GTX 1650 Ti laptopta yüksek ayarlarda daha fazla FPS alıyorum

Umut Özhan

Hectopat
Merhabalar, iki gün önce aldığım laptopda PUBG oyununda Ultra ayarlara aldığımda 60FPS oynayabiliyorum ama çok düşük ayarlara alırsam 40 -50 FPS'lerde oluyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim yardım eder misiniz? Sistemim:
i5 10300H 2.5GHz
GTX 1650 Ti 4 GB
16 GB RAM
PM 981.a SSD
Monster Abra A7 v12.2
Yardım edebilir misiniz
Sorunum devam ediyor...
Durum bu şekilde.
Up.

Dosya Ekleri

• düşük fps.png
    düşük fps.png
    874,3 KB · Görüntüleme: 71
Son düzenleme:
Bu konulardan çok anlamıyorum ama sanırım çözünürlük ve grafik ayarları düşürülünce oyunun yükü ekran kartına değil de işlemciye biniyordu.Yanlışım olabilir düzeltirseniz sevinirim.

Laptopların genel sorunudur bu
Eğer elektrikte kullanmıyorsanız oyun oynuyorken sadece elektrikte kullanın (pilin ömrü için).
Eğer elektrikte kullanıyorsanız; laptoplar her daim işlemci ve ekran kartının frekansıyla oynayarak güç tasarrufu ve soğutma sağlar. Bilgisayarınız işlemcisi 2.5GHz'de çalışırken ekran kartını besleyemiyor, siz ayarlarınızı yükseltince aynı zamanda işlemci ve ekran kartının frekansı da yükseliyor bu şekilde FPS artışınız sağlanıyor. Turbo Boost işlemci sıcaklığını 5-20 derece arası arttırabilir ancak iyi termal macun ve iyi bir soğutucu ile bu durumun üstesinden gelip yüksek ayarlarda oynayabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı