Çözüldü GTX 1650 Windows 11'de düşük FPS sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Levi7

Hectopat
Daha fazla  
Windows 11'e geçtiğim şu son günlerde oyunlarda FPS kaybı yaşadığımı fark ettim, Windows 10 kullandığım zamanlar CS:GO'da 190-200-250 arası FPS alırken 11'e geçince görselde de görüldüğü gibi lobide 116-117 sabit, oyunda ise 140- 150 FPS alıyorum. Bu gerçekten can sıkıcı bir durum. Herhangi bir ayarı yanlış yaptığımı da düşünmüyorum, neredeyse tüm çözümleri denedim diyebilirim. Gerek tasarımı olsun gerek son günler aldığım görüşler ile geçme kararı almıştım. FPS konusunda çok pişmanlık yaşadım çünkü neredeyse çoğu kişi 10-15 FPS artış bile yaşadım diyordu. Bunu düzeltmenin herhangi bir yolu var mıdır? Tüm driverlar güncel.

Merak edenler için sistemim;
Ryzen 5 4600H, 16 GB RAM, GTX 1650.

Dosya Ekleri

• 20211123175823_1.jpg
    20211123175823_1.jpg
    132,6 KB · Görüntüleme: 205
Son düzenleyen: Moderatör:
Grafik ayarlarının ekran görüntüsünü atın hocam. Harita görselleri ve menüdeki FPS'in ekran görüntüsü bir işe yaramaz.

Windows 11’i tavsiye etmediğimi belirtmiştim. Daha hazır değil kullanılacak gibi değil... hem destekleyen bilgisayara hem de desteklenmeyen sisteme kurdum. Eğer biostan format atmadıysanız windows 10’a dön seçeneğiyle dönmeyi deneyiniz

Buradaki insanlar ekran görüntüsü istese de düzelmesi için bir yöntemde bulunamaz bunun bir çözümü yok. Tek çözümü en son sürüme güncellersin hala çözülmediyse yapacak bir şey yoktur.

Windows 11’i tavsiye etmediğimi belirtmiştim. Daha hazır değil kullanılacak gibi değil... hem destekleyen bilgisayara hem de desteklenmeyen sisteme kurdum. Eğer biostan format atmadıysanız windows 10’a dön seçeneğiyle dönmeyi deneyiniz
Windows 11 kullanıyorum ve şu ana kadar Windows 10'a kıyasla herhangi bir performans sıkıntısı yaşamadım.Gayet de kullanılabilir olduğunu düşünüyorum bu haliyle.

Windows 11 kullanıyorum ve şu ana kadar Windows 10'a kıyasla herhangi bir performans sıkıntısı yaşamadım.Gayet de kullanılabilir olduğunu düşünüyorum bu haliyle.
Windows 10’da aldığın fps değerleri aklında olmadığı için windows 11’e geçtiğinde düştüğünün farkına varmadığın içindir.

Özellikle directx 9 oyunlarında takılma oluyor. Eğer sen eskiye hasret gidermek istedin ve yüklemek istedin takılma yaşanıyor. Bir işletim sisteminin tüm oyunlara ayak uydurabilmesi gerekir.
Değerler aklımda.Herhangi bir sıkıntı yok.
Windows 10’da Cyberpunk oynadıysan Windows 11’e indirip kurup oynamanı tavsiye ederim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı