GTX 1650 MSI Afterburner oyun değerleri

İşletim sistemi
Windows 10

Görkem Özden

Picopat
Daha fazla  
Monster notebookum var. Özellikleri GTX 1650, 8 GB RAM, i5 10300,256 GB SSD. Tom Clancy's Rainbow Six: Siege oyununu tüm ayarlar düşükte ve kapalı, 1920x1080 4:3 oynuyorum. Ve ortalama 80-100FPS alıyorum ama monitörüm 120Hz olduğundan mıdır bilmiyorum fareyi rahat hareket ettiremiyorum. Aslında 80 90 FPS düşük değerler değil ama kasıyor anlamadığım bir şekilde. Çok nadir bir şekilde bazen 120 ve üzeri FPS'ye çıkınca o zaman anlıyorum ki oyun bir anda akıcılaşıyor. Ben de bu PC nasıl 120FPS sabit veremez diye MSI Afterburner'daki değerlere baktım. Bu kasmanın sebebi ne olabilir? Ekran kartını %60-70'li değerlerde kullanıyor bu kadar az kullanması normal midir? GPU 2 diye gösterilen harici ekran kartım onu neden %20 kullanıyor anlamadım normal midir? Ve CPU 85-92 derece aralığında gidip geliyor ve kullanım oranı da %90'larda. Değerlendirir misiniz bu durumları?
Bu özellikleri olan bir bilgisayarın 120FPS verememesi normal midir, ne yapmalıyım? Ayrıcaa ekran kartını bu kadar az kullanıp işlemciye yük biniyor bunu nasıl çözerim?

Dosya Ekleri

• Tom Clancy's Rainbow Six® Siege2021-6-17-14-48-38.jpg
    Tom Clancy's Rainbow Six® Siege2021-6-17-14-48-38.jpg
    334,9 KB · Görüntüleme: 76
  • Tom Clancy's Rainbow Six® Siege2021-6-17-14-47-52.jpg
    Tom Clancy's Rainbow Six® Siege2021-6-17-14-47-52.jpg
    380,4 KB · Görüntüleme: 78
Aynı sorundan muzdaribim. CPU ve GPU dengesini ayarlamak için hangi grafik ayarlarında oynamak lazım, merak ediyorum. R6, CS, Valorantta 80-90 arası geziyor. Bana 120 lazım.

Aynı sorundan muzdaribim. CPU ve GPU dengesini ayarlamak için hangi grafik ayarlarında oynamak lazım, merak ediyorum. R6, CS, Valorantta 80-90 arası geziyor. Bana 120 lazım.
Bende Monster i5 10500h işlemci 1650Ti 16 GB RAM konfigürasyonlu sistemini kullanıyorum asıl kullanma amacım oyun oynamak değil nadiren oyun oynuyorum ama aynı olay bende de var. Birçok değeri kontrol ettim ama tam bir kanıya varamadım. Sadece birkaç tahminim var. İşlemci 70 derece ulaşır ulaşmaz voltaj konusunda darboğaz yaşıyor bunu farkettim az voltaj geliyor. Undervoltta yapmadım kendi haliyle böyle. İkinci olarak ekran kartına yük binmedikçe hep tam güçte çalışmıyor gibi geldi. Sanki ne kadar yük binerse ona göre çalışıyor gibi. Bu iki durumdan dolayı olduğunu düşünüyorum işlemcinin voltajdan yaşadığı olayı yüksek ihtimalle Monster kendi fabrikada ayarlamış. İşlemci çok ısınmasın diye ama burada da dengesiz bir durum olmuş işlemci 80 dereceyi geçmiyor.

Şu an boşta bilgisayar. İnternette geziniyorum, Youtube izliyorum, İşlemci ve Ekran Kartı sıcaklığı 55-60 civarında. İşlemci turboda çalışıyor. Açıldığı andan itibaren 3.9 ghz'de. Boştayken işlemci hızını nasıl ayarlarım bilmiyorum.

Şu an boşta bilgisayar. İnternette geziniyorum, YouTube izliyorum, işlemci ve ekran kartı sıcaklığı 55-60 civarında. İşlemci Turbo'da çalışıyor. Açıldığı andan itibaren 3.9 GHz'de. Boştayken işlemci hızını nasıl ayarlarım bilmiyorum.

Aynı şekilde benim de PC boştayken bile sadece YouTube açıkken 3.5GHz de çalışıyor.
Gerçekten anlamıyorum şu zamanda bir ton para bayılıp oyunları akıcı oynayamamak gerçekten üzüyor.

Bende Monster i5 10500h işlemci 1650 Ti 16 GB RAM konfigürasyonlu sistemini kullanıyorum asıl kullanma amacım oyun oynamak değil nadiren oyun oynuyorum ama aynı olay bende de var. Birçok değeri kontrol ettim ama tam bir kanıya varamadım. Sadece birkaç tahminim var. İşlemci 70 derece ulaşır ulaşmaz voltaj konusunda darboğaz yaşıyor bunu fark ettim az voltaj geliyor. Undervoltta yapmadım kendi haliyle böyle. İkinci olarak ekran kartına yük binmedikçe hep tam güçte çalışmıyor gibi geldi. Sanki ne kadar yük binerse ona göre çalışıyor gibi. Bu iki durumdan dolayı olduğunu düşünüyorum işlemcinin voltajdan yaşadığı olayı yüksek ihtimalle Monster kendi fabrikada ayarlamış. İşlemci çok ısınmasın diye ama burada da dengesiz bir durum olmuş işlemci 80 dereceyi geçmiyor.

Voltaj konusunu bilmiyorum ama bir detay vereyim. Benchmark testi yaptım. RAM ve ekran kartım beklenilenin altında çalışıyormur, uyarı verdi. Üstüne üstelik SSD beklenilenin çok altında çalışıyormuş. Grafiklere baktım gerçekten de olması gerekenden çok aşağı seviyede performans veriyor. Ayrıca SSD de 50GB boş yer var ve PC sadece 1 yıllık.

Şu an boşta bilgisayar. İnternette geziniyorum, YouTube izliyorum, işlemci ve Ekran Kartı sıcaklığı 55-60 civarında. İşlemci Turbo'da çalışıyor. Açıldığı andan itibaren 3.9 GHz'de. Boştayken işlemci hızını nasıl ayarlarım bilmiyorum.

Denetim Masası'ndan güç seçeneklerine girin. Seçili planın sağında bulunan 'plan ayarlarını değiştir' kısmına tıklayın. Gelen ekranda altta 'gelişmiş güç ayarlarını değiştir' kısmına tıklayın. Ardından böyle bir ekran ile karşılaşacaksınız.

Ekran görüntüsü 2021-06-17 155513.png

Bu ekranda 'işlemci güç yönetimi' ayarını bulun ve solunda artı işaretine tıklayarak açın

Ekran görüntüsü 2021-06-17 155528.png

Ardından 'En yüksek işlemci durumu' kısmını açın. Burada işlemcinizin % kaç performansta çalışması gerektiğini ayarlayabilirsiniz.

Ekran görüntüsü 2021-06-17 155543.png

'Her oyun açıp kapatırken bununla mı uğraşacağız arkadaş!' diyorsanız yeni bir güç planı oluşturup. Bu ayarı yeni oluşturduğunuz güç planında yapabilirsiniz. Örneğin

InkedEkran görüntüsü 2021-06-17 155922_LI.jpg

Bu kısımdan yeni güç planı oluşturun ve dediğim ayarları ona yapın. Bu sayede Güç planlarınız arasında daha hızlı geçişler yapabilirsiniz. Daha farklı bir sorun olursa sorabilirsin.
Bu sefer de CPU kullanımı 60'lara 70'lere düştü ve GPU kullanımı 95'lere falan çıktı. Ve FPS 70-80 aralığında gitti geldi. Yani oyun daha kötü bir hale geldi bu sefer de ekran kartına yük bindi.
Sanırım sorun çok farklı. Eğer her yolu denediyseniz Monster müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı