GTX 1080 sistem toplama

• Konuyu başlatan R3ST
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 1.180

R3ST

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar.

Forumda yeniyim ve ilk kez kendime ait PC toplamayı düşündüm. Bütçem 10 bin TL (monitör hariç). Sağlam bir sistem istiyorum ve en az 4-5 seneyi bütün oyunları ultra ayarlarda 144Hz'lik monitörde oynamayı düşünüyorum. Monitöre fazla önem vermiyorum yani amacım performansı iyi bir PC toplamak. Sizlere kriterlerimi söyleyerek hangi bileşenleri toplamam gerektiğini aşağıda yazacağım. Hatta kendimce toplamış olduğum PC'nin kötü, uyumsuz veya daha iyisi olabilecek bileşenler söylerseniz iyi olur.
Zorunlu olmasını düşündüklerim:
1) GTX 1080 ekran kartı (Founders Edition olmasın)
2) İşlemci Ryzen 1800X ama İntel'de olabilir (en düşük i7 7700K)
3) SSD Samsung 960 Evo 500 GB (ama HDD olmazsa 1TB düşünüyorum).

Üstte yazdıklarımın kesinlikle olmasını istiyorum. Aşağıda da kendimce topladığım sistemi yazacağım.

a-) AMD Ryzen 7 1800X ---> 2350 TL
b-) ASUS GeForce GTX1080 ROG STRIX GAMING ---> 3210 TL
c-) Samsung 500GB 960 EVO M.2 Sata NVMe SSD ---> 1130 TL
d-) Asus CROSSHAIR VI HERO ---> 1280 TL
e-) GSKILL 16GB (2x8GB) TRIDENT Z DDR4 3200MHz CL16 1.35V Dual kit RGB LED Ram ---> 840 TL
f-) CORSAIR HYDRO SERİSİ™ H110 SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ ---> 680 TL

Temel olarak sistemi böyle düşünüyorum. Tabi kasa - monitör - ekipmanlar hakkında en ufak bir fikrim bile yok. Sanırsam onları biraz fantezi olarak gördüğüm içindir. Özellikle aşağıdakilerde sizlerin çok yardımınıza ihtiyacım olacaktır.

g-) ASUS 24" PG248Q 1ms Full HD 180 Hz G-SYNC HDMI GAMING LED MONİTÖR ---> 2190 TL
h-) THERMALTAKE CORE V51 80PLUS BRONZE 750W PENCERELİ MidT ATX KASA ---> 890 TL
i-) Logitech G710+ Mekanik Oyuncu TR Klavye (920-005705) ---> 300 TL
j-) Razer Deathadder Elite Mouse 22.0222 ---> 350 TL
k-) Bloody B-080 Large Oyuncu Mouse Pad ---> 60 TL

Toplam fiyatı 13.300 TL tutmaktadır. Benim için oyun öncelikli olduğu için (render işleride var ama 2. planda tabii ki) bu fiyatta önerebileceğiniz bileşen veya ekipmanlar varsa lütfen yorum yazarsanız sevinirim.
Yazdıklarımın dışında başka bir şeye ihtiyacım yok.
Hepinize iyi forumlar :)

Son düzenleyen: Moderatör:
1080Ti beklemen yararına olur.Gtx 1080 gibi bir ekran kartına 1080p monitör almak yerine 4k monitör tercih edilmeli.En başta dediğim gibi 1080Ti'yı bekle.

1080ti için 4k monitör dediğiniz gibi iyi olur ama full hd ile en az 4-5 sene yüksek fps görmek daha mantıklı olmaz mı ? yani ilk zamanlar monitör hakkını veremiyecek ama uzun zaman sonra oyunları daha çok full hd oynarım gibi geliyor. Bir şey daha var mesela 4k 60hz monitörü 1080p 144hz alınabilen monitörler varsa bilmek isterim (çözünürlüğü düşürüp yenilemesi artan demek istedim) ?

güncel konu bakarsanız sevinirim. Bu arada ekran kartını 1080ti asus strix gaming yapmayı düşünüyorum. Sizce o kadar beklemek (2 ay diyorlar) VEGA mimarili ekran kartlarına yönelmemi tetiklemez mi ? cevaplarsanız sevinirim.

Öncelikle umarım hayali sistem değildir. Öyleyse hiç uğraştırmayın. Değilse sistemi topladığınızda fotoğraflarını atarsınız. Konumuza gelirsek, GTX1080'i nasıl o kadar pahalı buldun?
Doğru indirimleri yakalarsanız 1.800TL'ye bile bulabiliyorsunuz. Monitör 1080P seçmişsiniz. GTX1080 en az 2K ile kullanılmalı bence. Benim GTX1080 ile bir monitör seçme hakkım olsa, 4K 60Hz yerine 2K 144Hz seçerim -gerçi bu kişiden kişiye değişir-. Eğer FPS, rekabetçi oyunlar oynuyorsanız siz de öyle yapmalısınız ama güzel grafikler olsun, oyunun atmosferinin tadını çıkarırım diyorsanız 4K da seçebilirsiniz. 2K olarak PG278Q modeline bakabilirsiniz. Verdiğiniz paraya değecektir. Zaten GTX1080 2K'da da çok iyi FPS'ler sunuyor. 500GB SSD yetmez bence. Öyle bir sistem almışsınız, her oyunu alırsınız herhalde. O yüzden 2TB veya 1TB HDD de alabilirsiniz. Onun dışında sistem güzel. Ekipmanlar size kalmış, zevkinize göre alabilirsiniz.

Öncelikle umarım hayali sistem değildir. Öyleyse hiç uğraştırmayın. Değilse sistemi topladığınızda fotoğraflarını atarsınız. Konumuza gelirsek, GTX1080'i nasıl o kadar pahalı buldun?
Doğru indirimleri yakalarsanız 1.800TL'ye bile bulabiliyorsunuz. Monitör 1080P seçmişsiniz. GTX1080 en az 2K ile kullanılmalı bence. Benim GTX1080 ile bir monitör seçme hakkım olsa, 4K 60Hz yerine 2K 144Hz seçerim -gerçi bu kişiden kişiye değişir-. Eğer FPS, rekabetçi oyunlar oynuyorsanız siz de öyle yapmalısınız ama güzel grafikler olsun, oyunun atmosferinin tadını çıkarırım diyorsanız 4K da seçebilirsiniz. 2K olarak PG278Q modeline bakabilirsiniz. Verdiğiniz paraya değecektir. Zaten GTX1080 2K'da da çok iyi FPS'ler sunuyor. 500GB SSD yetmez bence. Öyle bir sistem almışsınız, her oyunu alırsınız herhalde. O yüzden 2TB veya 1TB HDD de alabilirsiniz. Onun dışında sistem güzel. Ekipmanlar size kalmış, zevkinize göre alabilirsiniz.

cevabınız için teşekkürler. şöyle söyleyeyim gtx 1080 dediğiniz gibi fiyatı düştü. 9 mart tarihlerinde toplamıştım. Neyse aklıma takılan monitör oluyor. Eğer 1080ti asus strix gaming ekran kartını alırsam monitörü kesinlikle dediğinizi alabilirim fakat şöyle ki ben twich olsun youtube olsun canlı yayınlar yapmak için sistemi toplamaktayım. 2k 144hz monitör çok uygun ama 4k yayınlarda pek olabilecek görüntüde oynamam çünkü fps çok çok düşecektir. o yüzden 1080p fullhd yayın yapıp stabil kasmadan 144hz veya üstünde oyunları oynamak istiyorum. Görüntüye çok önem vermeli miyim performansımın yüksek olmasına mı önem vermeliyim ? Sonuçta ekran kartı değişimi olacak parçalar değişecek sisteme tek 1 monitörle en az 4-5 sene gideceğim için görüntüye önem vermiyorum. Ayrıca 1080ti asus gaming beklersem vega (amd) ekran kartlarına yöneleceğimi düşünüyorum. Böylece monitörümde freesync olacak. Bu kadar yazımın özeti yüksek fps ile 4-5 sene rahat oynayıp eğer ekran kartı değiştirirsem (amd vega) monitörü kesinlikle 2k yapıp darboğazı göze alacağım. Sizce göze almalı mıyım ? Son olarak 2 tb hdd takmayı düşünüyorum ve 500 gb ssd neden yeterli olmasın çok merak ettim öğrenebilirmiyim sizden ? Eğer 500 gb sadece ssd dediyseniz bende sizinle aynı fikirdeyim.

Yayın yaparım demişsiniz. Yayın yaparken işlemciye yük biner. Aynı şekilde çözünürlük ne kadar düşük olursa işlemciye o kadar yük biner. Yani 4K oynarken işlemci %20 kullanılıyorsa, 1080P'de %60 kullanılır. FPS düşer bu doğru fakat işlemci daha çok zorlanır. 4-5 sene yüksek FPS GTX1080 ile zaten alırsınız. FPS türü, rekabetçi oyunlar oynuyorsanız 1080P 180Hz alabilirsiniz. Grafik harikaları oyunlar oynayıp, grafiğin tadını çıkarayım derseniz 2K 144Hz daha iyi olur (yayın yaparken çok FPS düşmesin diye 2K dedim). Yine de siz bilirsiniz, kendiniz karar verirseniz daha iyi olur. SSD konusunda ise, sadece SSD görünüyordu. HDD'yi hiç yazmamışsınız, o yüzden yetmez dedim.

haklısınız 2k 144hz alacağım gibi. cevaplarınız için teşekkürler. bu arada bilgisi olan varsa asus 1080ti ne zamana çıkar bilgilendirebilir mi? Vega ekran kartlarına gönelme ihtimalim olur mu (Asus 1080ti gamingte nvdia var ve işlemcim amd 1800x yani amd Vega daha uyumlu yüksek performans sağlamaz mı) ? Cevaplayan olursa memnun olurum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı