GTX 1650 laptopu temizlemek FPS düşmelerini azaltır mı?

Antilop14

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, 3 yıl önce bilgisayarı aldığımda hızlıydı (GTX 1650, i5 9300H 8 GB RAM) ve o dönemlerde hiç bu tarz yavaşlamalar ya da FPS droplar yaşadığımı hatırlamıyorum. Virüsle alakası yok 1-1.5 senedir düzenli drop yiyorum oyunlarda. Bir tane laptop temizleme videosu görünce aklıma yattı, 2 yıllık temizlenmeyen laptopun içinden ne küller çıkıyor, benimki de o yüzden mi oluyor diye düşündüm 3 yıl oldu hiç temizlemedim. Temizlersem bu durum azalır mı acaba, dediğim dropu şöyle düşünün, bu sistemle 2014 yapimi Wolfenstein New Order'da 90-100 FPS alıyor iken 20'ye falan sabitleniyor. Neden olduğunu hala pek cozebilmis değilim. Temizlemeyi önerir misiniz?

Merhaba, 3 yıl önce bilgisayarı aldığımda hızlıydı (GTX 1650, i5 9300H 8 GB RAM) ve o dönemlerde hiç bu tarz yavaşlamalar ya da FPS droplar yaşadığımı hatırlamıyorum. Virüsle alakası yok 1-1.5 senedir düzenli drop yiyorum oyunlarda. Bir tane laptop temizleme videosu görünce aklıma yattı, 2 yıllık temizlenmeyen laptopun içinden ne küller çıkıyor, benimki de o yüzden mi oluyor diye düşündüm 3 yıl oldu hiç temizlemedim. Temizlersem bu durum azalır mı acaba, dediğim dropu şöyle düşünün, bu sistemle 2014 yapimi Wolfenstein New Order'da 90-100 FPS alıyor iken 20'ye falan sabitleniyor. Neden olduğunu hala pek cozebilmis değilim. Temizlemeyi önerir misiniz?

Fazla ısınıyorsa sistem kendini kısıtlıyordur. Her türlü temizlik ve termal macun yenilemesi şart.

Evet dolaylı olarak FPS düşürür.

Şöyle ki, macun biter ve laptop içi çok fazla tozlanırsa hem hava sirkülasyonu engellenir hem de macundan dolayı GPU ve CPU sıcaklığı artar.

Bu durumda ekran kartı ve işlemci daha yüksek sıcaklıklarda çalışır ve çok fazla yüksek sıcaklıklara çıkmamak için frekans kısmak zorunda kalırlar. Özellikle işlemcinin ısıdan dolayı frekansı düşürmesi drop hatta darboğaza neden olur.

2 yıl bakım yaptırmadıysanız en kısa sürede bakımlarını yapın. En geç 1 yılda bir defa bakım yapılmalı.

Temizlik önemli gerçekten. Arkadaşların da dediği gibi işlemci, ekran kartı gibi parçalar fazla ısınınca kendi kendilerini kısıtlıyor ve tam kapasiteyle çalışamıyorlar. Mesela ben dün laptopu bir sene sonra ilk kez açıp fandaki tozları aldım ve boşta en az 10 derece fark etti. Termal macun değişimini de unutmamak lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı