GTX 1080 Sistem Yavaşlık Sorunu

morgenstern

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba. Daha önce sizin yardımlarınız ile aşağıdaki sistemi almıştım.

Intel i7 6700K
Gigabyte Z170X Gaming 7
GSKILL 2x8GB TRIDENT Z DDR4 3400MHz
Zotac GTX 1080 Amp edition
Samsung 850 EVO 500 GB
Corsair H110I GTX + 2 tane AF140
Corsair RM750x
ASUS 24" VG248QE
Thermaltake Core X31
Bloody A9
300 GB Seagate HDD

Bugün de o sistemi kurdum fakat sorunlar ortaya çıktı. Birincisi işlemci çok dengesiz ısınıyor. Her şey çok dengesiz ısınıyor. Kasa içi iki tane fan var. İkincisi yavaş. Bundan önce kullandığım 7 yıllık laptopumdan yavaş. İmleci hareket ettirdikçe yavaşlıyor. Her driverı yükledim her şey güncel. Windows 8.1 kullanıyorum. Sinir krizi geçirmek üzereyim. Bir bilgisayara bu kadar uğraştıktan sonra bu kadar yavaş olması gerçeği sinir edici. Çözmek için umarım bir yol vardır.

Son düzenleme:
Merhaba. Daha önce sizin yardımlarınız ile aşağıdaki sistemi almıştım.

Intel i7 6700K
Gigabyte Z170X Gaming 7
GSKILL 2x8GB TRIDENT Z DDR4 3400MHz
Zotac GTX 1080 Amp edition
Samsung 850 EVO 500 GB
Corsair H110I GTX + 2 tane AF140
Corsair RM750x
ASUS 24" VG248QE
Thermaltake Core X31
Bloody A9
300 GB Seagate HDD

Bugün de o sistemi kurdum fakat sorunlar ortaya çıktı. Birincisi işlemci çok dengesiz ısınıyor. Her şey çok dengesiz ısınıyor. Kasa içi iki tane fan var. İkincisi yavaş. Bundan önce kullandığım 7 yıllık laptopumdan yavaş. İmleci hareket ettirdikçe yavaşlıyor. Her driverı yükledim her şey güncel. Windows 8.1 kullanıyorum. Sinir krizi geçirmek üzereyim. Bir bilgisayara bu kadar uğraştıktan sonra bu kadar yavaş olması gerçeği sinir edici. Çözmek için umarım bir yol vardır.
Öncelikle belki Windows ile alakası yoktur ama Windows 10 yüklemen mantıklı olacaktır ve SSD'ye yüklemeni tavsiye ederim.Sonra tüm driverleri tekrar güncelle bilgisayarı biraz kullan ve bir sorun varsa ısı derecelerini tekrar kontrol et.Eğer ısın normal değilse ki bu işlemci fanında olması biraz zor o zaman kasadaki hava akışını kontrol et eğer iyi ve gerektiği gibi bir hava akışı varsa HDD'de veya SSD'de bir sıkıntı varmı kontrol et.

Öncelikle belki Windows ile alakası yoktur ama Windows 10 yüklemen mantıklı olacaktır ve SSD'ye yüklemeni tavsiye ederim.Sonra tüm driverleri tekrar güncelle bilgisayarı biraz kullan ve bir sorun varsa ısı derecelerini tekrar kontrol et.Eğer ısın normal değilse ki bu işlemci fanında olması biraz zor o zaman kasadaki hava akışını kontrol et eğer iyi ve gerektiği gibi bir hava akışı varsa HDD'de veya SSD'de bir sıkıntı varmı kontrol et.

SSD'ye yüklü zaten windows. Youtube da video izlerken bile yavaş ve programlar hiçbir şey yapmazken uçuk cpu sıcaklığı değerleri gösteriyor. Oyunlar gayet iyi. Ama sistem yavaş. Test edip sonuçlarını atmam için benchmark ve sıcaklık ölçen programlar önerebilir misiniz?

bilgisayar ss

Dosya Ekleri

• pcpc.jpg
    pcpc.jpg
    192,5 KB · Görüntüleme: 135
4,2

Edit: Her şeyi denedikten sonra bırak sorunu çözmeyi neden olduğunu bile bulamadım. Win 10 pro 64 bit format atttım. Yükseltmedim format attım. Bu sorunu olanlar windows 10 64 bit formatı atsınlar. Konu kilitlenebilir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı