Oyunlar HDD'ye mi kurulu? İşlemci sıcaklığınız nedir oyunda iken? MSI Afterburner ile sıcaklık ve ekran kartı kullanım değerlerini atarsanız fena olmaz. Ama drop giriyor dediğinizde HDD kaynaklı olma olasılığı biraz daha yüksek.
HDD'den dolayı FPS düşüklüğü olmaz. Sadece droplar yaşanabilir. Konu sahibi de aynı sorundan mağdur. HDD'ler SSD'lere nazaran dokuları geç yüklediği için oyunlarda droplar oluşur. Özellikle AAA dediğimiz oyunlarda bu yaygındır.
Oyunlar HDD'ye mi kurulu? İşlemci sıcaklığınız nedir oyunda iken? MSI Afterburner ile sıcaklık ve ekran kartı kullanım değerlerini atarsanız fena olmaz. Ama drop giriyor dediğinizde HDD kaynaklı olma olasılığı biraz daha yüksek.
Hocam bazı anakartlar güvenli çalışsın diye kıl gibi görünmek istemem ama ankartınızı yazmamışsınız dediğim gibi bazı anakartlarda işlemci frekansını düşürürler bu birinci ikinci ise ekran kartınızın arızalı ve arıza vermesin diye modlu bir BIOS'la under clock yapıldığı başıma geldi Allah'ım çok acı bir şey 1060'ı 660 gibi kullandım üçüncü ise Windows ile alakalı olması benim tahminim üçüncü.
Darboğaz yaşıyorsun işlemcin ekran kartını besleyemiyor. Yani %100 kullandıramıyor ekran kartını. İşlemcini yükseltmelisin.
Darboğazın önüne geçebilmek için grafik ayarlarını fullemeyi deneyebilirsin. Belki o zaman ekran kartı kullanımı yükselir.
Tabi FPS yine de oynanabilir görünüyor.
Darboğaz yaşıyorsun işlemcin ekran kartını besleyemiyor. Yani %100 kullandıramıyor ekran kartını. İşlemcini yükseltmelisin.
Darboğazın önüne geçebilmek için grafik ayarlarını fullemeyi deneyebilirsin. Belki o zaman ekran kartı kullanımı yükselir.
Tabi FPS yine de oynanabilir görünüyor.
Kanka diğer kullanıcılar darboğaz yaşamazsın dediler de bende darboğaz var sanıyorum bir de Valorant'ta oynanıyor da kanka GTA 5 de 50 FPS'e kadar düşüyor en düşük ayarlarda.
Yaşıyorsun işte kardeş görmüyor musun ekran kartı kullanımın %15.. %100 olması lazım onun. İşlemcin besleyemediği için düşük. GTA V gibi oyunlarda grafikleri ve çözünürlüğü arttırmaya çalış. Yeni işlemci alıncaya kadar.