GTX 1080 Sistem Toplama

Herhangi bir tecrüben yoksa konuşmanı tavsiye etmiyorum.

Ben söyleyim, CS:GO, LOL gibi oyunlarda 1080p'de ekran kartı kullanımı düşük kalıcağı için darboğaz kesin şekilde yaşıyorsun, istersen GTA 5'de bile değerlere bakıp kendin gör.

Senin gibi insanları görünce seviniyorum. Bazıları GTX 1080'i 1080P'de kullanmayı düşünüyor.Hele GTX 1080 Tİ'ı bile kullanmak isteyenler var. Sinir oluyorum öylelerine:)...
Neyse Monitör için bütçen ne kadar?
Teşekkür ederim :) İkisinde de 1080 yazdığı için öyle düşünüyorlardır belki :) Bütçe konusunda bir sıkıntım yok. Ama F/P oranı benim için önemlidir. Örneğin Ryzen 5 1600x yerine Ryzen 7 1700 alarak F/P oranını arttırabileceğimi farkettim. Dolayısıyla sistemin son hali şu şekilde ortaya çıktı:
  • AMD Ryzen 7 1700 Soket AM4 3.0GHz 20MB Önbellek 65W 8 Çekirdek İşlemci
  • Anakart: Karar veremedim araştırmaya devam ediyorum.
  • Geforce GTX 1080 SEA HAWK X GDDR5X
  • CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Beyaz LED'li DDR4 3200MHz CL16 Dual Kit RAM
  • Samsung 250GB 850 EVO SATA 3.0 SSD (Okuma 540MB / Yazma 520MB)
  • Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 7200Rpm 64MB 210Mb/s okuma Harddisk
  • CM MasterBox Lite 5 80 600W USB 3.0 Pencereli MidTower Kasa
Hakkını vererek bilgisayar toplamak uzun zaman ve sabırlı bir çaba gerektiriyor. Ben bir araştırma görevlisiyim. Zamanım kısıtlı olduğu için çok fazla uğraşamıyorum bu yüzden sistemin uzun vadeli olmasını istiyorum.

? 1080i 1080pde kullanıyorum yeni oyunların çoğunda 100fps e yanaşmıyor bile. 144hz monitör ama daha göremedim çoğu oyunda. İleride ne olacağını sen düşün.
Kullanabilirsin ama 1080 gibi bir kart en az 2K monitör ister. Bu sayede kartını daha verimli kullanabilirsin.

Teşekkür ederim :) İkisinde de 1080 yazdığı için öyle düşünüyorlardır belki :) Bütçe konusunda bir sıkıntım yok. Ama F/P oranı benim için önemlidir. Örneğin Ryzen 5 1600x yerine Ryzen 7 1700 alarak F/P oranını arttırabileceğimi farkettim. Dolayısıyla sistemin son hali şu şekilde ortaya çıktı:
  • AMD Ryzen 7 1700 Soket AM4 3.0GHz 20MB Önbellek 65W 8 Çekirdek İşlemci
  • Anakart: Karar veremedim araştırmaya devam ediyorum.
  • Geforce GTX 1080 SEA HAWK X GDDR5X
  • CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Beyaz LED'li DDR4 3200MHz CL16 Dual Kit RAM
  • Samsung 250GB 850 EVO SATA 3.0 SSD (Okuma 540MB / Yazma 520MB)
  • Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 7200Rpm 64MB 210Mb/s okuma Harddisk
  • CM MasterBox Lite 5 80 600W USB 3.0 Pencereli MidTower Kasa
Hakkını vererek bilgisayar toplamak uzun zaman ve sabırlı bir çaba gerektiriyor. Ben bir araştırma görevlisiyim. Zamanım kısıtlı olduğu için çok fazla uğraşamıyorum bu yüzden sistemin uzun vadeli olmasını istiyorum.
OC ve SLI yapmayacaksan B350 çipsetli bir anakart yeterli.(B350'de OC yapar. Ama X370 kadar değil.)
Asus Strix B350-F ola bilir ve ya Gigabyte GA-AB350 Gaming

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence darbogaz o kadar zannedilen kadar kötü bir sey degil lakin islemci tarafindan degilse. Bir oyun oynarken ekran karti son gücüyle 80 fps almasi varken ayni oyunda cok daha güçlü ekran kartininin darbogaz yapsa bile 110 fps almasi bence basarili bir seçimdir.

Bence darbogaz o kadar zannedilen kadar kötü bir sey degil lakin islemci tarafindan degilse. Bir oyun oynarken ekran karti son gücüyle 80 fps almasi varken ayni oyunda cok daha güçlü ekran kartininin darbogaz yapsa bile 110 fps almasi bence basarili bir seçimdir.
Ama şöyle de bir durum var. Güzel bir ekran kartı almışsın ve kartı tam performans olarak kullanmak istersin. Sonuçta iyi bir ekran kartına iyi de para döküyorsun. Kullanabilirsen o paraya değer ama iyi bir monitörle bu ekran kartını desteklemezsen paranı çöpe atmış gibi oluyorsun.

Ama şöyle de bir durum var. Güzel bir ekran kartı almışsın ve kartı tam performans olarak kullanmak istersin. Sonuçta iyi bir ekran kartına iyi de para döküyorsun. Kullanabilirsen o paraya değer ama iyi bir monitörle bu ekran kartını desteklemezsen paranı çöpe atmış gibi oluyorsun.

Bu tamamen seçim meselesi. Ben darboğaz olsa bile 144 Hz monitörüm ile 1080p %60 kullanım da PUBG oyununda 140 FPS alıyorum. DSR açıp 2K da tam kullanımda %99 iken 70 FPS. Bence herkez ilk seçimi tercih eder.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı