GTX 1070 ve i5-6600 sistemde işlemci değiştirilmeli mi?

naprean

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar kasa içeriği:

MSI GTX 1070.
i5-6600 CPU.
16 GB RAM.
Z170A-Tomahawk mainboard.

Son zamanlarda Valorant'da FPS düşmesi ve shutter problemi üzerine kasayı komple temizledim, genel bakımını yaptım. Genel olarak kasayı aldığımdan beri i5-6600'ün darboğaz yapmadığı bir oyun söz konusu olmadı. Forumda 1070 ile i5-6600 uyumlu besler sorun olmaz yazılarını okudum ve bunun üstüne konu açma gereği duydum. Ne yapmalıyım? CPU değişmeli miyim? En mantıklı seçenek ne olur?

Dosya Ekleri

• CPU.png
    CPU.png
    963,3 KB · Görüntüleme: 73
Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemi 2016 ortalarında topladım termal macunu yeni değiştim belki de termal macunu fazla kaçırdım nasıl arındırabilirim macunu peki.
Soğutucuyu kaldırın, işlemcinin üzerinden termal macunu silin, yeniden sürün, fanı oturtun.

İşlemci yükseltmek mantıklı gibi sizin sisteminizde fakat RAM'inizin Dual Channel mi yoksa Single Channel mi olduğunu belirtmemişsiniz. Genelde Dual Channel RAM konfigürasyonunda %20'ye kadar performans artışı oluyor ve anlık shutterler gidiyor.
Ekleme: Sıcaklıkları yeni fark ettim, aşırı derecede fazlalar. Termal macun kalitesi ve soğutucunun iyi oturmamasından kaynaklanıyor olabilir(eğer önceden böyle bir durumunuz yoktu ise). Stok soğutucu kullanıyorsanız da biraz bütçe ayırıp güzel bir hava soğutmaya geçmenizi de tavsiye ederim.

İşlemci yükseltmek mantıklı gibi sizin sisteminizde fakat RAM'inizin Dual Channel mi yoksa Single Channel mi olduğunu belirtmemişsiniz. Genelde Dual Channel RAM konfigürasyonunda %20'ye kadar performans artışı oluyor ve anlık shutterler gidiyor.
Ekleme: Sıcaklıkları yeni fark ettim, aşırı derecede fazlalar. Termal macun kalitesi ve soğutucunun iyi oturmamasından kaynaklanıyor olabilir(eğer önceden böyle bir durumunuz yoktu ise). Stok soğutucu kullanıyorsanız da biraz bütçe ayırıp güzel bir hava soğutmaya geçmenizi de tavsiye ederim.
Soğutucuyu kaldırın, işlemcinin üzerinden termal macunu silin, yeniden sürün, fanı oturtun.
Peki teşekkürler...
Hyperx Fury 8x2 black kullanıyorum single chanel sıvı soğutma daha yararlı olabilir mi ?

HyperX Fury 8x2 Black kullanıyorum Single Channel sıvı soğutma daha yararlı olabilir mi?

Single Channel RAM kullanılmasını önermem. Hem bant genişliği olarak hem de performans olarak düşüş yaşarsınız. Overclock yapmak isterseniz evet(anakart ve işlemci değişimine gidilmeli) sıvı soğutma ya da üst seviye bir hava soğutma kullanmanızı öneririm. Eğer sıvı soğutma alacaksanız şu aklınızda bulunsun, giriş seviye bir sıvı soğutma parasına üst seviye bir hava soğutma kullanabilirsiniz. Fan hızlarını da kendinize göre ayarladıktan sonra gayet güzel sıvı soğutma performansı ile kapışacak hale gelir. Ancak sadece şu anda sıvı soğutma yerine güzel bir hava soğutma ve termal macun önerebilirim. Kasanın da hava girişleri mümkün olduğunca açık olmalı yoksa en baba sıvı soğutucuyu da taksanız bir işe yaramaz. Birde eğer kasa içerisinde güzeld dursun diyorsanız sıvı soğutma, yok ben fiyat/performans bakıyorum diyorsanız hava soğutma derim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı