cleancoder
Megapat
Üniversiteyi geçirmelik oyun ve genel kullanım için bilgisayar almayı düşünüyorum. RTX 2060'lı laptoplar çok uçuk oluyor, çok görüntü bağımlısı bir insan değilim bilgisayarım. Full ayarlarda bir oyunu açabiliyorsa daha fazla FPS için orta ayara falan alırım, yani FPS daha önemli benim için ama donmalardan nefret ederim. 1660 Ti alırsam Bannerlord gibi oyunlarda donma yaşar mıyım? RTX üniversiteyi bitirince masaüstü olarak almak çok daha mantıklı geliyor. Zaten o zamana teknoloji hızla ilerler ve yeni kartlar çıkar. Bilemiyorum, kararsız kalıyorum; bazen diyorum ki al 2060 keyfine bak, bazen diyorum ki gerek yok, zaten çok grafik hastası değilsin hem 2060'lıları aldıramayabilirsin. Malum kendi paramla almıyorum. Sizce ne yapmalıyım? 1660 Ti bana keyifli oyun deneyimi sunar mı?
Yalnız RTX 2060 derken laptoplarda kullanılanla masaüste kullanılan arasında %15-20 performans farkı var yani birebir aynı şekilde çalışmıyor(bakınız: Max-Q olayı). Masaüstü versiyonu taşıyan modellerde genelde ağır, hantal laptoplar oluyor. Bana sanki ikisini aynı görüyorsunuz gibi geldi. Özellikle RTX 2060 Max-Q için konuşursak, Ray Tracing'i geçin zaten açmayacaksınız, o yüzden GTX, RTX olarak bakmayın olaya. Ray Tracing için 2060 bile tam yetmiyor, o 2070 Super, 2080 Super'ler için daha anlamlı bir teknoloji.
1660 Ti ve 2060 farkına gelince, özellikle laptop için o kadar arada kalınacak bir durum yok. FPS oyunları ağırlıklı oynuyorsanız 1660 Ti da fazlasıyla yetecektir. Bu iki kart birbirine yakın zaten, aşırı bir fark yok.
Ben hep orta düzey, hafif bir laptop + güçlü bir masaüstü kullanma taraftarıyım ama herkesin tercihleri, gereksinimleri ve şartları farklı tabi. Benim fikirlerim böyle.
Son düzenleme: