GTX 1080 ile 1080p Monitör Nasıl Olur?

Biraz Youtube'ta gezindim, 1080p monitörle GTX 1080'in %99 kullanıma kadar çıktığı gözüküyor, yanılıyor muyum acaba?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada da i5 8400, GTX 1080 bileşenli bir sistem ile 1080p çözünürlük kullanılmış ve ekran kartı %99 kullanıma kadar çıkmış:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Eki Görüntüle 363158

Neden çıkmasın? Monitörle alakalı bir durum olmadığını düşünüyorum. Yanlış bilgiyse lütfen uyarın ama hem bildiğim kadarıyla hem de mantıklı bir şekilde düşünmeye çalışınca, monitörle ne alakası olabilir? Ekran kartı kareleri çizmeye devam edebilir. En fazla monitörden kaynaklı gecikmeler ve/veya yırtılmalar söz konusu olabilir. Piyasadaki bir çok monitör bu sorunlara karşı teknolojiler barındırıyor. Örneğin yırtılmaların önüne geçebilmek için FreeSYNC ya da G-SYNC teknolojiye sahip monitörler mevcut.

Ekran kartı %99 kullanıma çıkamıyorsa eğer ya RAM miktarı yetersiz gelebilir ya işlemcinin soğutmasında problem vardır frekansı düşüyordur veya işlemci ekran kartına göre yeterince güçlü olmadığı için ekran kartına yeterince veri gönderemiyor olabilir.

Neden çıkmasın? Monitörle alakalı bir durum olmadığını düşünüyorum. Yanlış bilgiyse lütfen uyarın ama hem bildiğim kadarıyla hem de mantıklı bir şekilde düşünmeye çalışınca, monitörle ne alakası olabilir? Ekran kartı kareleri çizmeye devam edebilir. En fazla monitörden kaynaklı gecikmeler ve/veya yırtılmalar söz konusu olabilir. Piyasadaki bir çok monitör bu sorunlara karşı teknolojiler barındırıyor. Örneğin yırtılmaların önüne geçebilmek için FreeSYNC ya da G-SYNC teknolojiye sahip monitörler mevcut.

Ekran kartı %99 kullanıma çıkamıyorsa eğer ya RAM miktarı yetersiz gelebilir ya işlemcinin soğutmasında problem vardır frekansı düşüyordur veya işlemci ekran kartına göre yeterince güçlü olmadığı için ekran kartına yeterince veri gönderemiyor olabilir.
Ben de sizinle aynı fikirdeyim. GTX 1080 ekran kartının 1080p çözünürlüğünde olan bir monitör ile uyumlu çalışmadığını iddia eden arkadaşlar sebebini de yazarsa sevinirim. Yukarıda attığım Youtube videolarında gayet de çıkmış %99 kullanımlara, anlam veremiyorum yani neden 1080p monitör ile GTX 1080 uyumlu olmasın?

Ben de sizinle aynı fikirdeyim. GTX 1080 ekran kartının 1080p çözünürlüğünde olan bir monitör ile uyumlu çalışmadığını iddia eden arkadaşlar sebebini de yazarsa sevinirim. Yukarıda attığım Youtube videolarında gayet de çıkmış %99 kullanımlara, anlam veremiyorum yani neden 1080p monitör ile GTX 1080 uyumlu olmasın?

Yüksek ayarlarda, 1080p çözünürlüğünde ve yüksek kare hızlarında (1080p/100FPS/Ultra) oyunları oynayabilmek bence 4k/60FPS/Orta ayarlarda oyun oynamaktan çok daha iyidir. Bunun için bahsedilen GTX 1080 son derece iyi ve uzun ömürlü olacaktır.

Yüksek ayarlarda, 1080p çözünürlüğünde ve yüksek kare hızlarında (1080p/100FPS/Ultra) oyunları oynayabilmek bence 4k/60FPS/Orta ayarlarda oyun oynamaktan çok daha iyidir. Bunun için bahsedilen GTX 1080 son derece iyi ve uzun ömürlü olacaktır.
Kurduğunuz son cümle benim için çok önemli hocam. Bir kere bilgisayar alıyoruz, uzun ömürlü olsun ki bir daha masraf yapmama gerek kalmasın. Youtube'a bakıyorum, Ryzen 5 2600x ile i5 8400, 1080p monitörde gayet de besliyor GTX 1080'i. Yukarıda attığım Youtube videolarında öyle yani, sorun göremedim ben. Çoğunluk GTX 1080 ile 1080p monitörün uyumsuz olacağı görüşünde, neden böyle bir görüşteler anlamaya çalışıyorum.

Ben GTX 1080 ile İ5 8400 1080p 144HZ monitör kullanıyorum. Şuana kadar hiçbir darboğaz yaşamadım. Tüm oyunları ultra ayarlarda oynuyorum rahat 100 fps üstü alıyorum.

4K low oyna diyen kim sana? GTX 1080 2K, ultra için en ideal kartlardan biri. 4K ultra oynamak istiyorsan GTX serisinden 1080 Ti alacaksın.

GTX 1080 düşük FPS sorunu - Technopat Sosyal
GTX 1080 Düşük FPS sorunu - Technopat Sosyal
GTX 1080 sistem düşük performans sorunu - Technopat Sosyal

Konuların içeriğine dikkat ettiyseniz hepsinin temel kaynağı sistemi 1080p'de kullanmaları. Bilmem anlatabiliyor muyum? Kimseyi alma diye zorlamıyoruz. Kanıtlarla konuşuyoruz. Sorun yaşarsanız bir gün neden önerdiniz diye gelmeyin sonra.

Amd Ryzen 1080P'de darboğaz yapar. Fakat İntel işlemci 1080P çözünürlükte daha iyi sonuç veriyor. Amd Ryzen işlemciler için 1080P'de maksimum GTX 1060 alınmalıdır. GTX 1070 ile bizzat darboğaz yaşadım. Fakat İntel işlemciye geçince daha yüksek ve stabil FPS aldım.
Neresi yanlış bilgilendirme anlamıyorum. Bizzat kendim deneyimledim. Kınıyorum.

Neresi yanlış bilgilendirme anlamıyorum. Bizzat kendim deneyimledim. Kınıyorum.
Hocam dediğin doğru gibi ama eksik, ben 2700X de alabilirim, i5 650 de alabilirim. Biri Ryzen biri Intel ama R7 2700X daha iyidir. Bir de yayın için alacak olanlar oluyor Ryzen onların işine geliyor. Sana katılıyorum, kendini tam ifade edemedin sanırım.

Hocam dediğin doğru gibi ama eksik, ben 2700X de alabilirim, i5 650 de alabilirim. Biri Ryzen biri Intel ama R7 2700X daha iyidir. Bir de yayın için alacak olanlar oluyor Ryzen onların işine geliyor. Sana katılıyorum, kendini tam ifade edemedin sanırım.
Aynen hocam benim ifadem 1080p çözünürlükte saf oyun olarak yazdım. İşe yayını veya render olarak bir yorum katmadım. Zaten yayın ve render konusunda Amd ryzen intel işlemciye göre daha iyidir.

4K low oyna diyen kim sana? GTX 1080 2K, ultra için en ideal kartlardan biri. 4K ultra oynamak istiyorsan GTX serisinden 1080 Ti alacaksın.

GTX 1080 düşük FPS sorunu - Technopat Sosyal
GTX 1080 Düşük FPS sorunu - Technopat Sosyal
GTX 1080 sistem düşük performans sorunu - Technopat Sosyal

Konuların içeriğine dikkat ettiyseniz hepsinin temel kaynağı sistemi 1080p'de kullanmaları. Bilmem anlatabiliyor muyum? Kimseyi alma diye zorlamıyoruz. Kanıtlarla konuşuyoruz. Sorun yaşarsanız bir gün neden önerdiniz diye gelmeyin sonra.
Araştırdım, yazdığın gibi 1080p monitör ile GTX 1080 kullananlar sıkıntı yaşamış evet.

Şu videoyu da yorumlayabilir misin? i5 8400, 1920x1080 çözünürlük, GTX 1080 ile oyun testi yapılmış ve ekran kartı kullanımı %99'lara kadar ulaşmış.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı