GTX 1080 Düşük GPU Kullanımı

zaten bütün bileşenler OC yapılmış durumda, sistemimdeki PSU ise 850 Watt(https://www.amazon.com/gp/product/B00YPNSQBS/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1).

Konuyu hortlatıyorum ama bir çözüm bulabildiniz mi? Bende de 1080 var ve GPU kullanımı sürekli düşük 7-8 aydır bir çözüm bulamadım ve yazdığım her yer çözünürlüğü 2K veya 4K'ya almamı söylüyor fakat kullanım artmasına rağmen hiçbir zaman yüzde 85'leri geçemiyor ve 30 40 FPS değerleri alıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
NVIDIA denetim masasından yuksek performans seçmek düzeltebilir.
Ayrica FPS karsilastirdiginiz diğer kullanıcıların oyun ve sürücü sürümleri de önemli. Birebir aynı oyun sürümü ve ekran kartı sürümü ile test etmek zor olacaktır. Çünkü BF1 güncel olarak oynanmak zorunda mesela. Eğer karşılaştırma yapacaksanız en fazla 1 haftalık videolar ile karşılaştırın.

Abi adam diyor ki 240 Hz monitör beslenmiyor ben yüksek FPS almak istiyorum. Siz diyosunuz ki 2K 4K'ya geç. Adam yüksek FPS istiyor kalite istemiyor. Bende bunun çözümünü arıyorum. Çözünürlüğü bir miktar düşürerek FPS'te artış yakalayabilirsin kardeşim. PUBG'de 144 FPS'e yaklaştırmak için 1780 X 1080 özel çözünürlük yaptım. 1060 6 GB ile 110 150 FPS arası oynuyorum. Denemeni öneririm. Kaliteden feragat ediyorsun ama bir miktar oynadıktan sonra alışıyorsun. Ve FPS yükseliyor. Deneyip buraya deneyimlerini yazar mısın? Merak ettim gerçekten.

1 Hafta aradan sonra ben de hortlatayım konuyu bu düşük GPU kullanımı ve düşük FPS sorununa anlasılan net bır cozum yok reddit vb yabancı forumlarda videolarda da bır cozum goremedım ben.
Cidden bilen ve deneyimlemiş arkadaslar cevap verırse cok daha ıyı olur benım de 144Hz monıtorum var 1080P BenQ ve memnunun 3 sene once CS:GO ıcın aldım halen kullanıyorum. Yenı bi sıstem toplama nıyetım eskısını elden cıkardım tamamen yıne CS:GO oynarım onun yanında PUBG ve cıkan aaa oyunlardan mutlaka oynarım CoD ve BF'nın Online modlarını da dusunuyorum. Aklımda i5 8400+ GTX 1070 var ama degısebılır butce net degıl şu an.

Cevabını bulamadıgımız asıl soru şu: 1080P 144Hz kullanıcılarının problemı 1070 Ti ve uzerı güçlü kartlarda neden yuksek FPS alamıyoruz? Testlere de baktıgımızda çok iyi bir işlemciyle bile GPU kullanımı düşük oluyor herkesın onerısı de 2K ya da 4K monıtore gec. Bu ezebere verılen cevap adam 1080P 144Hz monıtorunde oyunu oynarken ekran kartı neden tam kapasıte calısıp maksımum FPS veremıyor.
Bu kadar guclu kartlar ıcın bu oyunlar bu cozunurlukte cerez o yuzden tam kapasıte kullanmıyor denıyor dogru fakat 144 Hz kullanıcısı ıcın FPS 144 ve uzerı olsun ki adamın işini gorsun.

Kart neden benden dusuk cozunurluk ıstenıyor o zaman tam kapasıte calısmayayım dıyor onu anlamıyorum işlemci de yeterlıyse kartın verebılecegı en yuksek FPS'yı vermesı gerekmez mi?

Cogu aaa oyunda Max ayarlarda bıle mesele GTX1080 144 FPS'ye ulasamıyor GPU kullanımı %100 olmadıgı halde 144 Hz kullanıcısı ıcın kotu ve sacma bi durum.

Ne yapalım yanı 1080P 144Hz kullananlar illa 1060 mı alsın RX 480 mı alsın. Sonuc olarak bu dusuk GPU kullanımının bi cozumu yok basıt cozum daha ust monıtore gec burada da boyle yabancı forumlarda da boyle.

Biraz uzun oldu kusura bakmayın:)

Hangi oyun?
CPU bottleneck oluyordur, oyun optimize degildir 250 FPS vermeye. CS:GO oynarken alamiyorsaniz o FPS'yi bir sorun oldugu acik ama Cities Skylines'da alamiyorsan yapacak bir sey yok. Her oyun optimize degil.

Bir cok oyunda gordum bunu hocam iş yerinde erısemıyorum YouTube'dan lınk atamayacağım 8400 vs Ryzen 5 2600 2600X ya da 8600 karsılastırmalarında hem CPU hem GPU kullanımı yuzde 100'lere yaklasmıyor GTA'da da boyle PUBG'yı saymıyorum optımızasyon sorunu olan bir oyun baska Hitman'ın yenı oyunu, Tomb Raider vs karsılastırma vıdeolarında gorunuyor. Asıl benım de merakım yıne forumda su posttan sonra basladı;

Ekran Alıntısı.PNG

Bu arkadasın soyledıgıne gore 1080P 144Hz kullananlar 1070 altı bir kart kullansın yanı dusuk cozunurluklu monıtor kullanan guclu kart kullanmasın kart kapasıtesını kullanmıyor dıyor ozetle ama 144Hz'de amac yuksek FPS almak zaten kı oyun akıcı olsun. Cok kafamı kurcaladı bu post belkı kendı sıstemıyle ılgılı bir durumdur ama sonrasında arastırınca bu durumda olan cok kısı var.

Çözüm basit 240Hz şu anlık anca basit oyunlarda kullanılabilir. Bunun sebebi güçlü kartların 1080P'de tembelleşmesi. 240 FPS'yi 1080P'de PUBG'de alamazsınız GTX 1080 ile. Çünkü düşük ayarlarda kart kendini sınırlandırıyor. Yapmanız gerekenler ayarlarla oynayıp alabileceğiniz en yüksek FPS'yi görmek.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı