GTX 1650 için 3000TL R5 serisi işlemci önerisi

Bütçe
3000 TL

Pledgerr

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16 GB
Anakart
GIGABYTE H510M S2H V2
Merhaba arkadaşlar, ekran kartı olarak NVIDIA GTX 1650, işlemci olarak Intel Core i3-10100F kullanıyorum. İşlemcim ekran kartına göre çok zayıf kalıyor ve darboğaz yapıyor. Bende bu nedenden dolayı işlemcimi değiştirme kararı aldım. Bütçem 3000TL. Bu bütçeyle AMD Ryzen 5 serisinden bir işlemci almak istiyorum. Darboğaz yapmayacak ve ekran kartına göre güçsüz kalmayacak 3000TL'nin aşağısında bir işlemci önerirseniz çok sevinirim.

Hocam Ryzen 5 5600 alabilirsiniz fakat anakartınızı da değiştirmeniz gerekir. Ayrıca işlemciniz ile ekran kartınız gayet uyumlu darboğaz olduğuna emin misiniz?
Bottle Neck Calculator sitesinden baktığımda işlemcim ekran kartına göre çok zayıf olduğu gözüküyor.

Harici olarak AM4 anakartınız var mı?

Evet var. Anakartını neden değiştirmem gerekiyor peki bilgilendirir misiniz?

Bottle Neck Calculator sitesinden baktığımda işlemcim ekran kartına göre çok zayıf olduğu gözüküyor.

O tarz sitelere güvenmeyin hocam. Elinizdeki işlemci için 1650 düşük bile kalıyor. 1660 Ti hatta 2060a kadar yolu var..

İşlemci ekran kartınızla darboğaz yapmıyor diye biliyorum, ayrıca önerim 2. el ryzen 5 5500 + a520 anakart. Bütçe çıkarsa gene 2. el ryzen 5 5600 + b450 anakart.

Hocam o tarz sitelerin doğru bilgilerle uzaktan yakından alakası yok arkadaşında dediği gibi işlemci gayet yeterli.

Bottle neck calculator sitesinden baktığımda işlemcim ekran kartına göre çok zayıf olduğu gözüküyor.

H610 Intel ile uyumlu olduğu için AMD işlemci takılamaz. AMD için A320, A520, B450, B550 vb anakartlar gerekiyor.

İşlemci ekran kartınızla darboğaz yapmıyor diye biliyorum, ayrıca önerim 2. el ryzen 5 5500 + a520 anakart. Bütçe çıkarsa gene 2. el ryzen 5 5600 + b450 anakart.

Hocam o tarz sitelerin doğru bilgilerle uzaktan yakından alakası yok arkadaşında dediği gibi işlemci gayet yeterli.
Hocam tercihim 0'dan yana.

H610 Intel ile uyumlu olduğu için AMD işlemci takılamaz. AMD için A320, A520, B450, B550 vb anakartlar gerekiyor.
Tamamdır teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı