GTX 1650 Ti ekran kartı aygıt yöneticisinde gözükmüyor

Yer
Londra
Daha önce bu sorunu yaşadığım için bilgisayarı PC'ciye verdim ve bilgisayarcı sorunun donanımsal değil yazılımsal olduğunu söyledi ve sorunu çözmüştü. Sorunu çözdükten sonra da ekran kartı aygıt yöneticisinde görünüyordu.
Ancak Windows 11 güncellemesinden sonra mıdır yoksa NVIDIA GeForce Experience uygulamasını açtığımdan dolayı mıdır bilmiyorum ekran kartı yeniden gözükmüyor, "Microsoft görüntü bağdaştırıcısı" olarak gözüküyor ve aşağıdaki hatayı veriyor.

1755032231539.png

Artık bu konudan sıkıldım ve tekrar bilgisayarcıya yüzlerce TL vermek istemiyorum. Bu sorunu 2.kez yaşayışım ve gerçekten can sıkıcı hale geldi. Bunun çözümü nedir ve neden kaynaklanıyor olabilir? Bilgisayarcının kurmaya çalıştığı sürümü kurmaya çalıştığımda ise aşağıdaki hatayı alıyorum.
NVIDIA sitesinden kendi ekran kartımı seçip son sürümü indirmeye çalıştığımda ise bu hatayı alıyorum.

1755032290170.png

Aygıt Yöneticisi ise bu şekilde görünüyor.

1755032353262.png

Bu konuda gerçekten bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa şimdiden çok teşekkür ederim.

@Motionless IN White bu tarz konularda tecrübelisiniz diye hatırlıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleme:
Detaylıca sisteminizi belirtin. Ayrıca sürücü bulucu, optimizasyon aracı vb. hiç kullanıldı mı öncesinde?

Laptopumun modeli HP Pavilion Gaming Laptop 16-A0029NT. sürücü bulucudan kastınız Driver Booster ise hiç kullanmadım hocam. Denediğim sürücüler ise aşağıdakiler.

1755033351745.png

Bilgisyarcı daha önceden ne işlem yaptı söyledi mi? Eğer fırınlama taktiği gibi uyguladıysa ekran kartını ıstıp bir belki 4-5 ay çalışmasına yardımcı oluyor eğer chip bozuksa o chipi bulmakta zordur.

Sorunun yazılımsal olduğunu söyledi ve çözmüştü.

DDU ile NVIDIA kalıntılarını kaldırıp yenıden baslatın ardından tekrar deneyın.

DDU ile güvenli modda NVIDIA kalıntılarını temizleyip PC'yi yeniden başlattım. Ancak hala aygıt yöneticisinde gözükmüyor.

1755033918857.png

Son düzenleme:
Sürücü kurmayı denediniz mi? Ek olarak herhangi bir sürücü kurmadan önce NVIDIA APP'i yükleyip oradan denemenizi de öneririm.

Sürücü kurmayı denediniz mi? Ek olarak herhangi bir sürücü kurmadan önce NVIDIA App'i yükleyip oradan denemenizi de öneririm.

Tekrardan merhaba hocam.

Bilgisayarcı aşağıdaki linkten driver indirmiş sanırım, @claus hocam sormuştu geçmişte geziniyorken gördüm.

1755037731491.png

Sürücü kurmayı denediğimde ise bu hatayı alıyorum.
1755037696580.png

Bu da aygıt yöneticisindeki hata.
1755037713923.png

NVIDIA App ise bu şekilde hata veriyor

1755037939523.png

Tekrardan merhaba hocam.

Bilgisayarcı aşağıdaki linkten driver indirmiş sanırım, @claus hocam sormuştu geçmişte geziniyorken gördüm.

Eki Görüntüle 2554861
Sürücü kurmayı denediğimde ise bu hatayı alıyorum.
Eki Görüntüle 2554859

Bu da aygıt yöneticisindeki hata.
Eki Görüntüle 2554860

NVIDIA App ise bu şekilde hata veriyor.

Eki Görüntüle 2554863

Aygıt Yöneticisi'nden NVIDIA ekran kartı sürücüsünü kaldırıp bilgisayarı yeniden başlatın. Windows Update otomatik olarak sürücüyü kurmayı denesin. Olmazsa Aygıt Yöneticisi'nden donanım değişikliklerini tara deyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı