Görkem Özden
Picopat
Daha fazla
Monster notebookum var. Özellikleri GTX 1650, 8 GB RAM, i5 10300,256 GB SSD. Tom Clancy's Rainbow Six: Siege oyununu tüm ayarlar düşükte ve kapalı, 1920x1080 4:3 oynuyorum. Ve ortalama 80-100FPS alıyorum ama monitörüm 120Hz olduğundan mıdır bilmiyorum fareyi rahat hareket ettiremiyorum. Aslında 80 90 FPS düşük değerler değil ama kasıyor anlamadığım bir şekilde. Çok nadir bir şekilde bazen 120 ve üzeri FPS'ye çıkınca o zaman anlıyorum ki oyun bir anda akıcılaşıyor. Ben de bu PC nasıl 120FPS sabit veremez diye MSI Afterburner'daki değerlere baktım. Bu kasmanın sebebi ne olabilir? Ekran kartını %60-70'li değerlerde kullanıyor bu kadar az kullanması normal midir? GPU 2 diye gösterilen harici ekran kartım onu neden %20 kullanıyor anlamadım normal midir? Ve CPU 85-92 derece aralığında gidip geliyor ve kullanım oranı da %90'larda. Değerlendirir misiniz bu durumları?
Bu özellikleri olan bir bilgisayarın 120FPS verememesi normal midir, ne yapmalıyım? Ayrıcaa ekran kartını bu kadar az kullanıp işlemciye yük biniyor bunu nasıl çözerim?
Bu özellikleri olan bir bilgisayarın 120FPS verememesi normal midir, ne yapmalıyım? Ayrıcaa ekran kartını bu kadar az kullanıp işlemciye yük biniyor bunu nasıl çözerim?