GTX 1080 PSU Önerisi

En sessiz olan hangisi?

• Oy verenlerin toplamı
    24
O zaman R5 1600 ile 1080 alın :).
Yukarıda anlamaya çalıştım. 5 sene sonra R5 1600'ün değeri kalmayacağını düşünüyorum. O yüzden diğer bileşenleri yüksek tutup R5 1400 alıcağım. Zaten 4K'da R5 1400 %50 bile kullanmaz. :)
Bu arada bir şey sormak isterim.
EVGA 750 GQ'yu 400₺'ye nerede buldunuz? :D
FSP sitesinde "intelligent slient fan" ibaresi varken, EVGA sitesinde fan ile ilgili bir şeye değinilmemiş. EVGA'nın fanı biraz daha büyük.
İkisi de oldukça uzun yıllar kullanılabilir.
Ben hala FSP diyorum. :D
Kusura bakma galiba yanlış anladın. 750 GQ nerde dedim onu bulamadım. 750 B2 var ankette. :ıslık: :LOL:
Fakat hangisi daha sessiz onu merak ettim. Gold ile Bronz farkı tek tasarruf mu?

O sertifika sadece verimlilik için yapılmış bir şey galiba.
Bu bütçede PSU alıyorsan ses çıkması çok zor. 650 GQ da(750GQ nereden çıktıysa. :D), Hydro 700W da sessizdir.
650 GQ'nun fanı biraz daha büyük.
FSP'de fan kontrolcüsü var sanırsam. Sıcaklığa göre serin çalışabilir.
Ben hala FSP diyorum. :D Hem ucuz da.
Belki @KralGS ve @Nazım Paşa daha iyi bir PSU önerebilir.

Daha sağlam elektrik iletimi varsa içindeki parçalarda daha kaliteli ve uzun ömürlüdür diye düşünüyorum mantığıma sığınarak.

O sertifika sadece verimlilik için yapılmış bir şey galiba.
Bu bütçede PSU alıyorsan ses çıkması çok zor. 650 GQ da(750GQ nereden çıktıysa. :D), Hydro 700W da sessizdir.
650 GQ'nun fanı biraz daha büyük.
FSP'de fan kontrolcüsü var sanırsam. Sıcaklığa göre serin çalışabilir.
Ben hala FSP diyorum. :D Hem ucuz da.
Belki @KralGS ve @Nazım Paşa daha iyi bir PSU önerebilir.
Peki o zaman Gold almanın bir mantığı yok. Çünkü Evga 650 BQ ve GQ 648 Watt veriyor 12v kanalından.(n)
Daha sağlam elektrik iletimi varsa içindeki parçalarda daha kaliteli ve uzun ömürlüdür diye düşünüyorum mantığıma sığınarak.
Harika tespit. Peki bu bilgiye dayanaraktan hangi PSU'yu önerirsin.

Şimdi söyle diyeyim, PSU kaliteli ise vereceği enerji de iyidir. Misal, sistemin 550 W güç çekiyor. Sende 80+Bronze ve 80+Gold 700 W PSU var. 80+Bronze olan sana 550 W vermek için duvardan daha fazla güç çekmek zorunda kalacak, diyelim ki %75'ini kullanacak bunun için. Çünkü verimi düşük. Daha fazla çalıştığında daha fazla ısınacak, daha fazla ısınınca serinlemek için fan daha hızlı dönecek, bu da yüksek ses demek.

Öte yandan, 80+Gold olanını alırsan, Bronze olanına oranla duvardan daha az güç çekecek çünkü verimi fazla. Daha az güç, daha az ısı, daha az fan dönmesi, daha az ses.

Bunlar arasından, Be Quiet'in ses konusunda başarılı olduğunu duymuştum.

Şimdi söyle diyeyim, PSU kaliteli ise vereceği enerji de iyidir. Misal, sistemin 550 W güç çekiyor. Sende 80+Bronze ve 80+Gold 700 W PSU var. 80+Bronze olan sana 550 W vermek için duvardan daha fazla güç çekmek zorunda kalacak, diyelim ki %75'ini kullanacak bunun için. Çünkü verimi düşük. Daha fazla çalıştığında daha fazla ısınacak, daha fazla ısınınca serinlemek için fan daha hızlı dönecek, bu da yüksek ses demek.

Öte yandan, 80+Gold olanını alırsan, Bronze olanına oranla duvardan daha az güç çekecek çünkü verimi fazla. Daha az güç, daha az ısı, daha az fan dönmesi, daha az ses.

Bunlar arasından, Be Quiet'in ses konusunda başarılı olduğunu duymuştum.
Ağzına sağlık ben de böyle düşünüyorum fakat tek anlamadım bir şey var. Evga 650 BQ ve 650 GQ verimliliği eşit. İkiside 12v kanalında 648 watt veriyor. O zaman Gold almaya gerek kalmıyor değil mi? Böyle düşününce 750 B2 almak daha mantıklı duruyor. Be quiet sessizlik konusunda iyi olduğunu duymuştum fakat malzeme kalitesinde sorun varmış ve çok fazla pahalı.

Ağzına sağlık ben de böyle düşünüyorum fakat tek anlamadım bir şey var. Evga 650 BQ ve 650 GQ verimliliği eşit. İkiside 12v kanalında 648 watt veriyor. O zaman Gold almaya gerek kalmıyor değil mi? Böyle düşününce 750 B2 almak daha mantıklı duruyor. Be quiet sessizlik konusunda iyi olduğunu duymuştum fakat malzeme kalitesinde sorun varmış ve çok fazla pahalı.
Hocam bence modüler güç kaynağı alın. Gereksiz kablo karmaşasından kurtulursunuz.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı