GTX 1070 ve i5-6600 sistemde işlemci değiştirilmeli mi?

naprean

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar kasa içeriği:

MSI GTX 1070.
i5-6600 CPU.
16 GB RAM.
Z170A-Tomahawk mainboard.

Son zamanlarda Valorant'da FPS düşmesi ve shutter problemi üzerine kasayı komple temizledim, genel bakımını yaptım. Genel olarak kasayı aldığımdan beri i5-6600'ün darboğaz yapmadığı bir oyun söz konusu olmadı. Forumda 1070 ile i5-6600 uyumlu besler sorun olmaz yazılarını okudum ve bunun üstüne konu açma gereği duydum. Ne yapmalıyım? CPU değişmeli miyim? En mantıklı seçenek ne olur?

Dosya Ekleri

• CPU.png
    CPU.png
    963,3 KB · Görüntüleme: 73
Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer upgrade yapmak istiyorsanız işlemciden başlamalısınız. Günümüzdeki oyunlar çoklu çekirdek destekliyor o işlemcinin çekirdek sayısı çok düşük. Zaten eskide bir işlemci.

Ben 1. olarak işlemciden kaynaklı bir sorun olduğunu sanmıyorum. Ne kadar 4 nesil geride kalsa iyi ve güçlü hala. Hdd mi kullanıyorsun ssd mi? Görev yöneticisini aç ve hangi parçanın zorlandığını belirle yüksek grafikli bir oyun ise HDD'ler artık çok zorlanıyor yeni nesil oyunlarda.
Selamlar kasa içeriği:

MSI GTX 1070.
i5-6600 CPU.
16 GB RAM.
Z170A-Tomahawk mainboard.

Son zamanlarda Valorant'da FPS düşmesi ve shutter problemi üzerine kasayı komple temizledim, genel bakımını yaptım. Genel olarak kasayı aldığımdan beri i5-6600'ün darboğaz yapmadığı bir oyun söz konusu olmadı. Forumda 1070 ile i5-6600 uyumlu besler sorun olmaz yazılarını okudum ve bunun üstüne konu açma gereği duydum. Ne yapmalıyım? CPU değişmeli miyim? En mantıklı seçenek ne olur?
Sıcaklık çok fazla. Sıcaklıkta fps drobu yaşanması normal.

Sistemde ne yapacağınıza bağlı.
Ne yapacağım derken ? kullanım amacım oyun oynamak tamamen...
Ben 1. olarak işlemciden kaynaklı bir sorun olduğunu sanmıyorum. Ne kadar 4 nesil geride kalsa iyi ve güçlü hala. Hdd mi kullanıyorsun ssd mi? Görev yöneticisini aç ve hangi parçanın zorlandığını belirle yüksek grafikli bir oyun ise HDD'ler artık çok zorlanıyor yeni nesil oyunlarda.

Sıcaklık çok fazla. Sıcaklıkta fps drobu yaşanması normal.
samsung 250gb ssd mevcut 1tb toshibanın rpm' olarak hatırlamıyorum hdd var sıcaklığa anlam veremiyorum low tier oyunlarda bile kafa karıştırıcı dereceler.

Ne yapacağım derken ? kullanım amacım oyun oynamak tamamen...

samsung 250gb ssd mevcut 1tb toshibanın rpm' olarak hatırlamıyorum hdd var sıcaklığa anlam veremiyorum low tier oyunlarda bile kafa karıştırıcı dereceler.
Tamam o zaman Windows'un yani işletim sisteminin ssd'de olduğundan emin ol sonra kasayı aç, soğutucuyu aç, bilgisayarcılardan bir termal macun al (bilindik marka öneririm cooler master tavsiyem) işlemcinin üzerine 1 nohut tanesi kadar sür ve dağıt yeterli olacaktır. Youtube'da bakabilirsin sürmek basit. Sorunun olasalıkla termal macun ile alakalı sıcaklık değerlerin anormal düzeyde. İşine yararsa beğenmeyi unutma :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı