GTX 1660 Ti Ekran Kartı DisplayPort No Signal Sorunu

IsBestOnLy

Centipat
Katılım
11 Aralık 2019
Mesajlar
391
Çözümler
1
Merhaba arkadaşlar sistemimi toplayalı 1HAfta falan oldu. Ekran kartım 1660 Ti monitörüde 1HAfta oldu alalı ASUS VQ248 modeli 144Hz monitör HDMI ile 144Hz alamıyorum. Bu yüzden DisplayPort kablosu aldım. Birkaç gün önce bununla 144Hz alıyorum fakat çok saçma bir olay var. Normal oynuyorum. Gece kapatıyorum. Sabah PC açıyorum DisplayPort no signal hatası verıyor monitörden kablo tak çıkar yapıyorum kasadan 3DIsplayPort girşi 1HDMI var ekran kartında 3'ünü de değiştiriyorum uğraşıyorum. Biraz görüntü geliyor. Ertesi gün diyelim yok. Ondan sonraki gene bu sorun var ben bu sorunun neden olduğunu çözemedim. Ekran kartında bir problem olacağını düşünmüyorum. Çünkü 3 girişte de sorun olamaz ya kabloda sıkıntı var ya da monitör yeni ama DisplayPort girişinde sizce bu sorun neden olabilir? Sistemi aşağıda yazıyorum.

DisplayPort kablosu bu: S-LINK SL-460 1.5M DİSPLAY PORT M/M KABLO - Vatan Bilgisayar

CPU: i5 9600K
Graphics Card: MSI GeForce NVIDIA GTX 1660 Ti 6 GB DDR6 192 Bit
Motherboard: MSI MAG Z390M Mortar DDR4 4400 MHz O.C
RAM: Corsair 16 GB 2x8 Vengeance DDR4 3000 MHz
SSD: Toshiba OCZ 240 GB/Wd Green 120 GB
Cooler: Corsair Hydro H45 Liquid
Power Supply: Xigmatek X-Calibre 600W 80 Plus
Case: Rampage Carisma Mesh
Monitör: ASUS VG248QE Gaming 24 İnch 144 Hz 1 Ms
 
Son düzenleyen: Moderatör:
ASUS VQ248QE monitörümü Display Port No Signal hatası yüzünden sattım ben de. O modelin Display Port'u buglı. Reddit'te de konuları var. (Her üründe değil bazılarında)

Bu kabloyu alın sorun çözülmezse monitörünüz hatalıdır.

 
Aynı ekran kartı, aynı monitör, aynı kablo ve aynı sorun. Bilgisayarı alalı 2 hafta oldu, çözüm bulabildin mi? @IsBestOnLy
@lorian

12 gün önce itopyadan bilgisayar aldım. montajı onlara yaptırdım. geldim evime çalıştırdım çalıştı. kapattım sonra ve monitörün ekranınıda kapatıyorum ben normal power tuşundan. sonra 1 gün sonra açtım bilgisayar açıldı ama monitörün power tuşuna bastım led ışığı yanmadı açılmadı yani. sonra monitörün arkasındaki güç fişini çekip taktım 30 saniye bekleyerek düzeldi heralde dedim kablodan dolayı böyle oldu sonra 2,3 gün sonra sorun tekrar tekrar yapmaya başladı. açıyorum ekran açılmıyor herhangi bir ses görüntü titreme yok bildiğiniz ekran açılmıyor. sonra monitörü iade ettim kendime başka marka başka bir yerden farklı bir monitör aldım ama sonra 1 gün sonra sorun tekrar yapmaya başladı. prizdendir dedim denedim yok yine tekrar etti. sonra ekranı farklı bir prize taktım üçlüden ayrı bir prize sorun tekrar etti. hep display portta kullandım. bunu yaşayan var mı ? yapabilecğeim bir şey söylesin birisi sorun neydendir Allah kuran muhammed aşkına biriniz yardım etsin herkese teşekkür ederim şimdiden. hep monitörün ekranını kapatarak denedim. ve şöyle bir ayrıntıda vereyim mesela ekran açılmıyor ya ekranın fişini çekip takınca düzelmiyor, anca üstteki kablosu varya fişinin monitöre bağlanan kablosu onu çekip takınca basınca ekrana açılıyor.
 

Geri
Yukarı