threads 12 yazmanıza gerek yok. Bazı amd sistemlerde fps düşürdüğüne dahi şahit oldum. Ben mat_queue_mode -2 de kullanmıyorum açıkçası. Çoklu işlemci kullanımı açıksa ikisine de hiç gerek yok orasıda ayrı. Genede yazıyorlar.
Bilgisayara geçtiğim de o kodları kaldırıp değişim olup olmayacağına bakarım. Sonucu buraya yazacağım.

Peki ben de olan bu CPU sıcaklığı 70 derece çıkması sonrası FPS drop probleminin bir çözümü var mı?
Drop sorununu sanırım baya bi düşürdüm. 1024x768 çözünürlüğe aldım. İşlemci 3.85Ghz’de çalışıyor. OC GENIE özelliğini açtım. -threads 12 ekledim ve oyunda %99 CPU kullanımı oluyor. Eve geçince cfg’den Max_fps “0” kodunu kaldıracağım. En azından bu ayarlarda oyun oynanılabiliyor.

Eğer bana soruyorsan başka oyunlarda drop sorunu yaşamıyorum.
Hocam ben 3.8 Ghz. Overclock yaptığım vakit CPU sıcaklığım 70 derece çıkıyor, fanlar soğutmak için çok hızlı çalışıyor ve bir süre sonra hem FPS drop sorunu yaşıyorum hem de fan sesinden baş ağrısı oluyor. 3.6 Ghz. çalıştırdığım zaman ise Bf1 gayet akıcı fakat CS-GO'da GPU kullanımı %50 60 seviyelerinde kalıyor ve bu da FPS drop neden oluyor, ne yapsam çözemedim.

Peki ben de olan bu CPU sıcaklığı 70 derece çıkması sonrası FPS drop probleminin bir çözümü var mı?

Hocam ben 3.8 Ghz. Overclock yaptığım vakit CPU sıcaklığım 70 derece çıkıyor, fanlar soğutmak için çok hızlı çalışıyor ve bir süre sonra hem FPS drop sorunu yaşıyorum hem de fan sesinden baş ağrısı oluyor. 3.6 Ghz. çalıştırdığım zaman ise Bf1 gayet akıcı fakat CS-GO'da GPU kullanımı %50 60 seviyelerinde kalıyor ve bu da FPS drop neden oluyor, ne yapsam çözemedim.
CPU sıcaklığımı bir tık daha alta çekmek için Bios’dan fanları manuel olarak ayarladım. Çok fazla hızlı çalışmasın diye ufak dokunuşlar yaptım. Ben de fan sesinden rahatsız oluyorum. Aynı şekilde BF1 gayet akıcı ve sorunsuz. CSGO’da GPU kullanımı bende de %55’i geçmiyor. Sanırım işlemciden kaynaklanan bir durum. Çok fazla ayar denedim fakat drop sorununu en aza bu şekilde indirebildim. Sen de ayarları benim yaptığım gibi yaparsan biraz daha rahat oynayabilirsin bence. Güç planı seçenekleri de Ryzen ayarında.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı