GTX 1080 Ti Sistem Toplama

Bu soruya cevap vermeden önce bazı cevaplar almak istiyorum. Neden bu kadar pahalı anakart seçiminde bulundun? Bu anakart sana ekstra ne kazandıracak? Bu anakartın başka anakartlarda olmayan ve senin ihtiyacın olan bir özelliği mi var? Sonradan sıvı soğutma alacaksan, neden 190 liralık hava soğutma alıyorsun, idarelik 50-100 liralık alsan fena olmaz mı? Bu hava soğutma gerçekten çok iyi, bunu kullandığında yüksek muhtemel sıvı soğutmaya ihtiyaç duymayacaksın. Neden 3000MHz bellek seçiminde bulundun, daha fazla bellek frekansının sana ne katkı sağlayacağını düşünüyorsun "Intel" sistem de?

AMD Zen mimarisi kısa süredir piyasada, Intel Core mimarisi 8-9 yıldır piyasada. Haliyle Intel optimizasyonu oldukça iyi durumda. Zamanla Ryzen işlemciler de büyük ölçüde optimize kazanacak. Bunun bir örneği aşağıdaki görselde.
Eki Görüntüle 237011
Aslında anakartı pahalı ve üst seviye alma sebebim görünüşünün çok şık olması ve ileride işime yarayabilecek güzel özellikleri olması. Rami yüksek seçtim çünkü bu yıl Twitch veya Youtube'ye başlamak istiyorum ve render işinde yüksek frekans gerekiyor. Soğutma ise kasanın içinde sıvı soğutmalar çok güzel gözüküyor ve ben led tarzı eklentiler alarak kasamı masaya koyduğumda güzel bir görüntü olması insanı tatmin ediyor.

Rami yüksek seçtim çünkü bu yıl Twitch veya Youtube'ye başlamak istiyorum
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Rami yüksek seçtim çünkü bu yıl Twitch veya Youtube'ye başlamak istiyorum ve render işinde yüksek frekans gerekiyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Mesela burada ki videoda İ7 7700k gayet üstün oyunlarda, bunlardan bahsediyorum amd bana ekstra ne katacak alırsam merak ediyorum ?

amd bana ekstra ne katacak alırsam merak ediyorum ?
Bu yeterli mi?

Adsız.jpg

Bu yeterli mi?

Eki Görüntüle 237020

Galiba fikrimi değiştirdiniz :) Ryzen 1700x ile Msi x370 gaming carbon almayı düşünüyorum artık.

4 çekirdek 8 işlem birim
  • Core i7 7700 65W
  • Core i7 7700K 91W
  • Ryzen 5 1400 65W
  • Ryzen 5 1500X 65W

6 çekirdek 12 işlem birimi:
  • Core i7 6800K 140W
  • Core i7 6850K 140W
  • Ryzen 5 1600 65W
  • Ryzen 5 1600X 95W

8 çekirdek 16 işlem birimi:
  • Core i7 6900K 140W
  • Ryzen 7 1700 65W
  • Ryzen 7 1700X 95W
  • Ryzen 7 1800X 95W
Ben olsam Ryzen 5 1600 alır keyfime bakardım ama Ryzen 7 1700'de olabilir. Çünkü; kutusundan çıkan çok şık ve kaliteli RGB aydınlatmalı soğutucusu var ve işlemci inanılmaz derecede güçlü.

TN panel bu! Bu kadar para TN panele verilmez, para çöp olur.

Yıl 2007 değil 2017 ve zaman ilerliyor. Sen halen tek çekirdekte misin? Piyasada var olan AMD olsun Intel olsun bütün işlemcilerden daha fazla tek çekirdek performansına sahip 3 tane yeni nesil Intel işlemci var; i3 7350K, i5 7600K ve i7 7700K. Bu işlemcilerin frekansları çok yüksek, haliyle tek çekirdek performansları diğerlerine göre yüksek. Tabii bu demek olmuyor ki diğer tüm işlemciler X99 dahil hepsi dandik!
Peki bir soru daha sormak istiyorum. Gtx 1080 ti ile Acerin Xb271hk ips 4k G-sync monitörünü almakmı daha mantıklı yoksa aynı modelin 2k ips 165hz G-sync modelini almakmı karar veremedim yani biri 60hz ama 4k ve ekran kartı bu performansı ucu ucuna veriyo. Diğer türlü 2 165hz cillop gibi olur diye düşünüyorum siz ne düşünüyorsunuz ?

4 çekirdek 8 işlem birimi:
  • Core i7 7700
  • Core i7 7700K
  • Ryzen 5 1400
  • Ryzen 5 1500X

6 çekirdek 12 işlem birimi:
  • Core i7 6800K
  • Core i7 6850K
  • Ryzen 5 1600
  • Ryzen 5 1600X

8 çekirdek 16 işlem birimi:
  • Core i7 6900K
  • Ryzen 7 1700
  • Ryzen 7 1700X
  • Ryzen 7 1800X
Ben olsam Ryzen 5 1600 alır keyfime bakardım ama Ryzen 7 1700'de olabilir. Çünkü; kutusundan çıkan çok şık ve kaliteli RGB aydınlatmalı soğutucusu var ve işlemci inanılmaz derecede güçlü.
Birde 1700 ile 1700x arasındaki fark nedir soğutucu güzel ama 1700x daha güçlü değil mi ?

Birde 1700 ile 1700x arasındaki fark nedir soğutucu güzel ama 1700x daha güçlü değil mi ?
Bütün Ryzen işlemcilerde XFR teknolojisi var. Fakat X modellerdeki daha iyi ve ayrıca stok haldeki temel ve turbo frekansları daha fazla.

X olmayan modellerde XFR teknolojisi sayesinde eğer işlemci derecesi 60'ın altındaysa turbo frekansın üzerine otomatik O.C ederek 50MHz daha ekliyor. X olan modellerde ise yine aynı şekilde sadece tam bilmiyorum 100MHz yada 200MHz daha ekleme yapıyor. Ryzen 7 1700'ün sıcaklığı 60 derecenin altındaysa 3,70GHz turbo frekansın üzerine 50MHz daha ekleyerek 3,75MHz oluyor. Ryzen 7 1700X de ise 3,80GHz turbo frekansın üzerine 100MHz yada 200MHz daha eklediğinde 3,90GHz yada 4,00GHz oluyor. Zaten her ikisi de Ryzen 7 1800X dahil 8 çekirdek 16 işlem birimi var, tek farkları frekans aralıkları. Atıyorum Ryzen 7 1700X aldın ve manuel O.C(şans) ederek 4,50GHz'e ulaştın, eğer Ryzen 7 1700 ile de aynı frekansa manuel O.C(şans) ile ulaşabilirsen, her ikisi de hemen hemen aynı performansı verecektir.

Ayrıca Ryzen 7 1700'ün TDP değeri 65W iken Ryzen 7 1700X'in TDP değeri 95W'dır. Daha fazla TDP değeri daha fazla güç tüketimi ve daha fazla ısı üretimi demek. Kısaca yüksek TDP değerine sahip işlemci, düşük TDP değerine sahip işlemciye göre daha çok ısınır, daha zor soğutulur ve daha fazla enerji tüketir.

Bütün Ryzen işlemcilerde XFR teknolojisi var. Fakat X modellerdeki daha iyi ve ayrıca stok haldeki temel ve turbo frekansları daha fazla.

X olmayan modellerde XFR teknolojisi sayesinde eğer işlemci derecesi 60'ın altındaysa turbo frekansın üzerine otomatik O.C ederek 50MHz daha ekliyor. X olan modellerde ise yine aynı şekilde sadece tam bilmiyorum 100MHz yada 200MHz daha ekleme yapıyor. Ryzen 7 1700'ün sıcaklığı 60 derecenin altındaysa 3,70GHz turbo frekansın üzerine 50MHz daha ekleyerek 3,75MHz oluyor. Ryzen 7 1700X de ise 3,80GHz turbo frekansın üzerine 100MHz yada 200MHz daha eklediğinde 3,90GHz yada 4,00GHz oluyor. Her ikisinin de 8 çekirdek 16 işlem birimi var, tek farkları frekans aralıkları. Atıyorum Ryzen 7 1700X aldın ve manuel O.C(şans) ederek 4,50GHz'e ulaştın, eğer Ryzen 7 1700 ile de aynı frekansa manuel O.C(şans) ile ulaşabilirsen, her ikisi de hemen hemen aynı performansı verecektir.

Ayrıca Ryzen 7 1700'ün TDP değeri 65W iken Ryzen 7 1700X'in TDP değeri 95W'dır. Daha fazla TDP değeri daha fazla güç tüketimi ve daha fazla ısı üretimi demek. Kısaca yüksek TDP değerine sahip işlemci, düşük TDP değerine sahip işlemciye göre daha çok ısınır, daha zor soğutulur ve daha fazla enerji tüketir.
Sistemi bu şekilde güncelledim bir de monitör olarak ne önerirsiniz. Sorduğum soru aynı 4k g-sync 60hz mi, yoksa 2 165hz g-sync'mi ?

Dosya Ekleri

• IMG_0649.PNG
    IMG_0649.PNG
    213,2 KB · Görüntüleme: 91
Belki bu tablo seni Ryzen 7 1700X yerine Ryzen 7 1700 almaya ikna eder.
1113.jpg

Sistemi bu şekilde güncelledim bir de monitör olarak ne önerirsiniz. Sorduğum soru aynı 4k g-sync 60hz mi, yoksa 2 165hz g-sync'mi ?
Çok kişisel bir tercih olur. Ben olsam 4K alırım, Ultra ayarlarda 50 FPS ve üzerinde performans alırsam o şekilde kullanırım. Baktım 50 FPS'nin altına düştü, hemen bir ince ayar çekerim FPS'yi yine yükseltirim. Bazı ayarlar var ki görüntüye baktığında sanki hiçbir şey değişmiyormuş gibi oluyor yada göz zevkine değecek kadar bir şey katmıyormuş gibi oluyor ve FPS'yi epeyce düşürüyor. İşte bu tür ayarları tek tek deneme yanılma yoluyla bulup düşürüyorsun buna ince ayar deniyor. 4K High ayarlar, 2K Ultra ayarlardan daha güzel görünür. Tabii ki 2K monitörün Hz avantajı var ama inan ki GTX 1080 Ti "AAA" sınıfı oyunlarda 1080p Ultra ayarlarda 144 FPS ve üzerini veremiyor. O yüzden fazla takılma istersen yenileme hızına.

Böyle üst seviye sisteme üst seviye monitör alacaksın. O halde ne olursa olsun, kim ne derse desin, asla ama asla 1ms yüzünden IPS yada QLED(Quantum Dot) panele sahip monitörlerden başka monitör alma.

Nasıl ki 4K High ayarlar 2K Ultra ayarlardan daha güzel görünüyorsa. Aynı şekilde IPS & QLED 2K panel, 4K TN panelden 10 kat daha güzel görünür. Sen neden GTX 1080 Ti alıyorsun? Çünkü; daha yüksek ayarları açıp "daha güzel görüntü" alabilmek için. O halde aynı şeyi monitör içinde uygula.

Bu monitör 144 hertzmi bir de sistem nasıl onu da yorumlayabilirmisniz.
Bu monitör 2K 144Hz. 1080ti ile çok akıcı oyun oynarsın. TN panele çöp diyen arkadaş; oyuncular için en uygun panel TN paneldir. 2K da tepki süresi daha hızlı olan bir panel yok. İps ve Va panelde renkler daha canlıdır ama aksiyon sahnelerinde bulanıklaşma görebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı