GTX 1080 İçin Güç Kaynağı Önerisi

1000W'lık bi PSU önerelim o zaman kasayı hatta apartmanı da şenlendirsin. OC yapılacağını düşünürsek 650-750 yetip üstüne artacak olan rakamlar bunlar ama kullanıcının keyfine kalmış bir durum.
 
GTX'i küçük yazdığım için 1 gün ceza aldım. Cevap veremediğim için üzgünüm. Ileride takviye yapmayı düşünüyorum, ekstra ram ve İntel Optane bellekleri gibi şeyler. 600W bir psu sizce de riskli değil mi? Asus Strix modeli fazladan güç harcıyor. Ayrıca attığınız linkde Technopat 1000W PSU kullanmış.
 
Çünkü Technopat'ın test sistemi o. Ona SLİ yapıp da test yapacaklar, onu bunu da takacaklar. Oyun testlerinde en fazla 420 W harcamış gördüğünüz gibi. Ki sizin sistem daha az harcar. 600 her türlü yeterlidir, SLİ yapılmadıkça 650 üstü gereksiz. Şimdi de RAM'i küçük yazdığınız için ban yiyeceksiniz.
 
Sizin dediğinize göre 650W yeterli oluyor, TDP değerlerine göre yine uçurumdayız. Verilen rakamın %80+%85'ini almamız gerektiğini biliyorusunuz umarım. @Nazım Paşa yine saygıda kusur etmiyor, teşekkür ediyorum, fakat @ShadYaqz neye gülüp gülmeyeceğine ve laflarına dikkat etmeli.
 
Gerçekten kararsız kaldım. Sinerji GTX 1080 içeren kasalarında 650W PSU kullanıyor. Fakat kullandığı işlemci benimkine göre daha az güç kullanıyor. Mantıken daha fazlası lazım. Hazır sistemlerde genelde 750W görüyorum. İlk defa siz 600W önerdiniz.
 
Ya sabır, arkadaşım, daha dün burada "Gülüşün çok şeker" diye işi dalgaya vuran adamsın, gelmiş bana düzgün lafla ilgili öğüt veriyorsun.

Fizikçi gibi 2 gündür W hesabı verimlilik hesabı yapmana da gerek yok, niye bu kadar kastın bilmiyorum ama açarsın 600W PSU ile GTX 1080'i çatır çatır kullanan adamların videolarını izlersin, bu kadar zor değil. GTX 1080 çıktığı günden beri High Power 600W PSU ile çatır çatır oynayan arkadaşımı da dün söyledim, ek olarak onlarca insana burada sistem toplattık, niye birisi kalkıp da sonradan laf etmedi? Bence doğru bildiğinin de yanlış olabileceğini öğren.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı