İyi akşamlar yine Türkçe kuralları sebebiyle ceza yine ben. O yüzden yazamadım cevap uzun süre. Şimdi hepsine tek tek cevap verecektim ama üşenip özet geçeceğim.
Öncelikle forumda çok aktif bir insan değilim fark etmişsinizdir. Technopat sitesini ve YouTube kanalını uzun süredir takip etmekteyim ve açıkçası gerek
Ali Güngör gerekse
Recep Baltaş'ın yorumlamalarından tanıtım şekillerinden sistemlerinden gayet memnunum. Kendilerine karşı değişik bir sempati beslemekteyim. Ancak bu forumun bu halini görünce üzüldüm açıkçası. Daha önce başka yerlerde ergen yuvası tarzı eleştiriler görmüştüm de çok üzerinde durmamıştım açıkçası. Ama bu nedir ya?
Mesajları okumadan direk yorum yapan mı ararsın. Sağdan soldan duyduğu bilgiyi çok uç bilgiymiş gibi tekrar tekrar yazan mı ararsın. Yok ona o mu olur buna bu mu olur gibi haddi olmayan yakıştırma yapanı mı ararsın.
Mesela en sevdikleri konu darboğaz (bottleneck). Bir tutturmuşlar darboğaz da darboğaz darboğaz da darboğaz. Yav tamam anladık öyle bir şeyin farkındasınız eyvallah. O ona darboğaz yapar bu buna darboğaz yapar.
Bir de şunu anlamadım burası alışveriş sitesi mi yoksa teknolojiyle alakalı sorunları konuşup çözebileceğimiz bir platform mu? Adama soru soruyorum şöyle bir sorunum var o diyor bunu al öbürü diyor bunu değiştir diğeri direk link veriyor senin ilacın bu. Yav tamam da benim sorunumu anladın mı? Yok üzerine düşündün mü? Yok. Ya yorum yapma problemi anlamadıysan yapıyosan da soruna yönelik yap.
Problem ne? Ben 1080p çözünürlükte bu adamların aldığı değerleri alamıyorum neden?
Çözüm? E monitör değiştir 2K al. Çünkü darboğaz yapar.
Yav adam işlemciyi uzaydan mı getirmiş? Daha da kötü işlemciyle yapmış hatta. Ama yok darboğazdır kesin daha pahalı daha üst monitör al o zaman FPS artacak. Yani 2K'da 1080P'den daha yüksek FPS almayı da bir türlü anlamadım. O kadar test videosu izledim o kadar kendim test yaptım daha aynı ayarlarda çözünürlük arttırıp da FPS artışı yaşayan görmedim kendim de hiç şahit olmadım.
Bir de elli kere söyledim hala adamlar 1080 doğru değil diyor. Yav zevk benim değil mi sana mı soracağım? Ben ara sıra takılan 4K 2K yerine tamamen pürüzsüz 1080p istiyorum. Doğru değilmiş
pardon ya soramadım alırken sana paşam affet beni.
Neyse sonuca geleyim. Sorunu başka yerden hallettim. Tamamen alakasız başka bir problem varmış. Şu an düzeldi ve o videodakiler kadar hatta yer yer daha yüksek değerler elde ediyorum.
Şunu yazayım şuraya. 7700k OC uygulamadan bile 1080 Ti'a darboğaz yaşatmıyor.
Biliyorum hayal krııklığına uğradınız ama öyle maalesef durum