GTX 1080 Ti ve RX 6800 XT aynı anakartta çalışır mı?

EmreBuba

Decapat
Daha fazla  
Merhaba önceden bende RX 6800 XT vardı ve yakın zamanda da elime GTX 1080 Ti geçti. Bende full PC'yi yenilemek yerine bir tane 1000 watt PSU alıp 2 ekran kartı kullanayım dedim, sizce ikisi de çalışır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba önceden bende RX 6800 XT vardı ve yakın zamanda da elime GTX 1080 Ti geçti. Bende full PC'yi yenilemek yerine bir tane 1000 watt PSU alıp 2 ekran kartı kullanayım dedim, sizce ikisi de çalışır mı?
İkisini tek bir kart olarak kullanamazsınız ama 2 farklı monitör ile 2 farklı kart olarak çalışırlar. Genede fazla bir anlamı yok, aynanda 2 tane oyun açsanız bile aynanda 2 oyun oynamanız olanaksız.

Tabi mühendislik veya editör işleri için aynanda kullanılabilir sanırsam. Tabi işlemci gücüde yüksek olması lazım, genede komple GPU odaklı hallederseniz olabilir.

İkisini tek bir kart olarak kullanamazsınız ama 2 farklı monitör ile 2 farklı kart olarak çalışırlar. Gene de fazla bir anlamı yok, aynı anda 2 tane oyun açsanız bile aynı anda 2 oyun oynamanız olanaksız.

Tabii mühendislik veya editör işleri için aynı anda kullanılabilir sanırsam. Tabii işlemci gücüde yüksek olması lazım, gene de komple GPU odaklı hallederseniz olabilir.

Sağ olun, teşekkür ederim ben 2 ekran kartını oyunda 27 GB VRAM alırım olarak düşünmüştüm fakat öyle değilmiş sağ olun.

Sağ olun, teşekkür ederim ben 2 ekran kartını oyunda 27 GB VRAM alırım olarak düşünmüştüm fakat öyle değilmiş sağ olun.
Öyle birşey için 2 ekran kartınında aynı marka ve AMD Crossfire yada NVIDIA SLI desteklemesi lazım. Anakartta ayrıca desteklemeli. 1080Ti SLI destekliyor ama RX 6800XT Crossfire'a sahip değil. Zaten aynı marka değiller.

SLI girişi sol üst kısımda, oradan diğer NVIDIA kartları kablo ile bağlıyorsunuz.
1734165459613.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı