GTX 1660 Ti için 144 Hz monitör önerisi

Neden vermesin ki? İlla yüksek ayararda oynamasına gerek yok. CS:GO gibi oyunlar oynuyorsa zaten almaması mantıksız olurdu ancak adam ne oynadığı oyunları söylemiş ne bütçe söylemiş. Konuyu açıp bırakıyorlar, sorulara cevap vermiyorlar.
Forumda yeniyim pc toplamaktan da pek anlamam alışmaya çalışıyorum bir dahakine ekleyeceğim özür dilerim
Bütçe sınırsız mı, belirtilmemiş de :)

Bütçe 1000 ile 1300₺ arasi
Bütçe ne kadar?
1000₺ 1500₺ ama 1500 e cok yaklaşmasın :)

Son düzenleme:
144hz monitor gelecege donuk olsun diye aslinda 144fps almayi planlamiyorum zaten. Sonradan gpu yukseltirim
Sonradan GPU yükselttiğinde alıcağın kartı 60Hz bir monitörde mi kullanıcaksın. Şurda yüksek farklardan bahsetmiyoruz. Almışken 144Hz al ki GPU upgrade yaptığına değsin.
1000₺ 1500₺ ama 1500 e cok yaklaşmasın
Arkadaş'ın önerdiği monitörü kesinlikle öneririm.

Sonradan GPU yükselttiğinde alıcağın kartı 60Hz bir monitörde mi kullanıcaksın. Şurda yüksek farklardan bahsetmiyoruz. Almışken 144Hz al ki GPU upgrade yaptığına değsin.

Arkadaş'ın önerdiği monitörü kesinlikle öneririm.
Zaten 144hz alıcam da hangisi bilemiyorum ve İtopyadan göstermişsiniz, ben de oradan alacaktım ama yorumlarına bakıp biraz araştırdım baya kötülemişler siz ordan alışveriş yaptınız mı?

Zaten 144hz alıcam da hangisi bilemiyorum ve İtopyadan göstermişsiniz, ben de oradan alacaktım ama yorumlarına bakıp biraz araştırdım baya kötülemişler siz ordan alışveriş yaptınız mı?
Oradan bilgisayar topladım 2-3 hafta önce elime sağlam bir şeklilde ulaştı. Yalnız yoğunluktan dolayı hafif bir gecikme olabilir. Rahatlıkla alabilirsiniz.

Renklerin canlılığı ve teknolojisi farklı TN paneller en eski tipler bildiğin monitöre yandan sağdan soldan baktığında görüntünün koyulaştığı ekranlar, renkleri daha soluk olur ama tepki süreleri gayet iyidir. İPS paneller en güncel olanlar cam gibi görüntü verir renkler çok canlıdır etkilenmemek elde değil, monitöre nereden bakarsanız bakın renklerde solma olmaz aynı canlılıkda görürsünüz ama oldukça pahallılar. VA panel ise tam ikisinin arasına yerleşmiş bir panel türü ne renkler soluk ne de ips kadar canlı olur, sağdan soldan baktıgınızda renklerde solma çok az miktarda olur ve tepki süreleride gayet başarılıdır. 1100tl-1500tl arasında 144hz VA panel bulursunuz o arada satılan Curved ekranların hemen hepsi VA paneldir. Bu panellerin marka fark etmeksizin hepsi Samsung tarafından üretiliyor. Panel kalitesi hepsinde aynıdır zaten monitörlerin tipide aynıdır sadece marka basıyorlar üzerine ama garanti ile ilgili sorun yaşamak istemiyorsanız daha bilindik marka olanlarını tercih edin. Ben Viewsonic marka VA panelli monitörden aldım 3 kere hepsinde ölü pixel çıktı iade ettim sıkıntısız hepsinde para iade aldım. Daha sonra AOC TN panel aldım ondada ilk aldığımda ölü pixel çıktı daha sonra aldığımda çıkmadı TN panel kullanıyorum ama aklım hep VA panel olanda kaldı. Ama bir arkadaş Gamepower gibi kötülenen bir marka olanı aldı aynı VA panelli onunki sağlam geldi kullanıyor. Biraz da şans işi yani.

Arkadaşlar herkes ''144hz neden almasın'' '' Rtx 2070 de bile 144 veremiyor ozaman kimse almasın'' gibi yorumlar yapılıyor fakat bilmiyoruım 144 hz kullandınız mı daha önce ama bende rtx 2060 var ve 144 hz de 70 fps almak 60hz de 30 fps almaktan daha korkunç bir hissiyat veriyor. Herkes 144hz nin kaymak gibi olduğunu sanıyor fakat next gen oyunları max ayarlarda oynamak ve 144hz hissiyatı istiyorsanız her oyunda bu hissi alamayacaksınız. Çünkü 144hz yi belirli bi süre kullandıktan sonra 60hz yi görüşünüz eskisi gibi olmuyor. Mouse titriyor, oyun donuyor gibi hissettiriyor ve bunlar öyle hemen geçen şeyler değil. Arkadaş çoktan almıştır çünkü eski bi konu sanırım bu ama yanlış bilgilendirme yapmayalım ekran kartı ne kadar iyi olursa olsun eğer max preset bağımlıları gibiyseniz max 75 hz öneririm. Tabi arkadaşlarında dediği gibi bazı oyunlara sabit kalacaksanız 144hz çoğu oyunda işinizi görür ama fps farketmez 144hz en iyisi gibi bir algı yanlış. Ve kimse rtx 20-... alıpda 144 hz den tamamen yararlanabilmek için medium- ye presetini düşürmüyor öyle olmuyor o işler maalesef.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı