GTX 1660 sistem dondu

Minus273

Hectopat
2 gün önce, yaklaşık 2 hafta aradan sonra bilgisayarı ilk defa açtım. Açtıktan hemen sonra Google'a girdim ve ekran bir anda dondu. Fare kıpırdamıyordu ve klavyedeki hiçbir komut çalışmıyordu. Kasa üzerindeki yeniden başlatma ve kapatma tuşuna bastım, bilgisayar buna hiç tepki vermedi. Ben de 3'lü prizin üzerindeki tuştan gücü kestim ve tekrar açmayı denedim. Kasanın fanları çalıştı (burada kasa çalışırken kasanın güç tuşunun üstündeki ışık sabit bir şekilde yanıyordu. Daha önce böyle değildi sanırım ama tam hatırlamıyorum.) Fakat ekrana hiç görüntü gelmedi. Monitörde; bilgisayar kapalıyken yanan turuncu ışık yanıyordu. Ben de ekran kartının üstündeki Display Port kablosunun yerini değiştirdim. Bu da hiçbir işe yaramadı. Daha sonra kasanın arkasındaki tüm bağlantıları çıkardım ve 1 gün bekledim. Dün kasayı başka bir prizden uzatma alıp taktım ve normal bir şekilde çalışmaya başladı. bilgisayarı kapattım ve o gün bir daha açmadım.

Ertesi gün akşam (Yani az önce.) Arkadaşımla bir süre oyun oynadıktan sonra oyunun başka bir sunucusuna geçtik. Yüklenme ekranındayken aynı şey tekrar başıma geldi. PC donduğunda bu sefer gücü hemen kesmedim ve birkaç şeye dikkat ettim. Discord'tan arkadaşıma sesim gitmiyordu ve onun sesi de bana gelmiyordu. Kalvyenin ışıkları yanıyordu ama Caps Lock tuşuna bastığımda Caps Lock ışığı yanmıyordu. Daha sonra gücü kestim ve tekrar açmayı denedim, kasa çalıştı fakat yine ekran gelmedi. Bilgisayar şu an kapalı durumda.

Sorun sizce ne olabilir ve nasıl çözerim?

Sistemim:
i5 9400F
MSI H310M PRO-VD Plus
2x8 3000 MHz RAM
GTX 1660 OC
Cooler Master Masterbox Lite 5
Cooler Master MasterWatt Lite 600W (Kasayla beraber gelen PSU.)
Windows 10 Home

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır. Bu işlem için kasayı yerinden kaldırmam gerek bu da biraz gürültülü olur. Bunu gündüz yapacağım. Şimdilik yardımlarınız için teşekkür ederim.

Hocam şimdi RAM'lerden 1 tanesini DIMMA1 slotuna taktım ve bilgisayarı açtım. Windows'a ulaşmayı başardım fakat bir süre sonra mavi ekran hatası verdi. Şu anda hata bilgileri toplanıyor kısmında %60'ta takılı kaldı. Şimdi beklemeli miyim? Minidup dosyalarını almak için Windows'a ulaşmam gerek sanırım.
Şu an anakart üstündeki CPU EZ Debug LED yanıyor ve ekrana görüntü gelmiyor.
Bildirim gitmesi için mesajınıza ifade attım.

Hocam sorun RAM kaynaklı diğer RAM'i takıp deneyin ki arızalı RAM'i bulalım.

Az önce başka bir bilgisayardan Memtest86 USB'si hazırladım. Boot menüsüne ulaşıp testi çalıştırmayı başardım. Test sürerken bilgisayar başından 10 dakikalığına ayrıldım. (Test başlayalı henüz sadece yarım saat olmuştu ve Pass: 2/4 daha yeni başlamıştı.) Geri döndüğümde bilgisayar açıktı ve Windows masa üstünde duruyordu. Fareyi oynattım ve tekrar mavi ekran hatası aldım. Bu sefer bilgisayar otomatik olarak yeniden başlatılabildi ama her yeniden başlatmada sürekli mavi ekran hatası almaya başladı ve hemen ardından MSI anakart simgesinin altında ekranda oto repair mod gibi bir şey yazdı ve tekrar mavi ekran hatası verdi. Bilgisayar tekrar açıldı ve siyah ekranda duruyor. Monitöre ekran kartından bilgi gittiğini görüyorum şuan sinyal var fakat siyah ekranda duruyor ve anakart üstünde VGA EZ Debug LED ışığı yanıyor.
Hocam sorun RAM kaynaklı diğer RAM'i takıp deneyin ki arızalı RAM'i bulalım.
Diğerini denediğimde de bilgisayarı açamadım. Daha sonra DIMMB1'i denedim yine açılmadı.
Test sırasında 2 RAM de takılıydı bu arada. Test dediğim Memtest86.

Son düzenleme:
Az önce başka bir bilgisayardan Memtest86 USB'si hazırladım. Boot menüsüne ulaşıp testi çalıştırmayı başardım. Test sürerken bilgisayar başından 10 dakikalığına ayrıldım. (Test başlayalı henüz sadece yarım saat olmuştu ve Pass: 2/4 daha yeni başlamıştı.) Geri döndüğümde bilgisayar açıktı ve Windows masaüstünde duruyordu. Fareyi oynattım ve tekrar mavi ekran hatası aldım. Bu sefer bilgisayar otomatik olarak yeniden başlatılabildi ama her yeniden başlatmada sürekli mavi ekran hatası almaya başladı ve hemen ardından MSI anakart simgesinin altında ekranda oto repair mod gibi bir şey yazdı ve tekrar mavi ekran hatası verdi. Bilgisayar tekrar açıldı ve siyah ekranda duruyor. Manitöre ekran kartından bilgi gittiğini görüyorum şu an sinyal var fakat siyah ekranda duruyor ve anakart üstünde VGA EZ Debug LED ışığı yanıyor.

Diğerini denediğimde de bilgisayarı açamadım. Daha sonra DIMMB1'i denedim yine açılmadı.
Test sırasında 2 RAM de takılıydı bu arada. Test dediğim Memtest86.

Güvenli mod da başlatın nasıl bir tepki verecek bakalım.

Olmuyor. Tekrar fişleri çekip bir süre daha beklemem lazım sanırım. Şimdiye kadar hep böyle açabildim. Sonraki açılışta güvenli moda geçip mesajınıza emoji bırakırım.
Şu an güvenli modtayım hocam.

Herhangi bir kapanma olmadı değil mi? Olmadı ise DDU ile ekran kartı sürücülerinizi kaldırıp bilgisayarı normal bir şekilde başlatın. Güvenli modda internet olmayacağı için yine farklı bir bilgisayardan DDU'yu edinin. Ağ ile güvenli mod başlatma yapmaya gerek yok riske atmayalım.

Herhangi bir kapanma olmadı değil mi? Olmadı ise DDU ile ekran kartı sürücülerinizi kaldırıp bilgisayarı normal bire şekilde başlatın.
DDU'yu indirmem gerekmiyor mu? A pardon tam okumamışım, tamamdır.
Tekrar donmuş... Bir daha boot menüsüne ulaştığımda temiz kurulum yapsam aynı kapıya çıkar mı?

Son düzenleme:
DDU'yu indirmem gerekmiyor mu? A pardon tam okumamışım, tamamdır.
Tekrar donmuş... Bir daha boot menüsüne ulaştığımda temiz kurulum yapsam aynı kapıya çıkar mı?
Güvenli mod da mı stabil çalışmıyor? Temiz kurulum deneyin ama sorun donanımsal gibi görünüyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı