GTX 1660 Ti Düşük FPS Sorunu

Akin-k3

Centipat
Yeni bir sistem topladım, önce sistemimi yazayım hemen sonra sorunumu alta detaylı yazacağım.
  • Ryzen 5 2600
  • MSI GTX 1660 Ti Gaming X
  • 8 GB RAM
  • MSI B450M anakart
  • kasa olarak Corsair Spec delta modelini kullanıyorum hava akışı yeterli

Soruna gelirsek bilgisayarı Aida64 de 10 dakika yük altında bıraktıgım zaman 107 derece CPU sıcaklığını gördü, sonra oyunlarda test etmeye başlayınca tek Battlefield 1 hikaye modunda dahi 70 dereceyi geçiyordu. Gittim yeni termal macun aldım ve sıcaklık su an ilk 15-20 dakika oynamayla 66-68 falan oluyor fakat asıl sorunum FPS oyunu Ultra ayarlarda oynuyorum ve 70 FPS'i zor görüyorum.
Diğer denediğim oyun ise Witcher 3 onda ise FPS sabitleyiciyi kaldıramıyorum NVIDIA denetim masasından kaldırsam dahi 60'da sabit FPS veriyor.
Bunları nasıl düzelteceğim? Ne bu sıcaklık normal ne FPS normal bana göre. Acaba ne yapmam lazım?
Fotograf ilk macun değiştirmeden önceki test, macundan sonra testi açmadım daha 40 saniye olmadan 80 dereceleri geçiyor diye.

stabilitytest.png

Öncelikle Witcher 3 60 fps üstü alamazsınız (modlar hariç) .
İşlemci virüsü bulaşmış olabilir , eski bit defender virüs programlarıyla bir kontrol etmeni tavsiye ederim , macun markası nedir kullandığınız ?

Yeni bir sistem topladım, önce sistemimi yazayım hemen sonra sorunumu alta detaylı yazacağım.
  • Ryzen 5 2600
  • MSI GTX 1660 Ti Gaming X
  • 8 GB RAM
  • MSI B450M anakart
  • kasa olarak Corsair Spec delta modelini kullanıyorum hava akışı yeterli

Soruna gelirsek bilgisayarı Aida64 de 10 dakika yük altında bıraktıgım zaman 107 derece CPU sıcaklığını gördü, sonra oyunlarda test etmeye başlayınca tek Battlefield 1 hikaye modunda dahi 70 dereceyi geçiyordu. Gittim yeni termal macun aldım ve sıcaklık su an ilk 15-20 dakika oynamayla 66-68 falan oluyor fakat asıl sorunum FPS oyunu Ultra ayarlarda oynuyorum ve 70 FPS'i zor görüyorum.
Diğer denediğim oyun ise Witcher 3 onda ise FPS sabitleyiciyi kaldıramıyorum NVIDIA denetim masasından kaldırsam dahi 60'da sabit FPS veriyor.
Bunları nasıl düzelteceğim? Ne bu sıcaklık normal ne FPS normal bana göre. Acaba ne yapmam lazım?
Fotograf ilk macun değiştirmeden önceki test, macundan sonra testi açmadım daha 40 saniye olmadan 80 dereceleri geçiyor diye.

Eki Görüntüle 417569
Merhaba, konudan bağımsız olarak, oyunlarda anlık gpu kullanımı düşüşü, fps drop yani stuttering yaşıyor musunuz?

Merhaba, konudan bağımsız olarak, oyunlarda anlık gpu kullanımı düşüşü, fps drop yani stuttering yaşıyor musunuz?
wicher da fps sabitleyiciyi bi türlü kaldıramadıgım için o onuda test edemiyorum malesef 60da sabit
işlemci sıcaklığının odesy de 70lerde kısmen 75leri filan görmesi normal mi bana fazla sıcak geldi
Öncelikle Witcher 3 60 fps üstü alamazsınız (modlar hariç) .
İşlemci virüsü bulaşmış olabilir , eski bit defender virüs programlarıyla bir kontrol etmeni tavsiye ederim , macun markası nedir kullandığınız ?
virüs yok kontrol ettim, vatanda xigmatek in bi macunu vardı onu kullandım ptı g3606 olması lazım

8 gb RAM tek modülse, işlemcinizi baz alarak söylüyorum ki, fps le ilgili yaşadığınız sorunlar çok normal bir 8 gb RAM daha almalısınız. Bunla ilgili birçok konu var bakabilirsiniz. Sıcaklık için birşey diyemiyorum. İşlemcinin stok soğutucusunu mu kullanıyorsunuz?

Gayet normal sonuçlar

1920x1080p de ise normal değil bence. Bildiğim kadarıyla 80 FPS civarlarında olması gerekiyor. Gerçi eğer HBAO+ kullanıyorsa normal sanırım. Ama öyle kullanılıyorsa mutlaka SSAO kullanmanızı tavsiye ederim gereksiz yere çok performans kaybediyorsunuzdur.
evet stok soğutucuyu kullanıyorum

BIOS üzerinde CPU Fan Smart ayarlarına bir bakın derim. Fan düşük devirde çalışıyor olabilir. Bana kalırsa normal sıcaklık değerleri değil çünkü.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı