1 Hafta aradan sonra ben de hortlatayım konuyu bu düşük GPU kullanımı ve düşük FPS sorununa anlasılan net bır cozum yok reddit vb yabancı forumlarda videolarda da bır cozum goremedım ben.
Cidden bilen ve deneyimlemiş arkadaslar cevap verırse cok daha ıyı olur benım de 144Hz monıtorum var 1080P BenQ ve memnunun 3 sene once CS:GO ıcın aldım halen kullanıyorum. Yenı bi sıstem toplama nıyetım eskısını elden cıkardım tamamen yıne CS:GO oynarım onun yanında PUBG ve cıkan aaa oyunlardan mutlaka oynarım CoD ve BF'nın Online modlarını da dusunuyorum. Aklımda i5 8400+ GTX 1070 var ama degısebılır butce net degıl şu an.
Cevabını bulamadıgımız asıl soru şu: 1080P 144Hz kullanıcılarının problemı 1070 Ti ve uzerı güçlü kartlarda neden yuksek FPS alamıyoruz? Testlere de baktıgımızda çok iyi bir işlemciyle bile GPU kullanımı düşük oluyor herkesın onerısı de 2K ya da 4K monıtore gec. Bu ezebere verılen cevap adam 1080P 144Hz monıtorunde oyunu oynarken ekran kartı neden tam kapasıte calısıp maksımum FPS veremıyor.
Bu kadar guclu kartlar ıcın bu oyunlar bu cozunurlukte cerez o yuzden tam kapasıte kullanmıyor denıyor dogru fakat 144 Hz kullanıcısı ıcın FPS 144 ve uzerı olsun ki adamın işini gorsun.
Kart neden benden dusuk cozunurluk ıstenıyor o zaman tam kapasıte calısmayayım dıyor onu anlamıyorum işlemci de yeterlıyse kartın verebılecegı en yuksek FPS'yı vermesı gerekmez mi?
Cogu aaa oyunda Max ayarlarda bıle mesele GTX1080 144 FPS'ye ulasamıyor GPU kullanımı %100 olmadıgı halde 144 Hz kullanıcısı ıcın kotu ve sacma bi durum.
Ne yapalım yanı 1080P 144Hz kullananlar illa 1060 mı alsın RX 480 mı alsın. Sonuc olarak bu dusuk GPU kullanımının bi cozumu yok basıt cozum daha ust monıtore gec burada da boyle yabancı forumlarda da boyle.
Biraz uzun oldu kusura bakmayın