Çözüldü GTX 1660 Ti ROG STRIX Fanları durmadan dönüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Arkadaşlar GTX 1660 Ti ROG STRIX ekran kartım var. Geldiğinden beri biraz fazla yüklendiğim için P modda bırakmıştım, fanlar da bu yüzden sürekli dönüyor diye ellemedim ama Q moda geçirdim hala fanlar sürekli dönüyor. Acaba neyi gözden kaçırıyor veya yanlış yapıyorum?
GPU Tweak II üzerinden de kontrol ettim, mevcut ayarlar:
1577999809519.png

Çözüm
GPU Tweak II yazılımını kaldırıp MSI Afterburner ile kontrol eder misiniz? MSI Afterburner arayüzünden fanları manuel yapıp tekrar otomatik yapar mısınız?
Fanları zaten belirli bir dereceden sonra çalışıyor. Mevcut ayarlarınıza göre 55 dereceden önce çalışmıyor. Eğer çalışıyorsa kart 55 ve üzeri derecede olabilir. Derecesine baktınız mı?
Sorun çalışmaması değil çalışması. Programa göre GPU sıcaklığı 28 derece.
1578000347573.png

GPU Tweak II kaldırıp, MSI After Burner'ı kurup yeniden başlattım düzeldi herhalde programdan kaynaklı oldu.

Bir de MSİ APP manager'i kurun, (anakartınız destekliyorsa) işlemci hız aşırtma, işlemci ve sistem fanı dahil, ''akıllı ve manuel modlar var'' bütün donanımlarınıza müdahele edebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı