Hocam o kart için PUBG Ultra ayarlar biraz fazla iddialı. Kart kullanımı %97'lerde. Yapması normal.
Ayarları kıs biraz. En üsttekini Ultra, doku medium ya da High. Diğerlerini Low-Very Low yapmanı tavsiye ederim. İşleme ölçeğini de 90'a çekersen daha dengeli olur. Keskinleştirmeyi açabilirsin.
Belki PUBG için sorun çözülür
Not: NVIDIA denetim masasından kalite-performans çubuğunu performansa doğru kaydırdın mı?
Bro açıklama kısmında da dediğim gibi ayar fark etmeksizin tüm ayarlarda ve neredeyse tüm oyunlarda oluyor. NVIDIA denetim masası da kalite ya da performans olunca çok bir şey değişiyor mu? Dokunmadım çünkü hiçbir şeye. Her bilgisayar alan onu performansa çekiyor mu benimki kalitede?
Sistemimi aldığımdan bu yana (2 ay) tüm oyunlarda ayar fark etmeksizin FPS düşmesi (GPU kullanımı düşüyor FPS düşmesi oluyor) yaşamaktayım ve bu olay hala devam etmekte. Sistemimde yazılımsal olarak bir sıkıntı bulunmamakta ve sürücü, BIOS vs. her şey güncel. Ayrıca orijinal Windows 10 Pro kullanmaktayım ve sistemimde herhangi bir virüs bulunmamakta.
Sıcaklık değerlerim de gayet normal. Artık bir donanımda ya da donanımlarda sıkıntı olduğunu düşünmekteyim. Rica etsem sıkıntıma yardımcı olup hangi parçada ya da parçalarda sıkıntı olabileceğini söyler misiniz? Sorularınızı soru-cevap şeklinde cevaplayacağım umarım sıkıntımın nedenini buluruz. Teşekkürler.
Sistem: Ryzen 5 2600 (işlemci) MSI B450 GAMING Plus (anakart) MSI GTX 1660 Gaming X (ekran kartı) Corsair LPX (2x8) 16 GB 3000MHz DDR4 (RAM) Gigabyte ud serisi 480 GB SATA (SSD) Cooler Master MasterWatt 600W 80+ (güç kaynağı) Cooler Master K500L 3 fanlı (kasa) AOC G2590 VXQ 24.5' Gaming Full HD (1080P) (monitör)
Not: Sistemi hazır bir şekilde İtopya'dan aldım. Ayrıca akım korumalı priz kullanmaktayım.
Yaptığım şeyler: Ekran kartını takıp çıkarmak, temiz kurulum yapmak, DDU ile ekran kartı sürücüsünü silip en güncelini yüklemek, HD Tune Pro ile SSD'yi test etmek.
Videoyu izleyerek sorunumu görebilirsiniz, video bana aittir.