Merhabalar. Aşağıdaki sisteme sahibim. Kasadan garip bir ses geliyor. Nasıl tarif etsem bilemedim. Hın hın gibi bir ses geliyor. Bir yavaşlıyor bir hızlanıyor. Kasanın önünde 2 adet işlemci soğutucu fanı var. Üstünde 2 adet kasanın kendi fanı var. Arkada ise tek fan var. Fanları kontrol ettim. Fanlardan gelmiyor ses. Yüksek seviyede bir oyun açınca ses dayanılmaz bir hal alıyor. Yardımcı olabilecek var mı?
Oyunlarda en fazla 50 dereceyi gördüm. Fan ayarları otomatikte. Yani sıcaklığa göre hızlanıyorlar. Ses bilgisayar boştayken bile geliyor. Hangi parçadan geliyor çözemedim.
Sorunun çözümünü hiç bir yerde bulamadım. Sorun devam ediyor. Sesini kaydettim.
Videonun sesini çok açtığınız zaman fan sesinin arkasındaki hın hın sesleri duyabilirsiniz.(Eğer duyamıyorsanız videoyu indirip vlc media player ile açın)
PSU sesi bu. Bende de oluyor. Nedenini hiç bulamadım. Thermaltake 600W 80Plus var. Yük altında ses olmazken boşta olabiliyor. Bazen tersi durum oluyor. Sinir bozucu. Kamyonu çalıştırıp birkaç dakika bekletirsiniz ya o anda çıkan ses gibi. PSU değiştirip denemek lazım.
PSU sesi bu. Bende de oluyor. Nedenini hiç bulamadım. Thermaltake 600W 80Plus var. Yük altında ses olmazken boşta olabiliyor. Bazen tersi durum oluyor. Sinir bozucu. Kamyonu çalıştırıp birkaç dakika bekletirsiniz ya o anda çıkan ses gibi. PSU değiştirip denemek lazım.
Bendede buna benzer bir sorun vardı güç kaynağından ses geliyordu. Sonra fanı kürdanla durdurdum ses kesildi. Sonra anladım ki sen fandan geliyormuş. Güç kaynağını açıp Fanın arkasında plastik vardı çıkardım onu düzelmişti sorun belki ondan kaynaklanıyor olabilir. Bence PC çalışırken güç kaynağının fanını durdur eğer ses kesiliyorsa fanda bir problem vardır demektir.
Arızalı olsaydı ciddi hasarlar verirdi sisteme o konuda içiniz rahat olsun ama çıkan sesle kullanmak içinize sinmezse ses kaydı ile birlikte servise gönderin. Direkt değişim yapmazlar.
Bendede buna benzer bir sorun vardı güç kaynağından ses geliyordu. Sonra fanı kürdanla durdurdum ses kesildi. Sonra anladım ki sen fandan geliyormuş. Güç kaynağını açıp Fanın arkasında plastik vardı çıkardım onu düzelmişti sorun belki ondan kaynaklanıyor olabilir. Bence PC çalışırken güç kaynağının fanını durdur eğer ses kesiliyorsa fanda bir problem vardır demektir.
Arızalı olsaydı ciddi hasarlar verirdi sisteme o konuda içiniz rahat olsun ama çıkan sesle kullanmak içinize sinmezse ses kaydı ile birlikte servise gönderin. Direkt değişim yapmazlar.
Kasanın kapağını aç güç kaynağının fanı nereye bakıyorsa orayı bul ve fanın orta kısmına kürdanı veya benzer bir cisim ile durdur. Ama dikkat et pervanelerin arasına sokma. Eğer yerin darsa kasayı geniş bir alana çıkarıp güç kablosunu bağlasan yeterli.