GTX 1660 Super sistemde ekran kararması

oyuncuberke

Hectopat
Katılım
6 Mart 2021
Mesajlar
97
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar bir sistem topladım ve bugün bilgisayarı ilk kez açtım. Kararma derken öyle ciddi bir kararma yok ama webde falan gezinirken fark ediyorum. Arada bir üst kısım üst derken çok fazla değil, 1-2 parmak kalınlığındaki bir kısım üstte kararma yapıyor. Az bir şekilde karıncalanıyor gibi oluyor. Ondan sonra hemen düzeliyor. Monitörüm 165Hz ve ekran kartım GTX 1660 Super XS Ventus. Ve bir soru daha; ben şu an 119Hz civarı bir şey seçtim ama sizce ne yapmalıyım? 165hzi mi seçeyim? Öyle yaparsam kararma daha çok olmaz mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam o zmn öncelikle monitörden başka bir kablo ile görüntü almayı deneyin eğer hala sorun devam ediyorsa başka bir PC de deneyin ayrıca ekran kartı üzerindeki slotlardan başka birine de takın belki sorun slotla alakalı da olabilir.
Peki benim 165hz seçeneğini mi seçmem gerek? Yoksa 119da kalsın mı hz? Daha çok kararma yapmaz değil mi 165 hz yapsam?
 
Eski Nvidia sürücüsünü kullanıyorsanız, son sürümü kurun. Bu genel bir sorundu, birkaç sürüm önce hotfix geldi.

Daha önce açmış olduğum bir konuda bir hocam gelen düzeltme güncellemesinin nasıl yükleneceğini anlatmıştı. (Bu mesajda yazan sürümü kurmayın, son sürümü kurunuz.)
 
Merhaba hocam sorunu ben de yaşıyordum
Öncelikle GPU-Z indirip o ekranın SS ini atın
Muhtemelen Hynix fakat yine de atın BIOS versiyonu da lazım

1618607538785.png


Bu benim ekran kartı


Bu konuyu zamanınız varsa tamamını okuyun.

Sorun şu 2020'nin sonuna doğru NVIDIA 1660 Super serisi ekran kartlarında Micron çipsetten Hynix çipsete geçildi ve Hynix çipsetli kartlarda bu sorun görülmeye başladı.


Bu linkte birkaç ay önce NVIDIA sorunu anlayıp 2 ay önce hotfix driverı yayınladı.

Sorun bende tamamen gitmedi. Çok çok az oluyor Alt+Tab'dayken fakat çok sıkıntı değil.

Bazı kişilerde tamamen gitti bazılarında hiçbir şey değişmedi.
2 aydır 2,3 yeni driver geldi fakat yeni driverlarla daha iyileşmiyor. Durum hala aynı
En azından bende hala aynı. Ben kartı garantiye göndermiştim fakat sorun bulunamadı diye geri gönderdiler. Tam geri geldiğinde yeni driver geldi sorun çok çok az olmaya başladı. Artık böyle kullanacağım yani
İnşallah sizde düzelir.
 
Arkadaşlar ben, Nvidia denetim masası ayarlarına girip güç yönetim modunu maksimum performansı tercih et yaptım ve sorun düzeldi gibi en azından şu an olmuyor o sorun. Optimum ayarlardan maksimum performansa geçmek sıkıntı çıkarır mı? Ne gibi dezavantajları vardır?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı