Çözüldü GTX 1650 i5 10300H sistem darboğaz yapıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kopernik

Decapat
Daha fazla  
Evet başlıkta da belirttiğim gibi laptopum darboğaz yapıyor 6 ay önce falan Excalibur G770 almıştım ve yine aynı sorun vardı çözerim diye Full uğraştım ama olmadı.
GPU kullanımım %40-%60 arası ancak CPU %80-%99 arası hep bunun çözümünü bilen varsa yardım etsin.
Sistem özelliklerim şu şekilde:
i5-10300H
GTX1650.
8 RAM.

Evet başlıkta da belirttiğim gibi laptopum darboğaz yapıyor 6 ay önce falan Excalibur G770 almıştım ve yine aynı sorun vardı çözerim diye Full uğraştım ama olmadı.
GPU kullanımım %40-%60 arası ancak CPU %80-%99 arası hep bunun çözümünü bilen varsa yardım etsin.
i5-10300H
GTX1650.
8 RAM.

8 GB RAM'den dolayı gibi duruyor. Hangi oyunlarda oluyor?

i5-10300H
GTX1650.
8 RAM.

Hocam ben bir arkadaşda görmüştüm RAM eksikliği yüzünden oluyor.

Laptoplarda işlemci-ekran kartı darboğaz olması çok düşük ihtimal. Grafikleri arttırıp yükü ekran kartına atmayı deneyin. Ayrıca 8GB RAM'den kaynaklı olabilir, günümüz oyunlarda 8GB RAM yetersiz. İmkanınız varsa çift kanal 2x8 16GB RAM yapın.

Laptoplarda işlemci-ekran kartı darboğaz olması çok düşük ihtimal. Grafikleri arttırıp yükü ekran kartına atmayı deneyin. Ayrıca 8 GB RAM'den kaynaklı olabilir, günümüz oyunlarda 8 GB RAM yetersiz. İmkanınız varsa çift kanal 2x8 16 GB RAM yapın.

RAM'den kaynaklı çünkü RAM 7 GB kullanıyordu dediğim arkadaşın ekran kartı kullanımı %60 falan işlemci kullanımı ise %90 civarı idi RAM yetmediği için yükü işlemciye veriyor.

Laptoplarda işlemci-ekran kartı darboğaz olması çok düşük ihtimal. Grafikleri arttırıp yükü ekran kartına atmayı deneyin. Ayrıca 8GB RAM'den kaynaklı olabilir, günümüz oyunlarda 8GB RAM yetersiz. İmkanınız varsa çift kanal 2x8 16GB RAM yapın.
ramim tek kanal

Oyunun grafik ayarlarını yükseltin olmuyorsa düşürün.
onu çok denedim olmadı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı