GTX 1650 Ti Shadow of the Tomb Raider Definitive Edition mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10
RAM
Kingston DDR4 3200 MHz 2x8 GB
SSD veya HDD modeli
WD Blue N530 NVMe SSD
Ekran kartı
GTX 1650 Ti
İşlemci
Ryzen 5 4600H
Shadow of the Tomb Raider Definitive Edition oyunun ilk başı uçak kazası kısmında mavi ekran verdi. Oyun yeniden girdim hikayeye devam dedim hata vermedi. Hata neden kaynaklı olabilir şu an oyuna devam ediyorum sıkıntı yok. Acaba TR alt yazı yükledim ve diğer konuşmaları aktif etmiştim varsayılan alt yazıda kapalıydı neyse onu kapattım varsayılan alt yazılar neyse o dedim devam demiştim sıkıntı yok ama bundan mı emin değilim o uçak kazası bitip normal oyun başlama yerinde başladığı için düzelmişte mi olabilir? Oyun orijinal ve Epic Games'den oynuyorum.

Minidump dosyam
Kullandığım Türkçe Yama
@KojiroHyuga04 hocam bakabilir misin? Ne sebep vermiş olabilir mavi ekran hatasına?

Son düzenleme:
@KojiroHyuga04 hocam oyunun kasırga görevini yaparken 2 adam vurup sonra diğer üstten gelen adamlarla kapışacakken oyundan atıyor ben de atıp girmesiyle sonra en son mavi ekran yedi yükleme ekranında dondu başlat falan açıyordu kapatayım bari oyun dondu dedim mavi ekran yedi.

@Recep Baltaş hocamda ekseri oyunlarda mavi ekran sebebi veren dosya veya uygulamaları bulup kaldırıyordu. Kendisi de müsait olursa o da yardımcı olabilir.

Minidump dosyam 2
Hata alırsanız paylaşırsınız.
Aynı hatayı mı almışım bakar mısın?

Son düzenleme:
Hocam diskle alakalı, ondan dolayı evet aynı sebepli demiştim.
Dediğim gibi onu kırınca birkaç defa oyunda atıyordu komple masaüstüne ben de en son tekrar tekrar aynı sahneye girdiğimde bu sefer oyuna girmeden yüklenme ekranında bir kere mavi ekran verdi.
Evet yine aynı hata alınmış.
Anladım demek istediğini.

Söylediğim PC bu. :D Bunu kırınca atıyordu, oyundan direkt atması save dosyasını veya oyunu karıştırmış olabilir mi? Yeseydi o kadar atarken bir kere verdi Epic Games ile alakalı olabilir mi acaba? Oyundan çıkınca Epic Games bulut yedekliyor ya belki o sırada attıktan sonra girmeye çalışınca mı sorun oluştu?
Shadow of the Tomb Raider Screenshot 2022.06.10 - 19.27.35.40.png

Son düzenleme:
@KojiroHyuga04 oyunda bir de bazı nesneler geç yükleniyor uzaklaşınca kayboluyor biraz yaklaşınca düzeliyor gibi oyun ayarlarında öyle ayarda göremedim GTA gibi uzaktaki nesnelerin yüklenmesi gibi. Diğer oyunları oynadım ve normal kullanımda da böyle disk hatası almadım. Bu oyunda yaşadım ilk defa. Ben Windows veya Epic Games ya da oyundan düşünüyorum en kötü ihtimalle. Belki Steam sürümü veya korsan oynasam olmaz belki. :)
Ama neyin yüklendiğini göremedim
Hocam akşama doğru benim bir tane USB girişim 2.0 aygıtlarını okumamaya başladı, 3.0 takıyorum okuyor. 2 tane 2.0 USB bellek denedim çalışmadı, bir tane oyun konsolu taktım görmedi telefon 2.0 USB onu gördü ve 3.0 USB belleği gördü. Diğer USB girişlerinde sıkıntı yok. BIOS'da 2.0 format USB hazırladım görmedi, 3.0 USB format yazdım BIOS'da gördü. Birden bire oldu ya kol takılı başka oyunlar oynuyordum kol kenarda takılı PC'de duruyordu sonra sürekli kendi kendi tak çıkar sesleri geliyordu ben DC'den arkadaştan başkasından geliyor sanıyordum bendenmiş.
@KojiroHyuga04 Servise yeniden göndereceğim USB portunda yaşadığım problemden dolayı. BIOS'da taktığım 2.0 aygıtları görmüyor diğer USB portlarım görebiliyor sorunsuz bu da dün akşam başladı. Belki mavi ekran hatası bu USB aygıt sorunundan kaynaklıda olup mavi ekranın habercisi de olabilirdi. Yine mavi ekran aldığımı ve disk hatasının olduğunu söylerim servise. Teşekkürler. Umarım bu sefer sorunum çözülür hata almam.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun hocam, umarım bir netice çıkar.
Hocam servisten geldi bilgisayarım. İşletim sistemi sorunlu kaynaklı sorunlarmış ve donanımsal herhangi bir arıza olmadığını söyleyip yeniden işletim sistemi kurdular. Şu an sorunlu düşündüğüm USB portu, USB 2.0 aygıtlarını hem Windows'ta hem de BIOS'ta sorunuz bir şekilde okuyor. İşletim sistemi sorunlu olması BIOS'ta bile önyüklenebilir USB aygıtın okumaması normal mıydı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı