GTX 1080 VRAM kullanımı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Gökhan Şenak

Megapat
Daha fazla  
GTX 1080 ekran kartı herkes tarafından 2K kartı olarak dillendirilip duruyor. Bende buna güvenerek gittim 2K monitör satın aldım, ve çok sevdiğim oyun olan Call of Duty Modern Warfare'nin başına geçtim. Ayarları 2K'ya çektim grafik ayarlarını da orta şekilde ayarladım bir de ne göreyim 80 90 FPS değerler de sürünerek oyun oynamaya çalışıyorum. Ayarlara tekrar girdim bu sefer her şeyi en düşüğe aldım, 120 130 arası FPS ile oyunu oynadım bu sefer de grafikler çöp olmuştu oyun zevki diye bir şey kalmamıştı artık yavaş yavaş oyunlardan soğumaya başlamıştım. Bana daha büyük hazlar yaşatacak diye aldığım monitör oyun zevkimin resmen içine etmişti yağ gibi akıcı oynadığım oyunları artık rahat ve görselli bir şekilde oynayamıyordum. C. Modern Warfare'yi artık 1080P de oynamaya çalışmıştım bu sefer de görsellik çöp gelmeye başlamıştı. Sonra ekran kartı VRAM kullanımına baktım 8 GB'lik ekran kartının 3GB'sini bile kullanmıyordum, hangi oyun olursa olsun en fazla 3.5GB'sini kullanıyordu bende bu duruma gerçekten çok ayar oldum ve içimi sizlere boşaltmak istedim 8 GB VRAM'li bir ekran kartı satıyorsun ama en fazla 4 GB'sini kullana biliyoruz ve 4 GB'si hiçbir halta yaramıyor. Şimdi bu yazıda sizlere sormak istediğim soruya geliyorum. Elimizde fazladan kalan bu 4-5 GB VRAM ne halta yarıyor?

Teşekkürler iyi sosyaller dilerim hepinize.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir düşün işte 2K'da 80-90 FPS alan adam FPS'in gayet normal ve yüksek olmasına rağmen egosunu kaldırıp bu ne ay yerlerde sürünüyor demesi mantıklımı.

Tabii ki mantıklı değil ama herkes kendine yakışanı yapmalı sizde kendinize yakışanı yapın hakaretsiz ve düzgün şekilde o FPS 2 k da normal olduğunu söyleyin.

30 50 60 FPS'ye şükreden ben 80-90'a kızan adam Allah'ım başka dert verme ne dertler varmış :)

100 FPS'ye alışsanız 60'ın yüzüne bakmayacak adamlar gelip 25 FPS'de bitirdim ne diyorsun sen diyorlar.
Hocam anlamıyorum açık ve net söylüyorum. Kardeşim ben 1080P den 2K ya ilk defa geçen bir insanım 150 160 FPS alırken 2K ya geçince FPS nin bu kadar düşmesini yadırgamam gayet normal. Ama bizim insanımız o kadar çekemez ki kibirinden burada boş beleş yorumlar yapar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı