GTX 1650 ile Minecraft'ta düşük FPS

İşletim sistemi
Windows 10

ArderZ

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, cihazım yeni garantiden geldi ve oynamak için Minecraft oyununu indirdim fakat bir türlü düzgün FPS alamadım. En yüksek 113 FPS'yi gördüm. Biraz yürüyüp koşunca tekrar 40 FPS'lere kadar düşüyor, kasma oluyor. Çözümünü bilen arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

Cihazımın özellikleri: ASUS TUF (Ryzen 5 3550 H, GTX1650, 8 GB RAM, 1TB HDD, 256 SSD)

Not: Orijinal Minecraft kullanıyorum.

Rica ederim. Hocam eğer modsuz oynuyorsanız 4 GB yeterlidir. Ne olur olmaz 2 GB boş kalsın diye 6 GB maksimum önerdim. Dilerseniz 8 GB'da yapabilirsiniz ama önermem.

Hocam ekran kartının elbet farkı vardır, ama çok bir farkı yoktur. 6 yıllık bir Minecraft oyuncusu olarak bunu gönül rahatlığıyla söyliyebilirim. Bende arkadaşa dediğiniz tavsiyeyi önerdim.
Teşekkür ederim videoyu izliyorum şuan 4gb yapmak en iyisi gibi görünüyor umarım düzelir.
Not: Modsuz oynuyorum.

Teşekkür ederim videoyu izliyorum şu an 4 GB yapmak en iyisi gibi görünüyor umarım düzelir.

Hocam ben önceden laptop kullanıyordum şu an masaüstü kullanıyorum. Masaüstü cihazımda sizinki gibi GTX 1650 ekran kartına sahip. Bu yöntem her iki cihazımda da işe yaradı. Ondan büyük ihtimal işinize yarayacaktır.

Hocam ben önceden laptop kullanıyordum şu an masaüstü kullanıyorum. Masaüstü cihazımda sizinki gibi GTX 1650 ekran kartına sahip. Bu yöntem her iki cihazımda da işe yaradı. Ondan büyük ihtimal işinize yarayacaktır.
Hocam bir sorum olacak benim cihazımda 8 gb ram var 7.8 olarak görünüyor. Kullanılabilir ram 3.9 olarak görünüyor Minecraft'a 4 gb ram verirsem sıkıntı olur mu sizce ?
Soru: Videoda gösterdiği yazıyı nereden bulabilirim ?
Ben direk 4 gb diye seçiyoruz sanmıştım.
Minecraft 1650'yi kullanıyor mu baktın mı?
Nvidia ayarlarından Harici ekran kartı ile çalışması için ayarladım fakat değişmedi.

Hocam bir sorum olacak benim cihazımda 8 GB RAM var 7.8 olarak görünüyor. Kullanılabilir RAM 3.9 olarak görünüyor Minecraft'a 4 GB RAM verirsem sıkıntı olur mu sizce?
Soru: Videoda gösterdiği yazıyı nereden bulabilirim?
Ben direk 4 GB diye seçiyoruz sanmıştım.

Hocam eğer kullanılabilir 3.9GB ise 3GB verin. Bu arada videoda gösterdiği yazı derken neyi kast ettiniz anlayamadım?

Arkadaşların da dediği gibi RAM'i en az 3 GB verin, ayrıca laptop kullanıyorsanız 1650'yi kullandığınızdan emin olmalısınız. Eğer masaüstü ise oyun ayarlarından chunklar eğer çok fazlaysa düşürün 32,64 vs.

Hocam eğer kullanılabilir 3.9GB ise 3GB verin. Bu arada videoda gösterdiği yazı derken neyi kast ettiniz anlayamadım?

Hocam videoyu şimdi tam olarak anladım. Birazdan adımı uygulayıp 3GB vereceğim.
Soru: 3GB veya 4 GB vermek arasında ne kadar fark olabilir?
Soru2: Cihazımda kullanılabilir RAM miktarı neden 3.9 bunu yükseltebilir miyim? (RAM eklemesi yapmadan)
Tüm yanıtlarınız için çok teşekkür ederim birazdan çözümü uygulayacağım inşallah olduğunda çözüldü olarak işaretleyeceğim.

Arkadaşların da dediği gibi RAM'i en az 3 GB verin, ayrıca laptop kullanıyorsanız 1650'yi kullandığınızdan emin olmalısınız. Eğer masaüstü ise oyun ayarlarından chunklar eğer çok fazlaysa düşürün 32, 64 vs.

Yanıtınız için teşekkür ederim.
Cihazım laptop ideal chunk ayarı ne olmalı sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:

Soru2: Cihazımda kullanılabilir RAM miktarı neden 3.9 bunu yükseltebilir miyim? (RAM eklemesi yapmadan)
Tüm yanıtlarınız için çok teşekkür ederim birazdan çözümü uygulayacağım inşallah olduğunda çözüldü olarak işaretleyeceğim.

Hocam teşekkürler, rica ederim yardımcı olduysam ne mutlu bana. Hocam eğer RAM'ı kullanabilecek arka planda uygulama çalışıyorsa kapatın, ayrıyaten Chrome kullanıyorsunuz. Chrome "RAM katili" bir tarayıcıdır. Chrome kapatıp değerleri yazabilirsiniz. 3GB ile 4 GB arasında fark olur. Ama 3GB size yeterli gelecektir. Sonuçları paylaşırsanız sevinirim. En kötüsü Chrome vs kapatıp 4 GB yaparsınız.

Yanıtınız için teşekkür ederim.
Cihazım laptop ideal chunk ayarı ne olmalı sizce?
Eğer diğer donanımları da paylaşırsanız yardımcı olabilirim.

Hocam teşekkürler, rica ederim yardımcı olduysam ne mutlu bana. Hocam eğer RAM'ı kullanabilecek arka planda uygulama çalışıyorsa kapatın, ayrıyaten Chrome kullanıyorsunuz. Chrome "RAM katili" bir tarayıcıdır. Chrome kapatıp değerleri yazabilirsiniz. 3GB ile 4 GB arasında fark olur. Ama 3GB size yeterli gelecektir. Sonuçları paylaşırsanız sevinirim. En kötüsü Chrome vs kapatıp 4 GB yaparsınız.
Şuan dışarıdayım eve geçtiğim gibi yapıp sonuçları paylaşacağım.
Chrome yerine hangi tarayıcıyı kullanabilirim ? (Az ram yiyecek bir tarayıcı)
Eğer diğer donanımları da paylaşırsanız yardımcı olabilirim.
Asus Tuf Gaming FX505 DT BQ190 (Ryzen 5 3550 H işlemci , GTX1650 Ekran kartı , 8 GB ram , 1 TB HDD , 256 SSD)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı