İkisi de çok pahalı 1440p 165Hz monitör. 1ms ile 4ms arasında çok az fark var, bu farkı incelemeden anlayamazsın. İkisini yan yana normal şekilde kullandığında anlaşılması çok güç. 1ms diye TN alacağına AH-IPS'den bile birazcık daha iyi olan Quantun Dot(QLED) 1ms monitör alınır. İnceleme videosunu monitörün çözünürlüğünde izleyin pek fak görünmüyor, kamera 50 FPS kayıt altına almış. Videoda alt yazı var, alt yazıyı Türkçe'ye çevirebilirsiniz.
Eki Görüntüle 237136
Eki Görüntüle 237137
Senin bahsettiğin hareketli/hızlı sahnelerdeki bulanıklaşma gölgelenme değil. Bu kadar düşük seviyedeki gölgelenmeyi pek az kişi pek az şekilde fark edebilir, onu da önemsemez. Yenileme hızı 60Hz olan monitör ile 144Hz olan monitör arasında devasa fark olur, bu farkı görüntünün çamur gibi olmasıyla direkt anlarsın. Sağdan soldan duymuşum! Kardeşim ben takmışım bu görüntü konusuna habire araştırıp duruyorum. Mağazada bir çok karşılaştırma gördüm canlı canlı izledim. Bunun yanında evimdeki TV IPS panel ve HTPC olarak kullandığım eski sistemde 1ms 60Hz TN monitör kullanıyordum, monitör halen sağlam şekilde duruyor. Aktif olaran kullanmıyorum ama bazen işim olduğunda kullanmak zorunda kalıyorum, o zamanlarda da tekrar ve tekrar farklı şekilde karşılaştırıyorum. İnanılmaz derecede fark olduğunu görüyorum "gözümle" görüyorum.
Ali Güngör
4ms 60Hz 1080p IPS monitör incelemesinde, herhangi bir ghosting(gölgelenme) ile karşılaşmadığını söylüyor. Nerede bu fark arayıp bulacağım der gibi incelemeden anlaşılmıyor. Bir başka
4ms 144Hz 1440p IPS monitör incelemesinde, Ali Güngör ekranda herhangi bir bulanıklık olmadan kullanılıyor diyor.