GTX 1080 ve i7 6700 Sistemde Düşük FPS Sorunu

57'Alay

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar diğer oyunlarda YouTube’da izlediğim sistemdeki gibi yaklaşık FPS alıyorum ama bu BF1 ve BF5 oyunlarında düşük FPS alıyorum diğer sistemlere baktığım kadarıyla BF1'de 90-80 arası alırken BF5'de 70-80 catışmalarda 65'i bile görüyor multiplayerde GTA 5 ultra 80-65 gibi alıyorum. Hitman 2'de 130-85 arası, Rainbow 90 FPS, CSGO 250-180 arası, Fornite 155-90 arası alıyorum. Monitör 144 Hz 1080P biliyorum tam gücünü göstermese de 2K kartı olsa bile bu oranlar normal mı aşağıdaki link başka bir birine ait işlemcisi vs farklı ama bu kadar fark ettirebilir mi bir işlemci ?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
H110M-D anakartım mevcut 2 slot var toplamda ikiside 2x8 toplam 16 GB şeklinde aida64 programında gözüküyor ama aldığım günden beri hiç rami çıkartmadım ama
Şöyle söyleyim, benim arkadaşın aynı işlemcisi var ve RTX 2080 ekran kartı kullanıyor 2K olarak. Ama 1080p kullandığı zamanda da 144 FPS leri alıyor. Yani demek istediğim darboğaz yok sizde. Sorunun RAM kaynaklı olduğunu düşünüyorum. 2K falan geçmeniz yararlı olmayacak size. O kesinlikle yanlış bilgi. RTX 2080 gibi bir kartınız olsa tamam derdim. Ama GTX 1080 ile kesinlikle darboğaz söz konusu bile değil.

Son düzenleme:
Şöyle söyleyim, benim arkadaşın aynı işlemcisi var ve RTX 2080 ekran kartı kullanıyor 2K olarak. Ama 1080p kullandığı zamanda da 144 FPS leri alıyor. Yani demek istediğim darboğaz yok sizde. Sorunun RAM kaynaklı olduğunu düşünüyorum. 2K falan geçmeniz yararlı olmayacak size. O kesinlikle yanlış bilgi. RTX 2080 gibi bir kartınız olsa tamam derdim. Ama GTX 1080 ile kesinlikle darboğaz söz konusu bile değil.
Ramların yerlerini değiştirmeyi denemelimiyim sizce ? Çünkü 2 slot var ikiside dolu 2x8 var 2133mhz ve 16 GB olarak görüyor

Ramların yerlerini değiştirmeyi denemelimiyim sizce ? Çünkü 2 slot var ikiside dolu 2x8 var 2133mhz ve 16 GB olarak görüyor

Bu siteye girip, dosyayı indirip test yaparsanız bir fikir elde edebiliriz belki. Vakti zamanında benimde RAM ile problemim olmuştu ve bu yöntemle hangi parçamda sorun olduğunu bulup çözmüştüm.

2K monitör alacaksa neden işlemcisini değiştiriyor? Elindeki işlemci mevcut ekran kartını yeterince besleyebilecek düzeyde değil mi? Çözünürlük artınca yük ekran kartına binecekse işlemciyi değişmesinde ne gibi fayda var bunu bana açıklayabilecek olan var mı?

Bu siteye girip, dosyayı indirip test yaparsanız bir fikir elde edebiliriz belki. Vakti zamanında benimde RAM ile problemim olmuştu ve bu yöntemle hangi parçamda sorun olduğunu bulup çözmüştüm.
merhaba indirdim testi yaptım sonuçlar böyle bi bakabilirmisiniz ?

UserBenchmarks: Game 104%, Desk 75%, Work 61%
CPU: Intel Core i7-6700 - 75.7%
GPU: Nvidia GTX 1080 - 130%
SSD: Corsair Force LE 120GB - 74%
HDD: Seagate Barracuda 7200.14 1TB - 90.4%
RAM: Crucial CT8G4DFS8213.M8FB 2x8GB - 69.9%

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    1.PNG
    77,5 KB · Görüntüleme: 85
  • 2.PNG
    2.PNG
    56,5 KB · Görüntüleme: 84
  • 3.PNG
    3.PNG
    32,7 KB · Görüntüleme: 81
  • 4.PNG
    4.PNG
    14,2 KB · Görüntüleme: 81
merhaba indirdim testi yaptım sonuçlar böyle bi bakabilirmisiniz ?

UserBenchmarks: Game 104%, Desk 75%, Work 61%
CPU: Intel Core i7-6700 - 75.7%
GPU: Nvidia GTX 1080 - 130%
SSD: Corsair Force LE 120GB - 74%
HDD: Seagate Barracuda 7200.14 1TB - 90.4%
RAM: Crucial CT8G4DFS8213.M8FB 2x8GB - 69.9%
Test sonuçlarında sıkıntı gözükmüyor. Olması gerektiği gibi. Geforce Experience'ın oyunları optimize etmesine izin vermeyin. Ayrıca yanlışlıkla oyun ayarlarında resolution scale ayarını arttıyor olabilir misiniz? Onunda etkisi büyük olur BF oyunlarında. Bu video da i7 6700K ve GTX 1080 ile 2K da dediğiniz FPS leri alıyorlar.

Test sonuçlarında sıkıntı gözükmüyor. Olması gerektiği gibi. Geforce Experience'ın oyunları optimize etmesine izin vermeyin. Ayrıca yanlışlıkla oyun ayarlarında resolution scale ayarını arttıyor olabilir misiniz? Onunda etkisi büyük olur BF oyunlarında. Bu video da i7 6700K ve GTX 1080 ile 2K da dediğiniz FPS leri alıyorlar.
yok o ayar hep normal %100 kullanıyor birde merak ettiğim RAM: Crucial CT8G4DFS8213.M8FB 2x8GB - 69.9% göstermiş ramda bir sorun yok değil mi ? geforce programına dikkat ederim , evet izledim attığınız video'yu neredeyse 2K'da evet aynıyız , o zaman ben net daha stabil oynamak icin 2K bir monitöre gecsem mi yoksa işlemciyi mi değiştirsem bilemedim ? son olarak geforce programından nasıl bu optimize oyunları kaldırabilirim ?

Son düzenleme:
yok o ayar hep normal %100 kullanıyor birde merak ettiğim RAM: Crucial CT8G4DFS8213.M8FB 2x8GB - 69.9% göstermiş ramda bir sorun yok değil mi ? geforce programına dikkat ederim , evet izledim attığınız video'yu neredeyse 2K'da evet aynıyız , o zaman ben net daha stabil oynamak icin 2K bir monitöre gecsem mi yoksa işlemciyi mi değiştirsem bilemedim ?
Biraz düşük duruyor. Ama beklendiği gibi performans veriyor yazdığı için sorun yok. Zaten durumuna good diyor. Sınırda sayılır. Yeni oyunlar daha gelişmiş olacağı için grafiksel olarak, darboğaz söz konusu olsa bile işlemcinin yükünü ekran kartı zaten alır ve FPS rahatlar. Fakat aynı sistemde 1080ti kullanan birini daha biliyorum. Onda da darboğaz söz konusu olmuyor 1080p de. Öyle bir şüpheniz varsa resolution scale arttırabilirsiniz. 2K monitör için ileride çıkacak oyunlara ekran kartınız düşük kalır. En az 1080ti lazım. Attığım video da bile gördüğünüz gibi 70-80 fps arası gidiyor OC işlemci ile 2K da. Ultra ayar takıntınız yoksa 2K monitöre geçebilirsiniz. Bu sitede ise, aynı sistem ile sorun yaşayan birisi, RAM leri tek kanal çalıştığı için düşük FPS alıyormuş. Şu anda ise BF 1'i 160-180 FPS ile oynuyabiliyormuş.

Biraz düşük duruyor. Ama beklendiği gibi performans veriyor yazdığı için sorun yok. Zaten durumuna good diyor. Sınırda sayılır. Yeni oyunlar daha gelişmiş olacağı için grafiksel olarak, darboğaz söz konusu olsa bile işlemcinin yükünü ekran kartı zaten alır ve FPS rahatlar. Fakat aynı sistemde 1080ti kullanan birini daha biliyorum. Onda da darboğaz söz konusu olmuyor 1080p de. Öyle bir şüpheniz varsa resolution scale arttırabilirsiniz. 2K monitör için ileride çıkacak oyunlara ekran kartınız düşük kalır. En az 1080ti lazım. Attığım video da bile gördüğünüz gibi 70-80 fps arası gidiyor OC işlemci ile 2K da. Ultra ayar takıntınız yoksa 2K monitöre geçebilirsiniz. Bu sitede ise, aynı sistem ile sorun yaşayan birisi, RAM leri tek kanal çalıştığı için düşük FPS alıyormuş. Şu anda ise BF 1'i 160-180 FPS ile oynuyabiliyormuş.
MPG27CQ düşünüyorum cok uygun bulursam şimdilik 1080p devam resolutionu %150 yaptım bf5 de 80-65 arası gidip geliyor daha dengeli oldu en azından merak ettiğim şey 2K monitörü hiç görmedim canlı nasıl olur bilmiyorum çözünürlüğü 1080 e göre cok devasa güzel oluyor mu birde dediğiniz gibi kart yeni çıkacak güncel oyunları ultrada zorlayabilir ultra orta ayar karışık yaptığımda 1080p ultra çözünürlükten daha mı kötü gözükür yoksa daha mı iyi sizce denediniz mi biliyorum ama ona göre hareket etmeyi düşünüyorum ?
RAM değerlerinde dediğiniz gibi herhangibi bir sorun varmı 2133mhz CPU programında 1066mhz gözüküyor ama boşta olduğundan kaynaklanabilir mi yoksa öyle mi ayarlanmış sizce ?
Dbbc7d4b C805 44ff 9805 5b9db78e35b4 - Resim Yükle
4071d037 F743 42ba 9bc0 D0c132ff7be8 - Resim Yükle
Ec7fc7c9 67f3 4a4c Be8e 983a03d0e4e4 - Resim Yükle

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı