GTX 1650 sistemde oyunlarda GPU kullanımı düşük

Düşük FPS alıyorum oyunlarda GPU kullanımı yukarı çıkmıyor sistemim. GTX 1650 4 GB GDDR6. i3 10100F. 8 GB RAM CPU %85 ve altına inmezken GPU ise %50 üstüne çıkmıyor. Ne yaptıysam olmadı. Çözünürlük yüzünden diyen var. 1366x768 monitörüm var 1920x1080 olan başka bir monitörde denedim yine aynı oldu. RAM yetersiz dediler YouTube'da çok örneği var daha iyi sonuç alan ki arkadaşımda almıştı bu sistemden. Onda herhangi bir sorun yok yardımcı olursan sevinirim saçmalık ya her oyunda geçerli.
grafikleri yükselt

Grafikleri yükselt.

Denedim yok :)
Bu videoda da çift kanal RAM kullanılmış. Sen de oyun içi değerlere RAM, işlemci frekansı, sıcaklık değerleri gibi detayları eklersen RAM harici bir sorun var mı daha detaylı bakmış oluruz.

Geri dönüş yapacağım.
Bu videoda da çift kanal RAM kullanılmış. Sen de oyun içi değerlere RAM, işlemci frekansı, sıcaklık değerleri gibi detayları eklersen RAM harici bir sorun var mı daha detaylı bakmış oluruz.

1644618074196.png

Boş serverda olduğum için FPS bir tık yüksek normalde 40'larda.
1644618645924.png

bu da singleplayer

Son düzenleme:
İşlemci temel frekansta çalışıyor, RAM sınıra dayanmış durumda. Isı yüzünden de olabilir, BIOS'ta işlemci turbo frekansı kapalı da olabilir. 4.1 Ghz dolaylarına çıkması lazım işlemcinin. Güç planı yüksek performansta mı?

İşlemci temel frekansta çalışıyor, RAM sınıra dayanmış durumda. Isı yüzünden de olabilir, BIOS'ta işlemci Turbo frekansı kapalı da olabilir. 4.1 GHz dolaylarına çıkması lazım işlemcinin. Güç planı yüksek performansta mı?

Evet yüksek performansta RAM'in sınıra dayanması kötü bir şey mi?
İşlemci temel frekansta çalışıyor, RAM sınıra dayanmış durumda. Isı yüzünden de olabilir, BIOS'ta işlemci Turbo frekansı kapalı da olabilir. 4.1 GHz dolaylarına çıkması lazım işlemcinin. Güç planı yüksek performansta mı?

Isınma sorunu yok ısınma sorununa takılmayın bilerek kapattım ben sıcaklık değerlerini 35 40'larda.

BIOS içinden turbo frekansı kontrol ettin mi? İşlemcinin temel frekans sorununu çözelim. RAM sınıra dayanıyorsa fazlası olsa kullanacak demek oluyor. Dolayısıyla evet sorun.

BIOS içinden Turbo frekansı kontrol ettin mi? İşlemcinin temel frekans sorununu çözelim. RAM sınıra dayanıyorsa fazlası olsa kullanacak demek oluyor. Dolayısıyla evet sorun.

Nasıl yapacağız Discord falan bir iletişim olursa sevinirim ekran açıp yardımcı olabilir misin?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu video BIOS'a nasıl girilir, nasıl güncellenir, RAM XMP nasıl açılır gösteriyor. Girdiğin zaman sadece CPU turbo frekansı "Disable" olmadığına emin olman lazım hepsi bu. Telefondan videoyu önüne açarsan adım adım yapması çok rahat.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu video BIOS'a nasıl girilir, nasıl güncellenir, RAM XMP nasıl açılır gösteriyor. Girdiğin zaman sadece CPU Turbo frekansı "disable" olmadığına emin olman lazım hepsi bu. Telefondan videoyu önüne açarsan adım adım yapması çok rahat.

Maalesef bulamadım.

Dosya Ekleri

• IMG_20220212_131355.jpg
    IMG_20220212_131355.jpg
    104,1 KB · Görüntüleme: 61
  • IMG_20220212_131320.jpg
    IMG_20220212_131320.jpg
    83,4 KB · Görüntüleme: 58

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı