Çözüldü GTX 1650 Super sistem açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ldn9118a

Hectopat
RAM
2x8 GB 3600 MHz
SSD veya HDD modeli
Sandisk 480 GB SSD Plus
Ekran kartı
NVIDIA Geforce GTX 1650 SUPER
Anakart
B550M
İşlemci
AMD Ryzen 3 3100
Arkadaşlar, masaüstü bilgisayarımın Power tuşuna basınca kasa çalışmıyor, ne ses geliyor ne RGB fanlar çalışıyor. Monitörün ışığı geliyor. Klavyenin ışıkları da arada yanıp sönüyor. Prizi ve kabloları kontrol ettim, PSU şalterini kapatıp açtım hala düzelmedi, başka ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Statik elektrik olabilir, fişi çek PC açma tuşuna bas kısa süre bekle tekrar fişe tak düzelebilir kendi kendine bozulabilecek bir şey değil.
Anladım öyle deneyeceğim.

İşe yaramadı. Şimdi yine çalışmıyor, klavye ışığı yanıyor ama normale göre daha düşük seviyede ışık yanıyor.

Sorun PSU ile alakalaymış, PSU arızalanmış, PSU’yu değiştirdim ve sorun düzeldi.
Bu durum ilk defa oluyor ise montaj hatası var. En çok yapılan hatalardan birisi CPU güç PIN'i ile PCI Express güç pininin karıştırılıp sistemi açmaya çalışmak. Bu durumda da anlık güç gelir ve hatalı güç kablolama ile yanlış akım sonucu açılmadan kapanır. Sistemin bağlantılarını kontrol edin.

Bu durum ilk defa oluyor ise montaj hatası var. En çok yapılan hatalardan birisi CPU güç PIN'i ile PCI Express güç pininin karıştırılıp sistemi açmaya çalışmak. Bu durumda da anlık güç gelir ve hatalı güç kablolama ile yanlış akım sonucu açılmadan kapanır. Sistemin bağlantılarını kontrol edin.
Hiçbir değişiklik yapmadım. 3 yıldır sorunsuz çalışıyordu. Son zamanlarda sadece açıp kapadım, kasayı açmadım.

Statik elektrik olabilir, fişi çek PC açma tuşuna bas kısa süre bekle tekrar fişe tak düzelebilir kendi kendine bozulabilecek bir şey değil.

İşe yaramadı. Şimdi yine çalışmıyor, klavye ışığı yanıyor ama normale göre daha düşük seviyede ışık yanıyor.

Sorun PSU ile alakalaymış, PSU arızalanmış, PSU’yu değiştirdim ve sorun düzeldi.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı